افغانستان در سوگ یک اسطوره
افغانستان در سوگ پهلوان ابراهیم اسطوره تکرار نشدنی این کشور نشسته، قهرمانی که سابقه 4 دور حضور در المپیک را در کارنامه دارد و الگوی تمام ورزشکاران افغانستان است.

به گزارش خبرنگار سایت افغانستان خبرگزاری فارس، پهلوان ابراهیم از ورزشکاران پیشکسوت و بدون شکست کشتی افغانستان که در المپیک به نمایندگی افغانستان حضور داشت روز گذشته (یکشنبه) بر اثر بیماری و کهولت سن در کابل درگذشت.
وی کشتی را از نوجوانی شروع و در ۲۵ سالگی عضو تیم ملی افغانستان شد و سالها در وزن 62 کیلوگرم به نمایندگی از افغانستان در میادین بین المللی حضور و مدالهای رنگین برای خود و کشورش کسب کرد.
پهلوان ابراهیم تحت نظر مربیان کشتی افغان و ژاپنی تمرین کرده و در مسابقاتی با حضور محمدظاهر، آخرین پادشاه افغانستان کشتی گرفته بود و سالها لقب "بهترین کشتیگیر/پهلوان افغانستان را داشت.
وی چند بار در بازیهای المپیک به نمایندگی این کشور حضور داشته که این موضوع در تاریخ افغانستان بیسابقه است.
پهلوان و اولین فرد المپیکی افغانستان چهکسی بود؟
پهلوان محمد ابراهیم خدری ترکمنی مشهور به حاجی قهرمان، 83 سال قبل در سال 1317 هجری شمسی در دره ترکمن شهرستان (سرخ پارسا) ولایت پروان به دنیا آمد، وی پهلوانی را از نوجوانی صورت سنتی آغاز و بعدا عضویت تیم ملی کشتی آزاد افغانستان را بدست آورد.
پهلوان ابراهیم افسانهای بعد از قرار گرفتن در ترکیب تیم ملی کشتی افغانستان تمرینات خود را نزد مربیان افغانستانی و ژاپنی آغاز کرد و اینگونه پهلوان ابراهیم نزدیک بیشتر از دو دهه عضو تیم ملی و در عین حال قهرمان وزن خود باقی ماند.
وی در سطح ملی هیچ گاه شکست را تجربه نکرده است و در اکثرا رقابتها که با حضور محمد ظاهر شاه، آخرین افغانستان و ده ها هزار تن تماشاچی در استادیوم غازی کابل به صورت دوستانه میان نخبگان کشورهای مختلف جهان با کشتی گیران افغان دایر میشد، درخشنده ترین پیروزیها را رقم میزد و مایه دلگرمی و خوشحالی مردم افغانستان بود.
پهلوان ابراهیم پس از مدتی تبدیل به بهترین کشتیگیر تاریخ افغانستان گردید و چندین بار مورد تقدیر از طرف مقامان افغانستان به خصوص محمد ظاهر شاه قرار گرفت.
پهلوان محمد ابراهیم رکورددار تعداد حضور در بازیهای المپیک
پهلوان ابراهیم چهار بار در بازیهای المپیک جهانی حضور داشته که رکورد بیسابقهای در تاریخ افغانستان است.
وی دو سال قبل از بازیهای المپیک توکیو در سال ۱۹۶۲ میلادی در بازیهای آسیایی جاکارتا پایتخت اندونزی توانست که با دو پیروزی ارزشمند و یک شکست به مدال برونز وزن ۶۳ کیلوگرم دست پیدا کند،
او در این بازیها نخست موفق شد که (نانا سورجانا) نفر اول تیم ملی از کشور میزبان "اندونزی" را ضربه فنی کند، در دومین رقابت (آنتونیو سینوسا) از فیلیپین را که تجربه دو دوره بازیهای المپیک را نیز در کارنامه داشت ضربه فنی نموده و از پیش رو برداشت.
ابراهیم در سومین رقابت کشتی گیر هندی الاصل پاکستانی بنام پهلوان (محمد اختر) که در بازیهای المپیک ۱۹۶۰ روم نیز حضور داشت، شکست خورد و با دو پیروزی و یک شکست در جایگاه سوم و به مدال برنز این مسابقات دست یافت.
