محمودرضا رسولی امروز در گفت وگو با خبرنگار فارس در همدان با اشاره به موضوع ابتلای چند نفر در کشور به تب خونریزیدهنده کریمه کنگو به اقدامات کنترلی این بیماری در استان اشاره کرد و اظهار کرد: از آنجا که این بیماری مشترک بین انسان و دام است از قبل اقداماتی صورت گرفته که در کنترل بیماری موثر بوده است.
وی با بیان اینکه خوشبختانه از سال 95 سالنهای پیشسرد کشتارگاههای صنعتی دام استان فعال شده است، گفت: مهمترین موارد پیشگیری بیماری تب کریمه کنگو، طی دوره پیشسرد برای لاشههای استحصالی از کشتارگاه و همچنین برای آلایش دامی شامل کله پاچه و جگری است که از دامها به دست می آید و باید پیشسرد را طی کنند که این اقدام در استان صورت میگیرد.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان با اشاره به اینکه بیش از 80 درصد گوشت تولیدی استان از مسیر پیشسرد عرضه میشود، افزود: بستهبندی آلایش دامی در کشتارگاه صنعتی صالحآباد از دیگر اقدامات خوب صورت گرفته است.
وی با بیان اینکه سه شهرستان همدان از آلایش بستهبندی استفاده میکنند که پیشسرد را نیز طی میکند، خاطرنشان کرد: در شهرستانها هنوز امکان بسته آلایش دامی و پیشسرد فراهم نشده است، اما بعد از ماه رمضان این اقدام انجام خواهد شد.
رسولی با تاکید به استفاده از گوشتی که از مراکز مجاز تهیه میشود و مهر دامپزشکی دارد، بیان کرد: مردم تا جایی که امکان دارد از ذبح دام در منزل خودداری کنند.
وی با بیان اینکه کشتار غیر مجاز دام ممنوع بوده و همچنان ممنوع است، افزود: کشتار در منزل و به صورت غیرمجاز احتمال بروز بیماری را بالا خواهد برد و اگر مردم قربانی و نذوراتی دارند می توانند در کشتارگاه این اقدام را انجام دهند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان از بکارگیری بیش از 25 اکیپ سمپاش در سطح استان در رابطه با کنترل بیماری تب کریمه کنگو خبر داد و گفت: در اماکنی که احتمال بیماری و انگل خارجی وجود دارد سمپاشی در حال انجام است.
وی ضمن درخواست همکاری از دامداران با اکیپهای سمپاشی دامپزشکی، افزود: دامداران در صورت مشاهده کنه بر روی دامهای خود از دست زدن به دام خودداری کنند چراکه این کنهها گاهی حامل ویروس هستند و میتوانند خطرناک باشند.
رسولی با بیان اینکه گوشتی که سالم تهیه میشود و مراحل استحصال و پیشسرد را طی میکند به قصابیها وارد میشود، گفت: بازرسان ما نظارتهای خود را در داخل قصابیها نیز دارند و امسال طی دو ماهه گذشته بیش از 13 هزار مورد بازدید از اماکن عرضه انجام دادهاند و در این بین بیش از 31 تن مواد خام دامی غیر قابل مصرف ضبط و معدوم شده است.
وی از معرفی 52 مورد تخلف به مراجع قضایی طی دو ماهه اخیر خبر داد و افزود: مردم اگر نذوراتی در ماه رمضان دارند باید قبل از ذبح دام به دامپزشکی اطلاع دهند تا دام مورد معاینه قرار گیرد، به هنگام ذبح آن نیز از دستکش و وسایل حفاظت فردی استفاده کنند و تا حد امکان با خود دام و ترشحات آن تماس نداشته باشند.
مدیرکل دامپزشکی استان همدان ادامه داد: به هنگام ذبح دام محل ذبح را کاملاً تمیز و ضد عفونی کرده و گوشت استحصالی از دام قربانی به مدت 24 ساعت در یخچال نگهداری شود تا ضمن طی دوران عملیات جمود نعشه، سالمسازی صورت گیرد.
وی با بیان اینکه از هماستانیها درخواست داریم گوشت دام را از مراکز مجاز تهیه کنند و به تاریخ مصرف آن توجه کنند، بیان کرد: از مردم میخواهیم هرگونه شکایتی را در این زمینه با شماره 1512 به ما اطلاع دهند.
رسولی از طرح تشدید کنترل بهداشتی مواد خام دامی در ماه رمضان خبر داد و افزود: این طرح در حال انجام است و قریب به 43 اکیپ مشغول انجام بازرسی هستند که امیدواریم با ایجاد فرهنگ بهداشتی و تقویت آن به اهداف خود برسیم.
وی در پاسخ به سئوالی مبنی بر اینکه بیماری کریمه کنگو در استان کردستان نیز دیده شده و از آنجا که جزو استانهای منطقه ما به شمار میآید آیا خطر ورود این بیماری در استان جدی نیست؟ گفت: خطر ورود وجود دارد، هرچند در داخل استان امنیت بهداشتی خوبی برقرار است اما در صورتی که دام بیمار و بدون مجوز وارد منطقه شود احتمال آلوده کردن منطقه نیز وجود دارد بنابراین خواهشمندیم هرگونه خرید و فروش و نقل و انتقال دام با مجوز دامپزشکی شود تا در این رابطه مشکلی را شاهد نباشیم.
انتهای پیام/89026/ 40