خبرگزاری فارس-اصفهان؛ محمدرضا علینقی: در تعریف ساختار فضایی شهر بر اساس مبانی اسلامی مسجد محور فعالیتها در محله است و دیگر بناها در ارتباط با مسجد هویت خودشان را پیدا میکنند.
بدیهی است که نقش امام جماعت در اداره مسجد پررنگتر از دیگر افراد است و اگر امام جماعت انگیزه کافی برای اجرای وظایف مسجد در برابر محله را نداشته باشد نقش مسجد به محلی برای برگزاری نماز جماعت محدود خواهد شد.
در گذشته نیز ائمه جماعات نقش مهمی در حل مشکلات اهالی محله داشتند و بسیاری از اختلافات بین افراد با حضور امام جماعت مسجد حل میشده است، در سالهای قبل به نظر میرسید در بسیاری از محلات مسجد کارکردی حداقلی پیدا کرده و طلاب نیز انگیزه کافی برای نقشآفرینی در عرصه اجتماعی ندارند، به نحوی که در حضور آنها در سطح جامعه کمتر دیده میشد.
در این میان برخی طلاب با حضور فعال و ارتباط چهره به چهره با مردم توانستهاند وظیفه اصلی خودشان که ارشاد و تبلیغ است را به خوبی اجرا کنند و با بهرهگیری از ابزارهای ارتباطی در بستر شبکههای اجتماعی مخاطب را با خودشان همراه کنند.
طلبهای که از ظرفیت لباس روحانیت برای ارتباط با مردم استفاده میکند
حجتالاسلام غلامعلی هاشمی، امام جماعت مسجد اعظم شهر سده لنجان یکی از همان طلبههای جهادی است که توانسته با همین حضورفعال در جامعه سرمایه اجتماعی خوبی ایجاد کند و به مرجعی برای فعالیتهای جهادی و خیریه در شهرهای چمگردان و سده لنجان تبدیل شده است.
هاشمی معروف به حاج آقا کریستین طلبه چمگردانی است که در دور دوم انتخابات مجلس یازدهم خبرساز شد؛ او با استفاده از ارتباطات اجتماعیاش تواسته در قرارگاه کمک مؤمنانه وجوه زیادی را از مردم جذب کند.
حلقه صالحین مسجد اعظم شهر سده لنجان
هاشمی در گفتوگو با خبرنگار خبرگزاری فارس درباره نحوه ورودش به عرصه فعالیتهای جهادی عنوان کرد: فعالیت را از ابتدای طلبگی آغاز کردم اما وقتی معمم شدم این فعالیتها سمت و سوی دیگری گرفت و زمانی که وارد گروه تبلیغی «هجرت» شدم فعالیتها شتاب بیشتری گرفت و ارتباطگیری با روستائیان هم بیشتر شد، روحیهای که در بین اعضای گروه میدیدم و اخلاصی که در فعالیتها احساس میشد من را به ادامه این کار مصمم کرد.
این طلبه جهادی در تشریح نقش دعوت رهبری به طرح کمک مؤمنانه گفت: کلام رهبری سرعت عجیبی به کار ما داد و همراهی مردم با ما بیشتر شد که این را از برکات کلام رهبری میدانم و باعث شد ما هم شبانهروز خودمان را در ستاد کمک مؤمنانه شهر سپری کنیم.
تأمین هزینه پیوند کلیه با اعتماد مردم
وی تصریح کرد: فعالیتهای قرارگاه جهادی عرصههای مختلفی را شامل میشود که از فعالیتهای فرهنگی تا ساخت خانه برای محرومان و خرید تبلت برای دانشآموزان را در برمیگیرد، عرصههای فعالیت را محدود نکردهایم و هر کجا احساس کنیم میتوان گرهای را باز کرد وارد میشویم، در همین ایام کرونا ۱۴۰۰ بسته معیشتی را میان مردم توزیع کردیم که هزینه هر بسته از ۱۰۰ هزار تومان تا ۴۰۰ هزار تومان متغیر بود، با اعتبار حسابی که به نام قرارگاه کمک مؤمنانه ایجاد کردیم ۳۰ فقره وام به آسیبدیدگان از کرونا دادیم و در یک مورد نیز هزینه پیوند کلیه برای یک نفر از بیماران را تأمین کردیم.