درخشان ترین حضور المپیکی پهلوان ابراهیم
پهلوان محمد ابراهیم با چهار بار حضورش در بازیهای المپیک جهان بیشترین حضور را در تاریخ ورزش افغانستان نسبت به همگان دارد که بهترین نتیجه اش را در بازیهای المپیک ۱۹۶۴ توکیو رقم زد.
وی در آن رویداد ابتدا با قرعه استراحت مواجه شد و در دومین رقابت خود موفق شد که «رائول آلبرتو رومیرو» از آرژانتین را ضربه فنی نموده و در سومین مسابقه خود «آلبرت آسپین» انگلیسی را با امتیاز سه بر یک از پیشرو برداشت که او عنوان قهرمانی چندین مرتبهی انگلستان را یدک میکشید و سه مدال از بازیهای کشور های مشترک المنافع داشت.
پهلوان ابراهیم در رقابت چهارم با حریف نهایت سرسخت و پرقدرت به اسم «استانچو کولیف ایوانوف» از بلغارستان که عنوان نائب قهرمان المپیک در دوره قبلی "۱۹۶۰ روم" و سه مدال از قهرمانی کشتی جهان داشت، روبرو شد که در نهایت از او با نتیجه ۳ بر ۱ شکست خورد.
در بازیهای المپیک ۱۹۶۴ توکیو پهلوان ابراهیم ضمن بدست آوردن سند مقام پنجمی بالاتر از بقیه حریفانش از کشورهای ایران، آرژانتین، بریتانیا، کره جنوبی، کانادا، فنلاند، آلمان، مغولستان، پاکستان، استرالیا، هند، ترکیه، فیلپین، زلاند نو و زامبیا قرار گرفت.
وی در چهار بار حضورش به نمایندگی افغانستان بهترین نمایشها را از خود بجا گذاشت و الگوی هر ورزشکار افغان محسوب میشود.
پهلوان ابراهیم علاوه بر فعالیت در عرصه ورزش دست به فعالیتهای اجتماعی و سیاسی زد که مردم او را بهعنوان یکی از مؤسسین حزب وحدت یکی از احزاب قدرتمند افغانستان میشناسند.
وی سالها در عرصه ورزش افغانستان تلاش کرد و در این مسیر اکثر نام آوران کشتی افغانستان شاگران پهلوان ابراهیم هست.
این پهلوان افسانهای افغانستان روز یک شنبه اول خرداد سال ۱۴۰۱ هجری شمسی، در سن 84 سالگی برای همیشه خاموش شد.
انتهای پیام/ ر
آخرین اخبار
-
1
سفر نماینده ویژه ایران به بیشکک؛ اوضاع افغانستان محور رایزنی
-
2
طالبان: حقوق کارمندان دولتی به زودی پرداخت میشود
-
3
ممانعت از کمک به زلزلهزدگان افغانستانی؛تازهترین نماد حقوق بشر آمریکایی
-
4
ایران: نگران توسعه تروریسم از سمت افغانستان هستیم
-
5
وزیر تحصیلات تکمیلی: تحریمهای آمریکا وضعیت افغانستان را وخیمتر میکند
-
6
تحت تاثیر قرار گرفتن زندگی 200 هزار نفر در زلزله اخیر افغانستان
-
7
عبور روزانه معلمها در افغانستان از رودخانه با تیوپ
-
8
طالبان آرم جمهوری را از شناسنامههای الکترونیکی حذف میکند
-
9
سازمان ملل 10 میلیون دلار به زلزله زدگان افغانستان کمک میکند
برگزیده ها
-
1
تکواندوکار افغانستان مدال برنز آسیا را کسب کرد
-
2
کسب اولین مدال برنز افغانستان در قهرمان تکواندو آسیا
-
3
فدراسیون فوتبال افغانستان حضور انوش دستگیر در تیم ملی را بررسی میکند
-
4
برگزاری اردوی تمرینی مشترک ورزشکاران مهاجر افغان در ایران
-
5
تیم ملی تکواندوی افغانستان عازم رقابتهای آسیایی شد
-
6
ورزشکار معلول افغان مدال طلای مسابقات جهانی شنا را کسب کرد
-
7
تساوی تیم ملی فوتبال افغانستان مقابل کامبوج
-
8
ورزشکار افغان قهرمان مسابقه سوپریور چلنج سوئد شد
-
9
تیم ملی افغانستان امروز به مصاف هند میرود