شنبه ۴ بهمن ۱۳۹۹ - ۱۸:۳۸

استانها

فارس گزارش می‌دهد

طبخ آش شنگ، آیین کهن مردم چهارمحال و بختیاری در فصل بهار

شنگ یکی از گیاهان پر فایده در فصل بهار است که در اغلب مناطق چهارمحال و بختیاری می‌روید و مردم این استان از این گیاه در طبخ آش‌های محلی خود استفاده کرده و محبوبیت فراوانی در میان مردم به ویژه در فصل بهار دارد.

طبخ آش شنگ، آیین کهن مردم چهارمحال و بختیاری در فصل بهار

به گزارش خبرگزاری فارس از شهرکرد، با فرا رسیدن فصل بهار رویش گیاهان خوراکی و دارویی در چهارمحال و بختیاری آغاز می‌شود.

آب و هوا، نوع خاک و توپوگرافی این استان پوشش گیاهی متنوع و متفاوتی به وجود آورده است و دره‌ها و کوهستان‌های استان سرشار از گیاهان دارویی است که بیشتر آنها از گذشته‌های دور کاربرد دارویی مؤثری در بهبود بیماری­‌ها داشته‌اند.

*شنگ گیاهی خودرو با خواص ضد سرطانی

در فصل بهار با ورود به دامان طبیعت و چرخاندن سر به اطراف آنچه بیش از پیش به چشم می‌خورد گیاهانی به نام شنگ و موچه است. 

شنگ درفصل بهار می‌روید و گیاهی دو لپه ‌ای است که به وسیله بذر و خودرو در محیط رشد می‌کند و از خانواده کاسنی است.

شنگ گیاهی با خواص دارویی متعدد است که می‌تواند در درمان ناراحتی گوارشی و پیشگیری از سرطان مورد استفاده قرار گیرد.

ریشه لعاب‌دار و تلخ این گیاه به میزان زیاد اشتها آور بوده، ضمن اینکه خلط آور و نرم کننده سینه نیز است.

ریشه شنگ برای جلوگیری از اسهال و خون ریزی، از برگش قوی‌‌تر است. پاشیدن برگ و گل خشک شده این گیاه بر روی زخم‌های چرکی و متعفن سودمند است و ضماد آن را برای التیام عصب قطع شده مفید دانسته‌اند.

*آش شنگ غذای مرسوم چهارمحالی‌ها در فصل بهار

مردم این استان به ویژه ساکنان روستاها و مردم ساکن در مناطق کوهستانی هر ساله با فرا رسیدن فصل بهار با ورود در دامان طبیعت به چیدن گیاهان دارویی و خوراکی مخصوص فصل بهار می‌پردارند.

یکی از گیاهان پر طرفدار این فصل شنگ است. از این گیاه به عنوان سبزی در انواع آش و سوپ استفاده می‌کنند و به همراه دوغ ترش و سبزیجات خشک شده کوهی طبخ می‌شود.

این گیاه به دلیل خودرو بودن در تمامی شهرستان‌های استان یافت می‌شود ولی بیشتر در شهرکرد، نافچ، وردنجان، هرچگان، تومانک، بارده و بن طبخ می‌شود.

معمولا زنان مقدار زیادی از این گیاه را می‌چینند و بخش از آن را پخته  و به شکل بسته بندی در فریزر نگهداری می‌کنند تا بتوانند در طول زمستان نیز با شنگ آش بپزند.

برخی نیز این گیاه را خشک کرده و در ماست همراه با اسفناج، کرفس و دیگر گیاهان بومی برای پذیرایی از مهمانان خود در طول سال استفاده می‌کنند.

انتهای پیام/68006/ق30/پ3003

نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        بازار globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول