اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

فرهنگ  /  فرهنگ عمومی

ترجمه و توزیع «روی ماه خداوند را ببوس» در کشورهای عربی/ نقد الجزیره بر کتاب

کتاب «روی ماه خداوند را ببوس» اثر مصطفی مستور با عنوان «وجه‌الله» در کشورهای عربی منتشر و توزیع شده و پایگاه الجزیره در نقدی بر آن نوشته است: مستور در رمان خود از طریق دیالوگ بین اشخاص به مباحث فلسفه و حیات نزدیک شده است.

ترجمه و توزیع «روی ماه خداوند را ببوس» در کشورهای عربی/ نقد الجزیره بر کتاب

به گزارش خبرنگار فرهنگی فارس، این روزها در جهان عرب کتاب «روی ماه خداوند را ببوس» اثر مصطفی مستور با عنوان «وجه‌الله» توسط نشر «تنویر» و با ترجمه «غسان حمدان» در جهان عرب منتشر شده است.

پایگاه خبری الجزیره در مطلبی در معرفی و نقد این کتاب نوشته است: مصطفی مستور در رمان خود از طریق دیالوگ بین اشخاص به مباحث فلسفه و حیات نزدیک شده؛ مباحثی مثل شک و ایمان که انسان را در زندگی هدایت می‌کند و در فرد و جامعه تاثیرگذار است.

الجزیره ادامه داده است: مستور در رمان خود نشان می‌دهد که شک در همه امور و اشیاء و خواست‌ها انسان را به جهنمی می‌برد که خود برای خویشتن ساخته و یاس و افسردگی را به مرور با آن همراه می‌کند و آنگاه انسان در می‌یابد که او گروگان وسواس خود و به دور از رسالت انسانی دلخواه است و در این وقت انسان قطب‌نمای مسیر زندگی خود و دیگران را از دست می‌دهد هر روز به سوی عزلت می‌رود و به سوی تنهایی می‌رود.

نویسنده پایگاه خبری الجزیره سپس به سیر رمان «روی ماه خداوند را ببوس» اشاره می‌کند و با ارائه بخشی از متن کتاب تاکید می‌کند: قهرمان رمان از بحران هویتی سخن می‌گوید و این پیام را یادآور می‌شود که قبل از رفتن باید اثری گذاشت و اگر اثری نگذارد گویی نبوده است ولی او نمی‌خواهد معدوم باشد نمی‌خواهد مثل بیشتر مردمی باشد که می‌آیند و می‌روند و برای آنها اعتباری در تاریخ نیست و او نمی‌خواهد عضوی مبهم و ناشناس در تاریخ بشریت باشد.

وی می‌افزاید: مستور قهرمانان خود را در حیرت و از دست دادن قرار می‌دهد؛ مهرداد از دو چیز رنج می‌برد و همیشه اسیر این دو سوال است که «چه باید کرد و از کجا باید شروع کرد» و عملا نوعی درگیری بین قهرمانان رمان او بین جهل و علم وجود دارد و اینکه چگونه سیل خبرها آشنایی انسان را مشوش می‌کند و وقتی شناخت انسان مشوش شد عاجز از هر چیزی می‌شود و یکی از این قهرمانان می‌گوید که علم و شناخت مشوش از جهل بدتر است.

الجزیره با بیان اینکه مستور در هر فصل از وجود و توصیف آن می‌گوید، می‌نویسد: مستور از نگاه قهرمانانش نشان می‌دهد که وجود طبقه‌ای بالای طبقه‌ای دیگر و دهلیزی درون دهلیزی دیگر و مملو از اسرار و پیچیدگی‌هایی است که برای شناخت آن باید انسان خوبی بود؛ کما اینکه رمان‌نویس متذکر می‌شود که سخاوت به انسان فرصتی جدیدی می‌دهد تا از نو آغاز کند و در این بین انتخاب‌های بسیاری دارد که مثل دهلیزهای مختلف جلوی روی انسان است.

الجزیره معتقد است که مستور در رمان خود «جزئیات مختلف زندگی انسان» را فلسفی بررسی کرده و بر زبان قهرمان خود که خودکشی کرده است که بشر چیزی جز مجموعه‌ای از فعالیت‌ها نیست و وزن معنوی هر فردی مجموعه‌ای از وزن فعالیت‌های اوست و هر انتخابی که می‌کنیم خطی است که بر صفحه سفید وجودمان می‌کشیم و بسیاری از مردم که انتخاب‌های خوبی ندارند مجموعه‌ای از خطوط کج و نامفهوم در طول زندگی خود می‌کشند و که معنی روشنی ندارد ولی صاحبان انتخاب‌های صحیح فعالیت‌های‌شان خطوط متوازنی و دارای معنی را نتیجه می‌دهند.

نویسنده الجزیره به کتاب «تحلیل ریاضی مفاهیم انسانی» نوشته مستور و هدف آن که مقایسه کمی و فیزیکی مفاهیم انسانی است نیز اشاره می‌کند و می‌افزاید: مستور امید و خوش‌بینی را در پایان رمانش باز می‌گرداند و بعد از مجموعه‌ای از حوادث تاسف‌بار یک خروجی برای بحران شخصیت‌هایش قرار می‌دهد.

وی ادامه می‌دهد: این امیدی است که بر روی یک موشک کاغذی از آن طفلی معصوم شکل می‌گیرد و بزرگترین پیامی است که می‌دهد و آن اینکه معصومیت آن چیزی است که جهان را از سختی‌ها و غم‌ها رها می‌سازد و زیبایی زندگی و بهجت آن را در معصومیت و در چشم کودکان می‌بینند.

انتهای پیام/س

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول