تجلیل از نخستین سازنده سریال تاریخ سینمای ایران

شهردار اصفهان به دیدار محسن هرندی، پیشکسوت رادیو و تلویزیون رفت تا مشکلات و دغدغه‌های این هنرمند مطرح اصفهان، بیش از گذشته به گوش مسؤولان شهری نصف‌جهان برسد.
به گزارش خبرگزاری فارس از اصفهان، موضوع هنر و هنرمند و توجه به هنرمندان جامعه به عنوان یکی از دغدغه‌های اصلی مدیران شهری اصفهان در سال 95 مورد توجه قرار گرفته و طی فعالیت‌های سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، به صورت جدی در حال اجرا است.با توجه به نام‌گذاری سال 95 به عنوان سال فرهنگ و هنر از سوی شهرداری اصفهان، در این زمینه برنامه‌هایی مانند تکریم هنرمندان برای این قشر از جامعه در نظر گرفته شده است.بسیاری بر این باور هستند که هنرمندان در اصفهان به عنوان کلیدواژه اصلی برای رسیدن به شهر خلاق باید مورد استفاده قرار گرفته و هنرمندان به عنوان سرمایه‌های اجتماعی این شهر، باید بیش از گذشته در نگاه‌های مسؤولان تصمیم‌گیر و تصمیم‌ساز حضور داشته باشند.با این رویکرد، برگزاری برنامه‌هایی مانند دورهمی هنرمندان، مراسم بزرگداشت هنرمندان و همچنین دیدار با آن‌ها امسال در دستور کار سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان قرار گرفته و دیدار خصوصی با هنرمندان یکی از این برنامه‌ها به شمار می‌رود که هر دو هفته یک‌بار برگزار می‌شود.این بار نیز برنامه تکریم و دیدار هنرمندان به نام یکی از پیشکسوتان و فیلم‌سازان شاخص اصفهان اختصاص یافت تا مدیران شهری نصف‌جهان را در منزل خود پذیرا باشد و از آن‌ها استقبال کند. کسی که نخستین سریال تاریخ سینمای ایران را نیز به نام خود ثبت کرده است.
مهدی جمالی‌نژاد شهردار اصفهان، شامگاه چهارشنبه به دیدار محسن هرندی، پیشکسوت رادیو و تلویزیون رفت تا مشکلات و دغدغه‌های این هنرمند مطرح اصفهان، بیش از گذشته به گوش مسؤولان شهری نصف‌جهان برسددیدار مدیران شهری اصفهان با محسن هرندی، با حضور شهردار اصفهان، مدیر امور هنری سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان و مدیر تالار هنر اصفهان برگزار شد.* آلاخون والاخون، نخستین سریال تاریخ تلویزیون ایران استمحسن هرندی متولد 1323 است و با سال‌ها تجربه در عرصه فعالیت‌های هنری، کارگردان نخستین سریال تاریخ سینمای ایران نیز به شمار می‌رود. هرندی که سریال‌های بسیاری را تا قبل از انقلاب جمهوری اسلامی ایران در تلویزیون ساخته بوده، نخستین فردی است که سریال‌های مذهبی را در تاریخ سینمای ایران در شبکه‌های تلویزیونی به تصویر کشید.سریال آلاخون والاخون، نخستین سریال ساخته شده توسط محسن هرندی و همچنین نخستین سریال ساخته شده در تاریخ سینمای ایران پیش از انقلاب اسلامی به شمار می‌رود.آلاخون والاخون به کارگردانی محمد علی کشاورز و تهیه‌کنندگی محسن هرندی ساخته شده و موضوعی کمدی و طنز دارد. نویسنده این سریال منوچهر محجوبی بوده که داستان سفر یک فرد اصفهانی به تهران را بازگو می‌کند که در این شهر به دنبال کار می‌گردد و با مشکلات مختلفی روبه‌رو است.محسن هرندی به جز کار در تلویزیون، از دست‌اندرکاران و در واقع آغازکنندگان کار ساخت برنامه مطرح «صبح جمعه» در رادیو به شمار می‌رود و از بزرگان این رشته هنری در ایران قلمداد می‌شود.
