به گزارش خبرگزاری فارس از اراک حمیدرضا مهدی نیا ظهر امروز در جلسه شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی که با حضور مدیرعامل شرکت ایرانخودرو برگزار شد، اظهار کرد: استان توانمندیهای بسیاری برای راهاندازی خطوط تولید قطعهسازی به صورت تولید مستقیم برای قطعهسازان، دارد و میتوان این موضوع را با تشکیل کمیته تخصصی بررسی کرد.
وی افزود: استان مرکزی این آمادگی را دارد تا تجهیزاتی که ایرانخودرو از خارج کشور سفارش میدهد را با ایجاد و انتقال خط تولید و تکنولوژی قطعهسازی به استان، در داخل تولید کند.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی بیان کرد: ظرفیتها و پتانسیلهای موجود و استقرار صنایع بزرگ از جمله هپکو در مرکزی این توانایی را به استان داده تا با تجربه بالای این واحدهای صنعتی بتوان در تولید محصولات موفق بود.
مهدی نیا با اشاره به استقرار هپکو در اراک گفت: میتوان با همکاری شرکت ایرانخودرو دیزل، کارگروه تخصصی برای بررسی امکان تبدیل این واحد به یک واحد خودروسازی سنگین تشکیل داد.
وی با بیان اینکه قطعهسازان ۴۰ هزار میلیارد تومان از ایرانخودرو طلب دارند افزود: این طلب باعث ضعف نقدینگی در واحدهای قطعهسازی شده است.
دبیر شورای گفتوگوی دولت و بخش خصوصی استان مرکزی ادامه داد: کمبود نقدینگی و پرداخت نشدن طلبی که قطعهسازان از ایرانخودرو دارند باعث شده تا قطعهسازان در پرداخت مالیات و بیمه تأمین اجتماعی شرکتها مشکل داشته باشند که درخواست داریم یا بدهیها تهاتر شود یا سازمان بیمه تأمین اجتماعی و سازمان امور مالیاتی، مطالبات را برای آنها قسطبندی کنند و جریمههایشان را ببخشند.
مدیرعامل شرکت ایران خودرو نیز از بدهی ۱۵ هزار میلیارد تومانی ایران خودرو به شرکتهای قطعهساز خبر داد و گفت: بدهی ۴۰ هزار میلیارد تومانی ایران خودرو به شرکتها درست نیست، بلکه مطالبات ۶۵۰ شرکت قطعه ساز همکار با ایران خودرو، ۱۵ هزار میلیارد تومان است که ۵ هزار میلیارد تومان آن بدهی ۱۲۰ روزه است که ظرف یک ماه آینده پرداخت خواهد شد.
فرشاد مقیمی افزود: امسال در حوزه خودرو سواری 50 درصد و نسبت به خودروی سنگین 46 درصد نسبت به سال گذشته رشد تولید داشتهایم.
وی با اشاره به بحث داخلی سازی گفت: سال گذشته ۱۰۰ قطعه از خارج وارد می شد، که امسال داخلی سازی شده است.
مقیمی گفت: جذب نیرو از سال ۹۸ تاکنون انجام نشده، آهنگ اصلاحات در شرکت آغاز شده و اصلاح ساختار مالی و منابع انسانی در دستور کار قرار دارد .
به گفته وی برای ۶ ماه نخست سال آینده تولید ۳۶۰ هزار دستگاه و در نیمه دوم ۳۸۰ هزار خودرو هدفگذاری شده است و تا پایان آذرماه امسال از تولید ۳۷۰ هزار خودرو عبور و با برنامه ریزی در دهه فجر به ۵۰۰ هزار دستگاه افزایش خواهد یافت.
رئیس انجمن قطعهسازی استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: استان پتانسیلهای خوبی در زمینه قطعهسازی دارد؛ ۱۱۴ عضو فعال در این زمینه قطعه وجود دارند میتوان به راحتی و با ایجاد همگرایی خوبی در سطح ایرانخودرو، مدیران استانی و سایر دستاندرکاران از این ظرفیتها استفاده کرد.
رعنایی با اشاره به مشکلات واحدهای تولیدی اظهار کرد: ۳ برابر شدن قیمتهای نهادههای تولید و بالا رفتن نرخ فولاد و مواد پتروشیمی و کمبود نقدینگی باعث شده فشار زیادی به واحدهای تولیدی وارد شود؛ اگر ایرانخودرو بدهی خود به قطعهسازان را تسویه کند شاهد فعالیت بیشتر این واحدها خواهیم بود.
وی افزود: بازپرداخت قراردادها در گذشته ۱۲۰ روزه بود اما با توجه به اینکه خرید تمام نهادههای تولید به صورت نقد است تقاضا داریم مبالغ مندرج در قراردادها حداکثر یکماهه پرداخت شود تا واحدها بتوانند از ۵۰ درصد ظرفیت خالی خود استفاده کنند.
رئیس اتاق اصناف مرکز استان مرکزی نیز در این جلسه گفت: نمایندگیهای شرکت ایرانخودرو گلایههایی در خصوص عدم پرداخت کمیسیونها علیرغم اینکه خودشان مالیات بر ارزشافزوده را پرداخت کردهاند دارند.
جمشید زند اظهار کرد: قطعات ایرانخودرو در اختیار نمایندگیهای شرکت نیست اما همان محصولات با قیمت بالاتر در بازار آزاد پیدا میشود قیمت محصولاتی که به دست نمایندگی میرسد با قیمت درج شده در سایت اختلاف دارد.
انتهای پیام/