اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاست خارجی  /  سایر حوزه ها

سفیر ایران در جمهوری آذربایجان در گفت‌وگو با فارس عنوان کرد

آغاز فصل جدید روابط تهران ـ باکو/ همه اختلافات مرزی برطرف شده است

محسن پاک‌آئین سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان با بیان اینکه با برگزاری کمیسیون مشترک مرزی در باکو، کلیه موارد مورد اختلاف در حوزه مرزی بین تهران و باکو حل و فصل شده گفت: فصل جدیدی در روابط ایران و آذربایجان آغاز و اراده رهبران دو کشور بر توسعه مناسبات استوار شده است.

آغاز فصل جدید روابط تهران ـ باکو/ همه اختلافات مرزی برطرف شده است

محسن پاک آئین سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان در گفت‌وگو با خبرنگار سیاست خارجی خبرگزاری فارس با بیان اینکه روند تبادل زندانیان بین تهران و باکو در آینده نیز ادامه خواهد یافت گفت: فصل جدیدی در روابط ایران و آذربایجان آغاز شده و دلیل این امر اراده رهبران دو کشور بر توسعه مناسبات است و بعد از ماه مبارک رمضان شاهد برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک در باکو خواهیم بود.

وی با اشاره به اینکه بعد از تلاش‌های انجام شده و برگزاری کمیسیون مشترک مرزی در باکو، کلیه موارد مورد اختلاف در حوزه مرزی حل و فصل شده خاطرنشان کرد: در بیش از یک سال گذشته حتی یک مورد هم درگیری مرزی نداشته و بر عکس شاهد احترام مرزبانان دو کشور نسبت به یکدیگر بوده‌ایم.

دیدار روسای جمهور ایران و آذربایجان در داووس نقطه عطف روابط بود

پاک آئین در ادامه در پاسخ به سوالی در خصوص وضعیت فعلی روابط سیاسی بین تهران و باکو افزود: خوشبختانه تقویت ارتباطات و تبادل سفرها در سال گذشته، در اجلاس داووس نتیجه داد و دیدار روسای جمهور دو کشور در حاشیه این اجلاس، به نقطه عطفی در مناسبات فیمابین تبدیل شد و سفر آقای الهام علی‌اف رئیس جمهور آذربایجان و همچنین سفر وزرای دفاع و حوادث غیرمترقبه این کشور به تهران، فصل جدیدی در روابط ایجاد کرد.

سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو گفت: اراده رهبران دو کشور بر توسعه مناسبات استوار شده،اسناد خوبی در تهران امضا شد و بعد از ماه مبارک رمضان انشالله شاهد برگزاری اجلاس کمیسیون مشترک در باکو خواهیم بود که این اتفاق ها حکایت از وضعیت مطلوب روابط دارد.

رسانه‌های رژیم صهیونیستی به دنبال خدشه‌دار کردن روابط تهران و باکو هستند

وی در ادامه درباره نقش رژیم صهیونیستی در ایجاد خلل جهت عدم گسترش روابط ایران و آذربایجان بیان داشت: بلاتردید یکی از سیاست های اصولی رژیم صهیونیستی ایجاد شکاف میان کشورهای مسلمان و تضعیف روابط ایران با کشورهای منطقه است.رسانه های این رژیم با کمک رسانه های همسو در غرب نقش اول را در این رابطه ایفا می کنند وبا انتشار اخبار هدفمند سعی در خدشه دار کردن مناسبات تهران و باکو دارند.

پاک آئین افزود: در سال‌های اخیر و در سایه تقویت ارتباطات میان مسئولین و افزایش گفت وگوها و تعاملات رسانه‌ای، اغلب مقامات و رسانه های دو کشور با ترفندهای رژیم صهیونیستی آشنا شده واجازه نداده‌اند، اهداف اسرائیل تحقق یابد.

وی به سیاست محافل غربی درباره بزرگ نمایی روابط آذربایجان و رژیم صهیونیستی اشاره کرد و گفت: سیاست محافل غربی این است که روابط آذربایجان با اسرائیل را چنان بزرگ جلوه دهند که این امر سبب خروج اسرائیل از انزوا و تضعیف جایگاه و قدرت کشورهای مسلمان در جمهوری آذربایجان شود. رژیم صهیونیستی قصد دارد با بزرگنمائی روابط خود با کشورهای مسلمان،مشکل فلسطین را یک موضوع عربی-اسرائیلی القا کرده و جهان اسلام را از موضوع فلسطین جدا نماید. به همین دلیل روابط این رژیم با کشورهای مسلمان نمی‌تواند استراتژیک باشد و همواره در معرض شکنندگی است،چرا که این رژیم سرزمین های مسلمانان را اشغال کرده و جنایات آنها در فلسطین اشغالی در جوامع اسلامی فراموش نمی شود.

