به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، محمدابراهیم حسننژاد پیش از ظهر امروز در شورای برنامهریزی استان کردستان در سالن دولت استانداری اظهار داشت: سالانه 366 هزار تن محصولات دامی تولید میشود که 22 هزار تن گوشت قرمز، 70 هزار تن گوشت سفید، 6 هزار و 140 تن گوشت ماهی، یکهزار تن عسل و 266 هزار تن شیر را شامل میشود.
به گفته رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان، میزان تولیدات محصولات دامی در کردستان بیش از نیاز استان است به گونهای که 10 هزار تن از گوشت قرمز آن به صورت دام زنده در سایر استانهای به فروش میرسد.
وی اضافه کرد: در حال حاضر 600 واحد مرغداری در سطح استان فعالیت دارند که برای توسعه آن، سه مجتمع زنجیرهای تولید گوشت مرغ در حال ساخت است که نقش موثری در رونق این صنعت در استان خواهد داشت.
حسننژاد تصریح کرد: علاوه بر آمار ذکر شده در زمینه وجود مرغداریهای گوشتی در استان، 11 واحد مرغ تخمگذار هم در کردستان در تولید تخممرغ فعال است.
وی همچنین به 325 واحد پرورش گاو شیری در قالب 8 مجتمع اشاره و تصریح کرد: این واحدها جدای از اینکه تولید بالایی در زمینه شیر دارند، زمینه اشتغال یکهزار و 132 نفر را هم فراهم کرده است.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان افزود: یک واحد یکهزار رأسی دیگر هم در حال احداث است.
وی در ادامه به فعالیت 6 تعاونی صیادی در استان اشاره کرد و گفت: این تعاونیها در دریاچههای پشت سدهای استان فعالیت میکنند.
حسننژاد خاطرنشان کرد: 478 نفر در قالب این تعاونیها ساماندهی شدهاند.
وی افزود: هماکنون 3 مجتمع پرورش ماهیان سردآبی در سطح استان در تولید گوشت ماهی فعال هستند که جدای از اشتغالزایی 450 نفر، سالانه یکهزار و 500 تن تولید دارند.
رئیس سازمان جهادکشاورزی استان کردستان یادآور شد: 112 مزرعه به ظرفیت یکهزار و 120 تن در سال در قالب فاز 2 مجتمع سیروان در حال ساخت است که زمینه اشتغال یکهزار و 125 نفر را فراهم میسازد.
وی همچنین تولیدات باغی استان را یک میلیون و 200 هزار تن در سال عنوان کرد و گفت: سالانه یکهزار و 260 تن قارچ هم در استان تولید میشود.
حسننژاد در پایان گفت: توتفرنگی هم که به نام استان کردستان در کشور ثبت شده است، سالانه 32 هزار تن تولید میشود که 12 هزار خانوار در سطح 2 هزار و 463 هکتار در بخش تولید توتفرنگی فعالیت میکنند.
انتهای پیام/79002/ح30