فرصت دیدن دیدهنشدهها در دوران ضدعفونی معابر
این طلبه جهادی با اشاره به ضدعفونی معابر و محلات در ابتدای شیوع کرونا بیان کرد: فعالیت ضدعفونی شبانه که تا ساعت ۲ بامداد ادامه پیدا میکرد علاوه بر این که صمیمیت بین اعضا را افزایش میداد شناخت ما را از وضعیت محلات بیشتر میکرد، این که افراد گروه هر شب به محلات میرفتند و از نزدیک شرایط خانوادهها را میدیدند انگیزه مضاعفی برای فعالیت آنها در طول روز میداد.
از شیخ علی درباره آثار این فعالیتها در زندگی شخصیاش پرسیدم، گفت: این دوران باعث شد تا ما بیشتر به ظرفیتهای درونی خودمان پی ببریم، یعنی باور کنیم که اگر به میدان بیاییم میتوانیم در همین شرایط سخت اقتصادی مردم را همراه و مشکلی را حل کنیم.
یکی از دوستانم که همراه من در این گفتوگو بود، اشاره کرد: اگر حاج آقا همین الآن فراخوان بزند میتواند ظرف مدت دو روز چند ده میلیون تومان پول جمع کند و هر بار همین اتفاق میافتد، به شوخی میگویم: نمیترسید حاجی برود آن کشوری که نوشابههایش معروف است؟ همگی میخندند.
رفاقت «حاج آقا کریستین» با دانشآموزان در مسیر کادرسازی برای انقلاب
بحث از کرونا فاصله میگیرد، از شیخ درباره دلایل حضورش در مدارس میپرسم، شنیدهام به تمامی مدارس شهرستان لنجان، از شهرها تا روستاها رفتهاست، میگوید: حضور در مدارس میتواند زمینهساز کادرسازی برای انقلاب اسلامی باشد، آثار ارتباط خوب دانشآموزان و روحانیت در بلند مدت مشخص میشود و وقتی نهال ارتباط با دانشآموز را بکاریم میتوان امید داشت که این ارتباط در آینده منجر به تربیت اخلاقی، اجتماعی و سیاسی آنان شود.
شیخ علی در میان دانشآموزان به «حاج آقا کریستین» معروف است، درباره دلایل این لقب میگوید: ارتباطگیری من با دانشآموزان ابتدایی و راهنمایی بیشتر در زنگهای ورزش است و چون علاقه زیادی به فوتبال دارم، در زنگهای ورزش با دانشآموزان فوتبال بازی میکنم که در یکی از مدارس ابتدایی شهرستان لنجان به من لقب حاج آقا کریستین دادند و با پخش شدن کلیپ قیچی برگردان من در یکی از مدارس میان دانشآموزان به این نام معروف شدم.
وی ادامه داد: ورزشهای فوتبال، شنا، سوارکاری، دوچرخهسواری و پیادهروی را پیگیری میکنم اما فوتبال را از نوجوانی به صورت حرفهای بازی میکنم و برای شنا از تابستان تا دی ماه هر روز به دریاچه قایقرانی میروم که باعث شده تا علاوه بر سلامت جسمی، از اشتغال فکری در طول روز رها شوم و به آرامش برسم.
پرشی که شیخ علی را نماینده مجلس کرد
در دور دوم انتخابات شهرستان لنجان کلیپی از پرش شیخ غلامغلی هاشمی به آغوش یکی از دوستانش منتشر شد که برخی رسانهها به اشتباه آن را به عنوان واکنش نماینده مجلس منتشر کردند، وی درباره جزئیات این کلیپ گفت: زمانی که خبر راهیابی حسین رجایی به عنوان منتخب مردم لنجان به مجلس را شنیدم از شدت خوشحالی یکی از دوستانم را بغل کردم، در آن لحظه تمامی تلاشهای هشت ساله من و دوستانم مرور شد و کودک درونم مرا به پرش وادار کرد.
بدون شک حجتالاسلام غلامعلی هاشمی نمونهای از طلاب جهادی است که توانسته از ظرفیتهای لباس روحانیت در مسیر خدمت به مردم استفاده کند، با دعوت جوانان به ورزش آنها را برای مدتی به تحرک و تکاپو وا دارد و امیدوار است تا در نتیجه این ارتباطات با دانشآموزان زمینه تربیت جوانان مؤمن و متعهد به انقلاب اسلامی را فراهم کند.
انتهای پیام/۶۳۱۱۳/ر۲۰/خ