سفر آینده نزدیک رئیس جمهور و وزیر خارجه ایران به باکو

سفیر جمهوری اسلامی ایران در باکو در خصوص سفر آینده نزدیک رئیس جمهور و وزیر امور خارجه کشورمان به آذربایجان  خاطرنشان کرد: رئیس جمهور محترم و وزیر امور خارجه عزیر کشورمان از سوی همتاهای آذری برای سفر به باکو رسما دعوت شده اند و انشاءلله در زمانی که مناسب بدانند به جمهوری آذربایجان سفر خواهند کرد.

پاک آئین درباره آخرین وضعیت زندانیان ایرانی محبوس در آذربایجان و بازگشت آنان بر طبق قرارداد امضا شده استرارداد مجرمین بین تهران و باکو بیان کرد: بین تهران و باکو قرار داد استرداد مجرمین، تبادل زندانیان و معاضدت‌های قضائی منعقده شده و خوشبختانه همسو با توسعه مناسبات فیمابین، موضوع تبادل زندانیان نیز سرعت گرفته و در هفته های گذشته چند مورد تبادل زندانیان داشتیم و انشاءلله در آینده نیز این روند ادامه خواهد یافت.

شاهد احترام مرزبانان دو کشور به هم هستیم

وی در ادامه در پاسخ به سوالی درباره مشکلات مرزی ایجاد شده بین تهران و باکو گفت: بحمدالله به دنبال تلاش های انجام شده و برگزاری کمیسیون مشترک مرزی در باکو، کلیه موارد مورد اختلاف در حوزه مرزی حل و فصل شده و در بیش از یک سال گذشته حتی یک مورد هم درگیری مرزی نداشته و بر عکس شاهد احترام مرزبانان دو کشور نسبت به یکدیگر بوده ایم.

سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان به وضعیت و موقعیت شیعیان و آزادی های دینی در آذربایجان اشاره کرد و افزود: واقعیت این است که اسلام به عنوان یک باور فرهنگی در جمهوری آذربایجان به سرعت رو به رشد است. تعداد افراد نمازگزار بخصوص در سطح جوانان افزایش یافته و حضور مردم در مراسم مذهبی بیشتر شده است،علاقمندان به حجاب بیشتر شده،انجام منکرات مثل نوشیدن مشروب یا قمار نسبت به گذشته کمتر شده و علاقمندی به منابع اصیل دینی بخصوص قرآن کریم و در مجموع تمایلات دینی و تلاش مردم بخصوص جوانان برای ارتقای دانسته های دینی بیشتر شده است. رفتار اجتماعی مردم جمهوری آذربایجان در مناسبت های مختلف اسلامی نیز نشانه خوبی از توجه به دین در جمهوری آذربایجان می باشد، حضور در مساجد و اماکن مذهبی و زیارتی، برگزاری مراسم مذهبی در اعیاد و وفیات اسلامی رشد داشته و بخصوص حضور در مراسم عزاداری حسینی(ع) برجسته است.

باید ترفندهای مختلف ایجاد سوءتفاهم بین ایران و آذربایجان خنثی شود

وی در ادامه افزود: تحولات مذهبی و اجتماعی ، شامل اکثریت جامعه جمهوری آذربایجان نیست و اکثریت مردم به دلیل بیش از هفتاد سال دوری از دین، اگر چه مخالف دین نیستند اما رویکرد مذهبی هم ندارند.در مورد ممنوعیت کتب، تا جائی که ما تحقیق کردیم و از کمیته دینی هم پرسیدیم،خبر ممنوعیت کتب مذهبی صحت نداشته و شاهد این امر، انتشار پنجاه هزار نسخه کتاب آئین وهابیت نوشته آیت الله سبحانی توسط اداره مسلمانان قفقاز و با مجوز کمیته دینی در ماه های اخیر بوده است.

