به گزارش خبرگزاری فارس از ساری، چند سالی است سه شنبههای هر هفته به ملاقات مردمی مدیران دستگاههای اجرایی به منظور پاسخگویی و پیگیری مطالبات مردم و رفع مشکلات آنان در ادارات استانی و شهرستانی اختصاص یافته است. از این روی هشت صبح سه شنبه ۱۰ آبان ماه ۱۴۰۱ نخستین دیدار چهره به چهره استاندار مازندران با هم استانیها در مرکز استان انجام شد.
طبقه چهارم استانداری مازندران میزبان ۵۰ مراجعه کننده بود، تا مشکلات خود را با نماینده عالی دولت در استان مطرح کنند.
گذر از حدود ۸۰ پله تا رسیدن به محل دیدار با حسینیپور نفس هر مراجعه کننده را بریده بود؛ یک ماهی میشود آسانسور این نهاد دولتی خراب است.
پیش از این استاندار مازندران دو دیدار به صورت چهره به چهره با مردم نوشهر و تنکابن هم داشت. سفرهای شهرستانی و حضور در مناطق محروم حسینیپور از تدابیر دولت سیزدهم محسوب میشود ارائه خدمت به طور یکسان و اجرای عدالت اجتماعی مورد تاکید رئیس جمهوری است.
در سومین دیدار مردمی استاندار مازندران با هم استانیها، مراجعه کنندگان در دیدارهای قبلی درخواست خود را با حسینیپور مطرح کرده بودند طبق دستور این مقام عالی در استان مردم کارشان با عناوین مختلف در دستگاههای اجرایی مختل ماند برای به نتیجه رسیدن حضور مجدد با نماینده عالی دولت را ضروری دانستند.
حضور مراجعه کنندگان در سالن شماره یک استانداری مازندران هر لحظه بیشتر میشود. خانمی دست همسرش را گرفته و به سمت جایگاه مدعوین هدایت میکند؛ شوهرش نابینا است!
دوربین رسانهها و صدا و سیمای مرکز طبرستان از ساعتهای اولیه این دیدار در وسط سالن اجتماعات تعبیه شده بود؛ خبرنگاران همچون یار قدیمی پای کار در جایگاه خود نشسته بودند.
سیستم تصویری تعبیه شده در سالن اجتماعات شماره یک استانداری مازندران نشان میداد که فرمانداران ۲۲ شهرستان هم به صورت وبیناری در دیدار مردمی با استاندار مشارکت دارند.
**درخواست اشتغال
نخستین مراجعه کننده با گویشی مازنی مشکلش را با حسینیپور مطرح میکند؛ اشتغال درخواست پدری است که برای فرزند تحصیل کردهاش از حسینیپور طلب میکند.
دومین مراجعه کننده زوج جوانی هستند که درخواستشان اشتغال در یکی از نهادهای دولتی است. همسر این خانم جوان از میزان تحصیلات عالیه خود میگوید؛ حسینیپور شرط اشتغال را شرکت در آزمون استخدامی عنوان کرد.
بعضی از مراجعه کنندگان به حدی آهسته صحبت میکردند که گویا راضی نبودند تا درخواست خود را علنی کنند اما اسماعیل مهرافزا سرپرست دفتر مدیریت عملکرد، بازرسی و امور حقوقی استانداری اعلام کرد: بنا به درخواست مراجعه کنندگان و دستور استاندار مازندران به معاونتهای مربوطه باید بعد از ثبت در دبیرخانه مورد پیگیری قرار گیرد.
همچنان به تعداد مراجعه کنندگان در سالن شماره یک استانداری مازندران اضافه میشود. مردم دلگرم به شکوه خدمت در دولت سیزدهم هستند.
کتکخورهای دوران اسارت!
ابوطالب پورصدیق یکی از مراجعه کنندگان در دیدار مردمی استاندار مازندران بود که به نمایندگی جمعی از آزادگان، جانبازان و ایثارگران هشت سال دفاع مقدس آمده بود. او از رنج بیماری که در دوران اسارت بر آنها وارد شد، میگوید: شیمیایی هستیم؛ جزء کتکخورهای دوران اسارت! هرکدام از ما ۱۰ بیماری را در جسم خود یدک میکشیم. در حال حاضر با سرطان دست و پنجه نرم میکنم.زندگی در کلان شهر برایمان میسر نیست. طبق تشخیص پزشک باید در منطقهای زندگی کنیم که هوایش نه رطوبتی باشد نه خشک!
این جانباز شیمیایی در گفتوگو با خبرنگار فارس، هر کلامش را با کمی مکث ادا میکرد و نفسهایش به شمارش میافتاد، میافزاید: طبق دستور پزشک با اداره کل هواشناسی مکاتبه شد تا منطقهای در شمال کشور برای سکونت ما تعیین کنند. شهرستان عباسآباد «روستای هردوآبرود» تنها منطقهای بود که برای حال ما مساعد بود.
