به گزارش خبرگزاری فارس از یاسوج، استان کهگیلویه و بویراحمد سرزمینی زیبا که در جنوب غربی ایران واقع شده و با داشتن بیش از یک میلیون هکتار جنگل و مرتع، 20 درصد از جنگلهای حوزه زاگرس و 8 درصد جنگلهای کشور را در خود جای داده است.
حدود 85 درصد از اراضی کهگیلویه و بویراحمد منابع ملی هستند، که از مجموع بیش از یک میلیون جنگل و مرتع حدود 874 هزار هکتار اراضی جنگلی و بالغ بر 500 هزار هکتار مرتع است و همین ویژگیها بر زیبایی این بهشت کوچک افزوده که میطلبد محافظت بیشتری از جنگلها و مراتع شود.
اما آنچه بیش از همه در این سالها نگران شده و اخبار ناخوشایندی هم از آن به گوش میرسد بیابانی شدن اراضی کهگیلویه و بویراحمد به خصوص در مناطق گرمسیری این استان است خطر بزرگی که اراضی این استان را تهدید میکند و لازم است در اسرع وقت راهکاری مناسب برای آن اندیشیده شود.
عزتالله بهشتیفر مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در همین خصوص با اشاره به اینکه 40 هزار هکتار از اراضی استان در منطقه جنوب و مناطق گرمسیری در حال بیابانی شدن است، گفت: خشک شدن اراضی استان تهدید جدی برای منابع ملی و نسلهای آینده است.
مدیرکل منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بهرهبرداری غیر اصولی از منابع طبیعی را عامل بیابانی شدن اراضی استان دانست و افزود: برای جلوگیری از خشک شدن اراضی کاشت نهال در دستور کار قرار گرفته است که در همین راستا کاشت بادام کوهی و گیاهان دارویی با اعتبارات دولتی و مشارکت مردم انجام میشود.
در ادامه سعید جاویدبخت معاون آبخیزداری منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد در گفتوگو با خبرنگار فارس، تخریب منابع طبیعی و استفاده ناصحیح از این منابع خدادادی را از جمله دلائل بیابانی شدن اراضی دانست و تصریح کرد: عدم رعایت صحیح کاربری اراضی، عدم استفاده از ظرفیت و پتانسیلهای منابع طبیعی و نبود طرح آمایش سرزمین در منابع طبیعی همه از علل خشک شدن اراضی و بیابانی شدن آن است.
وی خشکسالی را از دیگر علت بیابانی شدن اراضی دانست و گفت: خشک شدن تالابها و قناتها موجب از بین رفتن خاک و سخت شدن آن میشود و سرعت فرسایش و بیابانی شدن اراضی را افزایش میشود.
معاون منابع طبیعی کهگیلویه و بویراحمد بیان کرد: در حال حاضر منطقه جنوب گچساران و مناطق هممرز با استانهای بوشهر و خوزستان این خطر را به صورت جدی احساس میکنند که به همین منظور کاشت درختان و گونههای گیاهی متناسب با آب و هوای این مناطق در دستور کار قرار دارد.
اما پژمان نیکاقبالی معاون عمرانی استاندار کهگیلویه وبویراحمد با اشاره به اینکه استان در حال بیابانی شدن است، افزود: بیابانی شدن اراضی مستعد کهگیلویه و بویراحمد زنگ خطر بزرگی است و میطلبد اقداماتی دراین حوزه صورت گیرد.
وی با بیان اینکه زنگ خطر بیابانی شدن اراضی را جدی بگیریم افزود: محافظت از تالابها یکی از راههای جلوگیری از بیابانی شدن اراضی است.
معاون استاندار خاطرنشان کرد: منابع طبیعی برای جلوگیری از سرعت رشد بیابانی شدن اراضی اقدامات خوبی انجام داده است که کاشت نهال و گیاهان از جمله این اقدامات است.
انتهای پیام/40/82024