به گزارش خبرگزاری فارس از بیرجند، حبیباله شریفی ظهر امروز در نشست خبری در ادارهکل منابع طبیعی خراسان جنوبی اظهار کرد: در سال گذشته 60 هزار و 312 کیلوگرم آنغوزه از مراتع استان برداشت شده است.
وی با بیان اینکه آنغوزه برداشت شده از مراتع خراسان جنوبی به خارج از کشور صادر میشود، تصریح کرد: مقصد صادرات آنغوزه استان بیشتر کشور هندوستان برای تولیدات دارویی و تهیه ادویه است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی یادآور شد: در سال گذشته بیش از 90 درصد آنغوزه برداشت شده از مراتع خراسان جنوبی به خارج از کشور صادر شده است.
شریفی به میزان ارزآوری فروش این محصول اشاره کرد و افزود: طی سال گذشته حدود 988 میلیون و 600 هزار تومان درآمد نصیب بهرهبرداران محلی آنغوزه از مراتع خراسان جنوبی شده است.
وی با بیان اینکه آنغوزه خراسان جنوبی در شهرستانهای بشرویه، طبس و قاینات برداشت میشود، تصریح کرد: بیشترین میزان برداشت آنغوزه از مراتع استان مربوط به طبس است.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اضافه کرد: برای برداشت گیاهان دارویی در استان طرحهایی تعریف میشود و جهت اجرای این طرحها باید مجریانی که در مزایده برنده میشوند پس از برداشت گیاه دارویی توسط بهرهبرداران محلی، برای بذرپاشی و انجام کارهای اصلاحی و احیای گونه اقدام کنند.
شریفی ادامه داد: هدف از اجرای طرح و انتخاب مجری، حمایت از بهرهبرداران محلی، کوتاه کردن دست دلالها، جلوگیری از برداشت گیاهان در معرض خطر نابودی و احیای مراتع است.
وی یادآور شد: این مجریان که با نظارت ادارهکل منابع طبیعی انتخاب میشوند گیاه دارویی برداشت شده توسط بهرهبرداران محلی را خریداری و برای صادرات آن اقدام میکنند.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی اظهار کرد: در مرحله انتخاب مجری اولویت با بهرهبرداران محلی است.
شریفی تصریح کرد: سال گذشته 12 طرح برداشت آنغوزه در طبس، 6 طرح در بشرویه و یک طرح در قاینات اجرا شده است.
وی به مزایای آنغوزه اشاره کرد و افزود: این محصول برای درمان سرطان، میخچه، پینه، مسکن و محرک به کار میرود و در عطرسازی کاربرد داشته و ادرارآور نیز هست.
مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی ادامه داد: این گیاه با طعمی قویتر از پیاز یا سیر به شکل گمرزین (گمرزین مخلوط طبیعی جسم صمغی و ماده رزینی بوده و به طور معمول مقدار رزین بیشتر از صمغ آن است) در دسترس است.
شریفی خاطرنشان کرد: همچنین این گیاه در داروخانهها و فروشگاههای مواد غذایی سالم و محلی نیز به عنوان نگهدارنده یا ادویه به فروش میرسد و گاهی به میزان کم در برخی از شکلاتها، نوشابهها، چاشنیها و سسها به کار میرود.
انتهای پیام/22481/ز40/پو3002