پاک آئین در ادامه این مصاحبه به موانع توسعه روابط ایران و آذربایجان اشاره کرد و گفت: من مانع جدی بر سر راه توسعه مناسبات دو کشور نمی بینم،البته همانگونه که گفتم عناصر ثالث نظیر لابی صهیونیسم و گروه های قوم‌گرا که البته جایگاه مهمی در جمهوری آذربایجان هم ندارند،به دنبال فرصت برای ایجاد سوء تفاهم بین دو کشور هستند که هوشیاری مسئولین و رسانه‌های مستقل دو کشور و شناخت ترفندهای آنان موجب خنثی شدن این ترفندها خواهد شد.

جنبش عدم تعهد می‌تواند بحران قره باغ را حل و فصل نماید

سفیر کشورمان در جمهوری آذربایجان به آخرین وضعیت بحران قره باغ اشاره کرد و بحث های مطرح شده در خصوص میانجیگری مجدد دول خارجی در بحران قره باغ را تایید کرد و افزود: اخیرا بحث میانجیگری دول خارجی و فعال سازی گروه مینسک مجددا مطرح شده که من چندان به این تلاش‌ها خوش بین نیستم. با توجه به فقدان انگیزه در گروه مینسک برای حل مناقشه قره باغ طی بیست سال اخیر، ما فکر می کنیم وزن سیاسی ایران در منطقه و ظرفیت ریاست دوره ای جنبش عدم تعهد می تواند برای استقرار صلح در منطقه و جلوگیری از وقوع جنگ در رابطه با مناقشه قره باغ موثر باشد. اعتقاد من این است که با تهیه یک طرح کلان و نقشه راه با توجه به شرایط مناقشه و اختلافات اساسی طرفین درگیر می توان با انعطاف، حوصله و چانه‎زنی و استفاده از قوه ابتکار و خلاقیت میانجیگرایانه، به حل و فصل مناقشه کمک کرد.

محسن پاک آئین در پاسخ به سوالی درباره نگاه دولتمردان آذربایجانی به رژیم حقوقی دریای خزر به خصوص در آستانه اجلاس شهریور بندر آُستاراخانه روسیه که روسای کشورهای حاشیه دریای خزر در آن شرکت خواهند کرد گفت: در رابطه با دریای خزر یک کنوانسیون متشکل از نمایندگان پنج کشور برای تعیین رژیم حقوقی و رفع نگرانی هائی نظیر محیط زیست تشکیل شده که بطور مستمر جلسه دارند و راهکارهای لازم را اتخاذ می کنند. دولت باکو هم در چارچوب سیاست‌های خود با مقامات کشورهای ساحلی خزر رایزنی مستمر دارد. ما امیدواریم در اجلاس آستارا خان قدم‌های بیشتری برای تعیین رژیم حقوقی برداشته شود.

فعال سازی کمیسیون مشترک اقتصادی بهترین راه حل برای توسعه روابط است

سفیر جمهوری اسلامی ایران در جمهوری آذربایجان به ارزیابی‌اش از تبادلات فرهنگی و اجتماعی و اقتصادی بین تهران و باکو اشاره و خاطرنشان کرد: زمینه ها و استعدادهای موجود دو کشور برای گسترش و ارتقای مناسبات دو جانبه فراوان است. وجود منابع غنی نفت و گاز در دو کشور از جمله فرصت های همکاری دوجانبه است. در مجموع در سه حوزه تجارت، انرژی و ترانزیت می توان شاهد همکاری جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان بود. در این ارتباط، فعال سازی کمیسیون مشترک اقتصادی می تواند بهترین راه حل برای توسعه روابط محسوب شود . در زمینه فرهنگی و اجتماعی پیوندهای ما بسیار ریشه دار و مستحکم است و حتی برخی فراز و فرودها در روابط ، تاثیری بر پیوندهای مذهبی و فرهنگی دو ملت مسلمان نداشته است. اشتراک های فرهنگی دو ملت در زمینه آیین‌هایی چون نوروز، شعر، موسیقی، ادبیات، تاریخ بر همبستگی دو جانبه افزوده و می‌بایست برای استفاده از این ظرفیت‌ها برنامه ریزی کرد.

وی در پایان تاکید کرد: جمهوری اسلامی ایران و جمهوری آذربایجان از قابلیت ها و ظرفیت های زیادی برای گسترش روابط برخوردار هستند.

انتهای پیام/ و

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول