فارسی افغانستان العربیة English Türkçe
http://fna.ir/1o9ahb

آلودگی ۶۰۶ کیلومتر به مین و معلولیت 1 میلیون نفر در افغانستان

افغانستان یکی از آلوده‌ترین کشورها به مین است که در سراسر این کشور پراکنده شده و همه ساله قربانیان زیادی از غیرنظامیان می‌گیرد، به صورتی که اعلام شده 13 درصد مردم افغان از معلولیت رنج می‌برند.

آلودگی ۶۰۶ کیلومتر به مین و معلولیت  1 میلیون نفر در افغانستان

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، محمد مهدی علمدارلو، افغانستان یکی از آلوده‌ترین کشورها به مین است که طی 40 سال گذشته بسیاری از غیرنظامیان این کشور قربانی این مواد منفجره شده و حتی پس از به قدرت رسیدن طالبان، همچنان از مردم این کشور قربانی می‌گیرد.

براساس آمار صلیب سرخ جهانی تاکنون 800 تا 1 میلیون نفر از مردم افغانستان به دلیل انفجار مین‌ و مواد منفجره باقی مانده جنگی دارای معلولیت شده و بخشی از اعضای بدن خود را از دست داده‌اند و برای ادامه زندگی با مشکلات بسیاری مواجه هستند.

صلیب سرخ اعلام کرده از میان معلولین ناشی از انفجار مین‌ در افغانستان حدود ۲۰۰ هزار آن را کودکان تشکیل می‌دهد.

همچنین سازمان نجات کودکان در آخرین گزارش خود بعد از خروج نیروهای آمریکای از افغانستان اعلام کرد، که در جنگ ۲۰ سال اخیر افغانستان از زمان حضور آمریکا تا خروج سربازان در این کشور حدود ۳۳ هزار کودک افغان کشته و یا معلول شده‌اند.

 

 

وزارت کار و امور اجتماعی افغانستان در آخرین گزارش خود  ۵۹ درصد معلولان این کشور را مردان و ۴۱ درصد را زنان اعلام کرد.

مین‌های منفجر نشده میراث 40 سال جنگ افغانستان

مین‌ها و مهمات عملکرد میراث 40 سال دوران جنگ در افغانستان است. این مین‌ها در طول سال‌ها جنگ با هدف نابودی سربازان کار گذاشته شده، اما به دلیل کاشته شدن آنها در مناطق مسکونی، غیرنظامیان قربانی اصلی آن بودند.

بسیاری از مین‌های کار گذاشته شده در حال حاضر در بخش‌های مختلف افغانستان گسترده شده و به تهدیدی جدی برای مردم افغانستان تبدیل شده است.

«ملامحمدعباس آخوند»، وزیر دولت طالبان در امور رسیدگی به حوادث در مراسم گرامیداشت از روز بین‌المللی آگاهی از خطرات مین گفت‌: به دلیل سال‌ها جنگ در افغانستان حدود ۶۰۶ کیلومتر مربع خاک این کشور همچنان آلوده به مواد انفجاری است.

در حال حاضر مهمات و مین‌های عمل نکرده به تهدید جدی برای افراد غیرنظامی تبدیل شده است. این مهمات در جاده‌ها، پیاده‌روها، زمین‌های کشاورزی، جنگ‌ها، دشت‌ها، مناطق وحتی داخل و بیرون خانه‌ها و مدارس یافت می‌شود و به خطری برای مرگ و معلول شدن مردم افغانستان تبدیل شده است. 

در تازه ترین آمار، یونسف نیز از کشته و زخمی شدن ۳۰۱ کودک در یک ماه اخیر بر اثر انفجار مین‌های باقی مانده از جنگ در این کشور خبر داده است.

همچنین صندوق سازمان ملل برای کودکان افغان گفته است که در تازه‌ترین مورد پنج کودک در ولایت هلمند در نتیجۀ انفجار مرمی هاوان کشته و دو تن دیگر زخمی شده اند.

 

 

از برخورد تبعیض آمیز ونگاه تحقیرآمیز رنج مردم رنج می‌بریم

معلولیت در افغانستان همزمان با جنگ 40 ساله و نبود امکانات پزشکی به مشکل جدی تبدیل شده است. 

غلام نجیب یکی از معلولین در افغانستان در این باره گفت: اکثر معلولین که در اثر انفجار مین‌ قطع عضو می‌شوند، نان آور خانواده بوده وحتی کودکان معلول نیز اکثر در حین جمع آوری آهن پاره و کمک به معیشت خانواده با مین برخورد کرده و دست و پای خود را از دست دادند.

