به گزارش خبرگزاری فارس از بروجرد، عزتالله نباتی عصر امروز در جلسه شورای حفاظت از منابع آب این شهرستان اظهار کرد: از مجموع ۶۸ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان، حدود ۳۵ هزار هکتار را اراضی آبی تشکیل میدهد.
وی عنوان کرد: اراضی آبی با استفاده از ۸۸۲ حلقه چاه، یکهزار و ۲۹۴ رشته قنات و یکهزار و ۳۴۴ رشته چشمه آبیاری میشوند.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به سهم قریب به ۲۰۰ میلیون متر مکعبی آبهای سطحی در بخش کشاورزی این شهرستان بیان کرد: در راستای اصلاح الگوی کشت، ۱۰ درصد اراضی کشاورزی برای کشت محصولات آبدوست اختصاص یافته است.
نباتی خاطرنشان کرد: اگر چه در حالی سال زراعی گذشته سهم تعیین شده برای کشت برنج در بروجرد ۸۰۰ هکتار بود که این محصول در بیش از ۲ هزار هکتار از اراضی کشت شد.
وی از افزایش بهرهوری آب با استفاده از سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار به عنوان یکی از اولویتهای دو وزارتخانه جهاد و نیرو با هدف مدیریت منابع آب یاد و تاکید کرد: حال آنکه کشاورزان بروجردی استقبال چندانی در این باره نداشتهاند.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد تصریح کرد: به این ترتیب تنها ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی این شهرستان به سیستم آبیاری بارانی و حدود یکهزار هکتار نیز به سیستم آبیاری قطرهای تجهیز شده است.
نباتی افزود: این در حالی است که بروجرد با گستره ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتاری، یک چهارم باغات لرستان را در خود جای داده است.
وی البته از برنامهریزی به منظور تجهیز ۲ هزار هکتار از اراضی کشاورزی بروجرد به سیستمهای نوین آبیاری تحت فشار و ایستگاههای پمپاژ در سال جاری خبر داد.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد با اشاره به اهرمهای تشویقی دولت به منظور گرایش کشاورزان و باغداران به اجرای سیستمهای نوین آبیاری در باغات و مزارع گفت: متاسفانه با این وجود گرایش کشاورزان بروجردی به استفاده از این سیستمهای آبیاری در خور توجه نیست.
نباتی در بخش دیگری از سخنان خود گفت: در جریان سیل فروردینماه امسال ۳۲ هزار پرونده در در سطح لرستان تشکیل شد، اما از مجموع ۴۳ مرحله پرداخت خسارات سیل تنها ۱۳ مورد بروجرد اختصاص یافته است.
وی عنوان کرد: البته بخش کشاورزی بروجرد با دریافت کمک ۴.۷ میلیاردی از مجموع اعتبار ۱۴ میلیارد تومانی لرستان، بیشترین سهم تسهیلات کم بهره استان را به خود اختصاص داده است.
مدیر جهاد کشاورزی بروجرد خاطرنشان کرد: همچنین اعتبار ۴.۵ میلیارد تومانی به منظور اصلاح زیرساختهای عمومی مانند جادههای بین مزارع، کانالهای آبرسانی و قنوات به بروجرد اختصاص یافته است.
انتهای پیام/۸۵۰۱۲