به گزارش خبرگزاری فارس از اردبیل، صادق صالحی در نشست با بازرسان اداره کل دامپزشکی استان اظهار داشت: همه ساله با شروع فعالیتهای نوروزی شاهد فروش هزاران قطعه ماهی قرمز برای زینت سفرههای هفت سین هستیم که این موضوع از جهتی به آداب و سنن گذشتگان ما برمیگردد که در کنار این آداب باید رعایت مسایل بهداشتی به ویژه پیشگیری از بیماریهای مشترک نیز مد نظر قرار گیرد.
وی تصریح کرد: برخی از بیماریهای مشترک از جمله بیماریهای پوستی و گوارشی در انسان به ویژه کودکان و خردسالان از طریق تماس مستقیم با ماهیان قرمز منتقل شده و اسباب سرایت به سایر افراد را نیز فراهم میآورد.
صالحی رعایت نقاط بهداشتی و برنامهریزیهای ضروری در این حوزه را با هدف پیشگیری از شیوع بیماریها مؤثر دانست و خاطرنشان کرد: این اقدامات پیشگیرانه میتواند مانع بروز مخاطرات بهداشتی افراد جامعه شود.
این مسئول با اشاره به اینکه همشهریان ماهی قرمز شب عید خود را از مراکز معتبر و تحت نظارت بهداشتی دامپزشکی تهیه کرده و از خرید آن از فروشندگان دورهگرد و کنار خیابان خودداری کنند، اضافه کرد: مراکز بهداشتی مکانهای مسقفی هستند که از نظر بهداشتی قابل شستشو و ضد عفونی بوده و از ظروف، لوازم فروش، نگهداری و حمل و نقل بهداشتی برخوردارند.
به گزارش فارس، سرپرست دامپزشکی استان اردبیل به آن دسته از همشهریانی که سابقه بیماری پوستی و یا آلرژی دارند، توصیه کرد از تماس مستقیم با ماهی، آب و ظروف نگهداری آن خودداری کرده و به هنگام تعویض آب ماهی و کار با آکواریوم از دستکش استفاده کنند.
وی گفت: نام علمی ماهیان قرمز که شب عید عرضه میشود کاراسیوس، اورتوس و از خانواده کفور ماهیان هستند که خاستگاه اولیه این ماهی کشور چین است و با گذشت زمان به نقاط دیگر جهان معرفی شدند.
صالحی در پایان افزود: ماهی قرمز انواع مختلفی دارد که بزرگترین آنها حداکثر تا 60 سانتیمتر و حداکثر وزن آنها نیز 5.4 کیلوگرم است ولی اغلب آنها در اندازههای کوچک میباشد.
انتهای پیام/ن۲۰/پ3003