ملک در آن منطقه شناسایی و با هزینه شخصی خریداری کردیم برای ساخت با مسؤولان ذیصلاح فرمانداری، بخشداری، بنیاد مسکن، جهادسازندگی، شورا و دهیاری روستای هردوآبرود جلسات متعدد فنی تشکیل و صورت جلسه مورد تایید دستگاههای فوق قرار گرفت.
پورصدیق با اعلام اینکه تعداد ما ۱۸ نفر است و همه از ایثارگران، آزادگان و جانبازان شیمیایی محسوب میشویم، اظهار میکند: طبق تایید صورتجلسه آمدیم استانداری تا مجوز ساخت بگیریم. مسؤولان ضمن استعلامات انجام شده گفتند، روستای هردوآبرود طرح هادی ندارد. ما برای احداث جاده به مساحت ۲ هزار متر مربع زمین تقدیم کردیم. ۲۰۰ متر راه روستا را با هزینه شخصی زیرسازی و جدول کاری انجام دادیم.
همچنین یک دستگاه نانوایی تمام اتوماتیک با هزینه شخصی خریداری، بیش از ۳۰۰ میلیون تومان به عنوان همیاری به شورا و دهیاری دادیم تا در طرح هادی گنجانده شویم. ماه گذشته اجرای طرح هادی این روستا مصوب و ابلاغ شد اما منطقه ما از این طرح محروم ماند.
پور صدیق میافزاید: زمینهای ما دارای خانه قدیمی است از مزایای آب، برق و گاز بهرهمند است. دارای خاک رس و سنگ لاخی است که قابلیت کشت هم ندارد؛ ۲۰ سال بایر مانده است! این میزان ملک را فاقد طرح اعلام کردند اما زمینهایی که خارج از عرف بوده را وارد طرح و بافت قرار دادند! در همین روستا فردی هفت خانه لاکچری در فاصله ۷۰۰ متری از بافت روستایی ساخت؛ اما جزیی از بافت محسوب شده است که نظیر آن در روستایی که فاقد طرح هادی بود مجوز ساخت صادر شد.
این مراجعه کننده که از جانبازان شیمیایی است در ادامه میافزاید: یکی از اعضای شورای روستای هردوآبرود عباس آباد مصالحی که برای زیرسازی راه به او دادیم را برای ملک شخصی به کار برد و ما درخواست کرد تا ۱۰۰ میلیون تومان بدهیم زمین ما وارد بافت شود.
به گفته پورصدیق، دهیار مبلغ فوق را برای مهندسان اعضای کارگروه در استانداری مازندران خواسته است تا بتواند برایمان مجوز بافت روستایی را بگیرد.
این مراجعه کننده در دیدار مردمی استاندار مازندران میگوید: به عنوان جانباز، نیروی انقلابی، خانواده شهید و آزاده از دادن باج امتناع کردهایم...
**استفاده از جوانان جبهه انقلاب برای توسعه مازندران
یکی دیگر از مراجعهکنندگان در سومین دیدار مردمی استاندار مازندران با هم استانیها، از اعضای جبهه انقلاب بود که در گفتوگو با فارس میگوید: با توجه به تدابیر دولت سیزدم و منویات رهبری در راستای استفاده از جوانان با انگیزه، انقلابی، متخصص و متعهد جریان جبهه انقلاب در جهت تزریق بر بدنه دولت با نگاه جهادی و عدالت محوری که میتواند نقش موثری در راستای توسعه اقتصادی استان داشته باشد اما در استان به این موضوع کم توجهی شده است.
این مراجعه کننده میافزاید: اگر نقشه راهی برای استفاده از جوانان با داشتن برنامهای مدون و موثر که بتواند در راستای توسعه اقتصادی مازندران با سه مولفه توسعه گردشگری، کشاورزی و صنایع تبدیلی و همچنین جذب سرمایهگذار داخلی و خارجی که مهمترین دغدغه چندین ساله استان است از طرق مختلف سنگاندازی میشود از افراد متعهد و دلسوز به عنوان مسؤول پنجره واحد دستگاههای اجرایی در ادارات استفاده شود شاید به توسعه همه جانبه استان کمک و ما را به آینده امیدوارتر کند.
**جریمه یک و نیم میلیارد تومانی
محمدرضا شرفیزاده از دیگر مراجعه کنندگانی است که در نوبت دیدار با استاندار مازندران نشسته است. در گفتوگو با فارس ضمن گلهمندی مبنی بر اینکه در ساخت ساختمان سه واحده در روستای درمه کلای آمل یک میلیارد و ۵۳۰ میلیون تومان جریمه شدهام، میگوید: مقیم آمل هستم؛ سال ۱۳۹۷ مجوز ساخت گرفته سال بعد طبق اخطار دهیاری روستای درمه کلای آمل به خروجی اضافه بنا رفتیم. سال گذشته برای رسیدگی مجدد به پرونده به کمیسیون فرستاده شدیم.
این مراجعه کننده با اشاره به مطالبه خود از استاندار مازندران مبنی بر اینکه در حق ما ناحقی شده است، میافزاید: برای ما جریمه خارج از عرف منطقه زدهاند در حالیکه جرایم ساخت و ساز دراین محل ۳۰ تا ۴۰ میلیون تومان است.
