ضریب خودکفایی تولید کودهای کشاورزی رو به رشد است

مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه همایش آموزشی ترویجی و معرفی محصولات کودی در راستای تحقق شعار سال برگزار شده است گفت: بیش از ۹۰ درصد کودهای کشاورزی یارانه‌ای در استان را از تولیدات داخلی تامین و توزیع می‌کنیم که نشان از خودکفایی در این بخش دارد.
به گزاش خبرگزاری فارس از همدان، همایش آموزشی ترویجی و معرفی محصولات کودی با هدف حمایت از تولیدکننده و مصرف‌کننده ظهر امروز با حضور رئیس سازمان جهاد کشاورزی همدان، کارشناسان زبده این بخش و ادارات تابعه جهاد کشاورزی برگزار شد. مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان در این همایش اظهار کرد: این همایش آموزشی ترویجی در راستای تحقق شعار سال «مهار تورم و رشد تولید» در هفته جهاد کشاورزی با معرفی محصولات کودی و با هدف حمایت از تولید برگزار شده است. بهروز الیاسی با بیان اینکه در این همایش ۲۰ شرکت تولیدی که تعدادی از آنها دانش‌بنیان هستند از کشور به‌روزترین محصولات کودی خود را به کشاورزان، باغداران و بهره‌برداران بخش کشاورزی عرضه می‌کنند افزود: این همایش به همت شرکت خدمات حمایتی کشاورزی برگزار شد. وی یادآور شد: یکی از اقدامات اصلی که می‌تواند در مهار تورم و ثبات قیمت‌ها نقش اساسی در حوزه  نهاده‌های کشاورزی به ویژه کودهای کشاورزی ایفا کند، افزایش تولید است. مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با تاکید بر اینکه امسال شرکت خدمات حمایتی کشاورزی با استفاده از ظرفیت شرکت‌های دانش‌بنیان مبادرت به تولید کودهای غیر شیمیایی و جدید کرده است خاطرنشان کرد: شرکت خدمات حمایتی به عنوان مجری طرح خودکفایی کشور با تعامل با معاونت زراعت وزارت جهاد کشاورزی و موسسه تحقیقات خاک و آب، توانسته کودهای ترکیبی و غیرشیمیایی مانند کود آلی فسفاته و کود میکروبی فسفاته به سبد کودی خود اضافه کند.
وی متذکر شد: شرکت خدمات حمایتی با بیش از ۱۳۰ تولیدکننده و یک هزار و ۱۰۰ محصول تولیدی که ۱۳ شرکت آن دانش‌بنیان هستند، تفاهمنامه همکاری منعقد کرده تا بین تولیدکننده و مصرف‌کننده پل ارتباطی باشد الیاسی اضافه کرد: تفاهمنامه‌های همکاری باعث می‌شود محصولات تولیدی که تائیدیه استاندارد از آزمایشگاه مجهز شرکت خدمات حمایتی کشاورزی را دریافت کرده‌اند، در اختیار کشاورز و باغدار قرار گیرد. وی در بخش دیگر به یکی از استراتژی‌های شرکت خدمات حمایتی کشاورزی که توسعه کودهای ترکیبی و غیر شیمیایی است اشاره کرد و گفت: کودهای غیر شیمیایی دو بخش هستند یک بخش از این کودها، یارانه‌ای و بخش دیگر غیریارانه‌ای است که بین کشاورزان توزیع می‌شود. مدیر شرکت خدمات حمایتی کشاورزی استان همدان با بیان اینکه علیرغم مشکلات بسیار توانستیم بیش از ۹۰ درصد کودهای کشاورزی یارانه‌ای در استان را از تولیدات داخلی تامین و توزیع کنیم یادآور شد: کود کشاورزی، یکی از موثرترین نهاده‌هایی است که نقش مهمی در افزایش کمیت و کیفیت محصولات کشاورزی دارد. وی از روند رو به رشد تولید داخلی کودهای کشاورزی در کشور یاد کرد و گفت: این نکته نیز بسیار مهم است که در دهه ۸۰ معادله سهم تولید داخل و واردات کودهای کشاورزی دقیقا برعکس بود، به عبارتی در ابتدای سال‌های دهه ۸۰ تقریبا ۹۰ درصد کودهای کشاورزی مورد نیاز کشور از محل واردات تامین می‌شد و ظرفیت تولید داخلی کودهای کشاورزی در ایران تقریبا ۱۰ درصد مقدار تامین و تدارک سالیانه بود.
الیاسی در بخش دیگر از روند اجرای برنامه خودکفایی در این زمینه ابراز امیدواری کرد و متذکر شد: با احتساب این روند خودکفایی در سه سال آینده، صد درصد نیاز کشور به کودهای کشاورزی از تولید داخلی تامین خواهد شد و نیازی به واردات نخواهیم داشت وی در پایان با تاکید بر اهمیت داخلی‌سازی تامین و توزیع کودهای کشاورزی مورد مصرف بخش کشاورزی اضافه کرد: این مهم ضریب خوداتکایی و خودکفایی کشور را افزایش داده و در کنترل قیمت کودهای کشاورزی و نهایتا محصولات کشاورزی تاثیر بسزایی دارد همچنین برگزاری این قبیل همایش‌ها برای رسیدن به این هدف موثر است. پایان پیام/89033/.
همدان
13:16 - 23 خرداد 1402

1 بازنشر
55 بازدید



1 پاسخ