وی گفت: از نگاه‌های تحقیر آمیز مردم نسبت آنان، ذهن و زبان تبعیض آلود جامعه به شدت رنج برده و درذهن بسیاری از افغان‌ها معلولین ناتوان جلوه کرده و مردم برخورد مناسبی با معلولین ندارند.

محرومیت از آموزش، نبودن میکانیسم مشخص کاری برای معلولین در ادارات دولتی، مشکلات مالی و کمبود ارایه خدمات بهداشتی از مهمترین مشکلات معلولان افغان است. 

 

 

چهار دهه جنگ در افغانستان، حملات انتحاری، انفجار مین‌های منفجر نشده در جاده‌ها، کشتزار و محلات عمومی تقریباً همه روزه به جمعیت معلولین در افغانستان می‌افزایند.

کمیته بین‌المللی صلیب سرخ که مسئولیت ساخت و اهدای اعضای مصنوعی بدن برای معلولین  را در افغانستان بر عهده دارد، می‌گوید که بسیاری از این معلولان در جریان انفجار مین‌ها پا یا دست‌ خود را از دست می‌دهد که نیاز جدی به همکاری دارند.

 بیش از ۱۳ درصد جمعیت افغانستان دچار نقص عضو هستند

ادامه بمب‌گذاری‌های کنار جاده‌ای، کشتزارهای مین،‌ حملات مسلحانه و عملیات نظامی از عوامل اصلی نقص عضو بسیاری از شهروندان افغانستان است.

کمیسیون حقوق بشر در تحقیقی گفته‌ است که بیش از ۱۳ درصد جمعیت افغانستان دچار نقص عضو هستند و این رقم به مرز ۴.۵ میلیون نفر رسیده، که نزدیک به ۱ میلیون‌ آنها در اثر جنگ وعوامل آن معلول شده اند.

این درحالی است که هنوز زمین‌ها و مکان‌های زیادی در افغانستان مملو از مین بوده و هر روز از غیرنظامیان این کشور قربانی می‌گیرد.

 

 

نیاز 150 میلیون دلاری برای پاکسازی مین در افغانستان

اداره خدمات مقابله با مین سازمان ملل (UNMAS) در گزارش جدید خود اعلام کرد که برای پوشش برنامه‌های این سازمان در افغانستان 150 میلیون دلار برای سال‌های 2021 و 2022 نیاز است. 

این اداره افزوده که به 50 میلیون دلار در سال جاری میلادی برای ارائه خدمات فوری مقابله با مین در افغانستان نیاز داشته و همچنین برای سال آینده نیز 100 میلیون دلار پیش بینی شده است.

«جیمز کوان»، رئیس موسسۀ پاکسازی مین هیلو گفته برای پاکسازی افغانستان از وجود مین به 10 سال زمان نیاز است و طالبان پس از به قدرت رسیدن با این اداره در حال همکاری است.

این درحالی است که قرار بود تا سال ۲۰۲۳ افغانستان به گونه‌ی کامل از وجود مین‌ها پاکسازی شود واما با توقف چندباره فعالیت مین‌پاکی به دلیل عدم حمایت سازمان ملل وکشورهای حمایت کننده هنوز مزرعه‌ی مین‌ها به گونه‌ی گسترده همچنان درافغانستان باقی مانده است.

پروگرام ماین پاکی(هلوترست) در افغانستان با حمایت سازمان ملل وکشوهای غربی در 22 سال گذشته بیش از یک میلیون ماین و اضافه از 14 میلیون مواد منفجر ناشده را از مناطق مختلف افغانستان جمع آوری کرده است واما بدلیل بی برنامه گی وقطع منابع مالی کشورهای حمایت کننده هنور ملیون‌ها مین دیگر باقی مانده است، که تهدید باالقوه برجان مردم افغانستان است.

شماری از مین‌ها از زمان تجاوز شوروی سابق در افغانستان باقی مانده‌، اما طالبان هم در سال‌های اخیر در برخی مناطق این کشور به طور گسترده مین کار گذاشته است. 

انتهای پیام/ ر

یک میلیون معلول در افغانستان براثر انفجار مین‌های منفجر ناشده معلولین در لایه‌های مشکلات طالبان یک میلیون معلول در افغانستان براثر انفجار مین‌های منفجر ناشده معلولین در لایه‌های مشکلات طالبان

اخبار مرتبط

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

آخرین اخبار

برگزیده ها