**تصمیم سلیقهای در جابهجایی میدان بار تنکابن
شریعتی یکی دیگر از مراجعه کنندگان در دیدار چهره به چهره استاندار مازندران با هم استانیها بود که در زمره سرمایهگذاران و تولیدکنندگان بخش کشاورزی فعالیت میکرد او در گفتوگو با فارس میگوید: طبق مصوبه دولت به منظور احداث میدان میوه و تره بار در تنکابن، زمین ۳۳ هزار متری را در این شهرستان اختصاص دادهام که ۱۱ هزار متر آن مسقف شده است.
وی ضمن گلهمندی مبنی بر اینکه جابهجایی میدان میوه و تره بار در این شهرستان انجام نمیشود، میافزاید: در دولت قبل شورای تامین شهرستان موافقت بر جابهجایی میدان بار را صادر کرد زیرا با وجود جوانان بیکار اشتغالزایی مناسب و پایداری ایجاد میشد.
شریعتی اذعان کرد: به دلیل تصمیمات سلیقهای و کارشکنی نماینده قبلی شهرستان تنکابن جابهجایی این واحد اقتصادی معوق مانده است.
**کم توجهی به نخبگان
حامد ذاکریان یکی دیگر از مراجعه کنندگانی بود که در نوبت انتظار دیدار با حسینیپور قرار گرفت. این جوان نخبه و مخترع ساروی با اعلام اینکه در نمایشگاه «انی ورس اکس پو ۲۰۲۲» آمریکا شرکت کردیم تا اختراع ما «پیش بینی سکته قلبی در مه» بوده است در این نمایشگاه در معرض دید قرار گیرد، میگوید: با هزینه شخصی که بالغ بر ۱۰۰ میلیون تومان بود در نمایشگاه جورجیا آمریکا حاضر شدیم مقام برتر، مدال طلای جهانی را با این اختراع کسب کردیم.
ذاکریان میافزاید: ۳۲ اختراع از ایران در نمایشگاه جورجیا آمریکا شرکت کردند که همه مدال آور هم بودند. ما نماینده مازندران بودیم.
او با اشاره به اینکه استان اصفهان ما را به عنوان نخبگان خود محسوب کرد؛ فرمانداری ساری، امام جمعه، فرماندار و نماینده نوشهر این موفقیت ما را مورد تجلیل قرار دادند، میگوید: در خواست ما از استاندار مازندران مساعدت مالی برای شرکت در نمایشگاه کانادا و معرفی اختراع جدید است.
ذاکریان که به همراه محمدحسن ذکریاپور دو مخترع ساروی اختراعات متعددی دارند از اینکه در مازندران مورد حمایت مسوولان قرار نمیگیرند گلهمند شدند.
**اشتغال بیشترین مطالبه مردم مازندران
استاندار مازندران نیز در این دیدار در گفتوگو با فارس، میگوید: بیشترین مطالبه افراد مراجعه کننده در این دیدار مردمی بحث اشتغال فرزندان آنان بوده است.
سیدمحمود حسینیپور با اشاره به اینکه برخی با مراجعه به ادارات و شهرداریها کارشان به درستی پیش نمیرود و شکایات دارند، میافزاید: ما شکایات را به سازمان بازرسی اعلام و نتیجه اقدام را به ما اعلام میکنند.
وی یادآور میشود: برخی مطالبات عمومی بوده است مربوط به بافت و مسائل امور روستایی است که ابتدا به استاندار مراجعه میکنند و ما هم برای پیگیری و به نتیجه رسیدن کار به دستگاه مربوطه ارجاع میدهیم.
نماینده عالی دولت در مازندران با بیان اینکه مدیریت این دیدارها و پیگیری امور بر عهده بازرسی استانداری و مجموعه سامد است، خاطرنشان میکند: تاکنون بیش از ۵۵ درصد دستور صادر شده به نتیجه رسید. بخش دیگر به لحاظ قانون امکان به نتیجه رسیدن نبود اما بازنگری مجدد را از دستگاههای اجرایی خواستاریم.
**حمایت از واحدهای تولیدی
وی بیشترین چالش در دستگاه اجرایی در ارائه خدمت به مردم را دریافت مجوز برای کسب و کار دانست و میگوید: زمینهای مازندران دارای ممنوعیت تغییر کاربری است. بیشترین زمینهای استان برای کشاورزی اختصاص یافته است که بخشی از نارضایتی مراجعه کنندگان را فراهم میکند.
استاندار مازندران تصریح میکند: بخشی از درخواست مردم در حوزه تسهیلاتی است که از بانکها گرفته و به دلایل مختلف ورشکست شده و توان بازپرداخت را ندارند و نیازمند تسهیلات و مهلت و بخشودگی جرایم بانکی هستند.
حسینیپور میافزاید: کمک و مساعدت ما بیشتر برای آن دسته از مراجعاتی است که اشتغال آفرین و واحدهای تولیدی هستند در نظر گرفته میشود.
انتهای پیام/۶۸۰۰۶/ج