* آلاخون والاخون ایده‌ای که از کودکی در سر داشته‌امشهردار اصفهان در دیدار با هنرمند پیشکسوت رادیو و تلویزیون با اشاره به ارزش والای کار هنرمندان اظهار داشت: اصفهان، یک شهر زنده و پویا به حساب می‌آید در واقع به خاطر زنده بودن هنرمندان در این شهر و فعالیت‌های هنری هنرمندان، نصف‌جهان به یک شهر پر از ذوق و هنر و شاخصه‌های ویژه به حساب می‌آید.مهدی جمالی‌نژاد ضمن اشاره به ضرورت توجه به ظرفیت‌های قابل توجه هنرمندان اصفهان، ادامه داد: باید سعی شود هنر را در اصفهان به صورت بالفعل کرده و از حالت بالقوه رها سازیم. اصفهان سرشار از توانایی‌های هنر است که با کمک خود هنرمندان باید این توانایی به فعالیت تبدیل شود.هرندی‌ نیز در این دیدار پیرامون موقعیت فعلی شهر اصفهان و جایگاه این شهر در عرصه فرهنگ و هنر و همچنین شاخصه‌های اصلی این شهر عنوان کرد: بسیاری از هنرمندان با حضور در اصفهان، به زیبایی این شهر اقرار می‌کنند. شهر ما شهری کویری بوده که با تلاش‌های بسیار شهرداری اصفهان در آن فضای سبز و طبیعت زیبایی دیده می‌شود و این مسئله مورد تقدیر است. نکته‌ای که اصفهان را به شهری زیبا و پاکیزه تبدیل کرده، فرهنگ شهروندی و زحمات شهرداری اصفهان بوده که بر زیبایی این شهر افزوده است.وی پیرامون ساخت نخستین سریال تاریخ سینمای ایران گفت: در کودکی، ایده‌ای در سر داشتم، بعد از آنکه در دوران بزرگسالی هم‌بازی کودکی‌ام که با او تئاتر بازی می‌کردم را ملاقات کردم، طرح را با کمک وی اجرایی کردم.
نام اولیه این طرح سرگردان بود ولی سپس نام آن به آلاخون والاخون تغییر پیدا کرد که به نخستین سریال تاریخ سینمای ایران در سال 1345 تبدیل شداین پیشکسوت عرصه سینما با بیان اینکه در دهه 1340، ما حتی شیوه نگارشی کلمه سریال را نیز بلد نبوده‌ایم، گفت: در آن زمان کسی در ایران پیرامون سریال اطلاعاتی نداشت و حتی در برخی از مواقع فیلمبرداری، مردم با تعجب به دوربین و وسایل کار نگاه می‌کردند. آن سال‌ها در هر سریالی که می‌ساختیم، تکه‌کلام خاصی را به کار می‌گرفتیم و این تکیه‌کلام‌ها کم‌کم در بین مردم رواج پیدا می‌کرد.* نخستین کسی هستم که مضامین قرآنی را در برنامه تلویزیونی به کار بردموی افزود: من نخستین فردی بودم که مضامین قرآنی را در برنامه تلویزیونی به کار بردم و از این کار خودم بسیار خرسند هستم. برنامه‌ای زنده در قبل از افطار تدارک دادیم که پاسخگویی به مسائل فقهی مردم باشد و اجرای این برنامه در زمان پهلوی اصلاً کار ساده‌ای تلقی نمی‌شد و همچنین نخستین فعالیت تلویزیونی پیرامون مسائل مذهبی امام حسین(ع) را نیز در سال‌های قبل از انقلاب انجام دادم.گفتنی است؛ دیدارهای شهردار اصفهان با اهالی فرهنگ و هنر این شهر در راستای تکریم هنرمندان از سوی سازمان فرهنگی تفریحی شهرداری اصفهان، هر دو هفته یک بار و با حضور در منزل این هنرمندان برگزار می‌شود تا شاید، فرصتی برای تقدیر از زحمات این تلاش‌گران نصف‌جهان، فراهم شود.انتهای پیام/63064/ت40.
محسن هرندی
12:59 - 24 تیر 1395

1 بازنشر
2 بازدید



1 پاسخ