به گزارش خبرگزاری فارس از همدان، همیشه با آمدن مهرماه، تنها چیزی که به ذهنمان خطور میکند، شیطنتهای کودکی راه مدرسه و لوازمالتحریری که با شور و اشتیاق خریداری میشود، اما غافل از این هستیم که برخی از همین کودکان هرگز طعم روزهای خاطره انگیز مهرماه را نمیچشند آنهایی که ضعف جسمی و ناتوانیشان شرایطی را به آنها تحمیل کرده که باید در مدارس اشتثنایی تحصیل کنند.
از مدارس استثنایی سخن گفتیم، مدارسی اغلب با امکانات استثنایی و کمبرخوردار؛ وضعیتی که دردی است بر زخمهای مادران و پدرانی که باید علاوه بر تحمل وضعیت خاص فرزندانشان، کمبود امکانات مدارس را نیز به جان بخرند.
دوری راه و امکانات ضعیف گاهی چنان سخت و شکننده است که جز آهی از نهاد والدین چیزی بر جای نمیگذارد، آهی که خود را برای تحمل آنها طی سالها آماده کردهاند و جالب اینکه هیچگاه نیز گله و شکایتی ندارند.
آنچه امروز جالب است اینکه مدارس نمونه دولتی، غیر انتفاعی و ...در بهترین نقطه و حتی مناطق مرکزی شهر مستقر شدهاند، اما مدارس استثنایی که وضعیت دانشآموزان انها از نام آن مشخص است، در دورترین نقطه شهر مکانیابی میشود، در حالی که مدارس استثنایی دانشآموزانی از نقاط مختلف شهر و حتی روستاها را در خود جای داده و آنها با توجه به شرایط جسمانی وضعیت مناسبی ندارند.
سوالی که در اینجا با آن مواجه هستیم اینکه آیا نمیتوان یکی از مدارس مرکز شهر را برای دانشآموزان استثنایی مناسبسازی کرده و با ایجاد رمپ و سایر موارد، در اختیار آنها قرار داد؟ آیا تجهیز مدارس استثنایی و در اختیار قرار دادن امکانات برای دانشآموزان خواسته زیادی از سوی خانوادههای آنهاست؟مگر نه این است که کمک به محرومان و ناتوانان در روایات و احادیث زیادی سفارش شده است، پس چرا مسئولان این موارد را سرلوحه کار خود قرار نمیدهند؟
بر همین اساس خبرگزاری فارس بر آن شد تا با چند تن از والدین این دانشآموزان همراه شده و از درد و دلهای آنها بنگارد.
*دانشآموز استثنایی نیازمند امکانات خاص و ویژه است
مادر یکی از دانشآموزان استثنایی در گفتوگو با فارس در ابتدا از مسیر دور مدرسه سخن گفت و اظهار کرد: رفت و آمد برای ما با چنین فرزندی سخت است که امیدواریم برای این موضوع تدابیر بهتری اندیشیده شود.
وی تصریح کرد: مدرسه استثنایی پسرانه که در انتهای شهرک مدنی است، رفت و آمد از هر نقطه شهر به آن سخت است بنابراین اگر یک مدرسه در مراکز شهر به این بچهها اختصاص مییافت، حداقل تردد راحتتر بود.
مادر دانشآموز استثنایی با تأکید بر اینکه امکانات مدرسه نیز آن طور که باید مطلوب نیست، تصریح کرد: مدیری که به تازگی برای مدرسه انتخاب شده، بهتر از قبل است زیرا در گذشته امکانات اصلاٌ مناسب نبود اما اکنون وضعیت بهتر شده است.
وی با بیان اینکه رسیدگی به مدرسه و دانشآموزان استثنایی باید مورد توجه مسئولان قرار گیرد، افزود: هر دانشآموزی نیازمند یک میز و صندلی مجزاست اما همچنان در مدرسه شاهدیم، همان صندلی و میزی نیز با مشکل مواجه بوده و استاندارد لازم را ندارد.
این مادر دانشآموز استثنایی ضمن تأکید بر اینکه باید در هر کلاس سیستم کامپیوتر تعبیه شود، گفت: با توجه به وضعیت جسمانی و حافظهای بچهها وجود امکانات آموزشی و کمک آموزشی ضروری است تا بتوانند مفهوم درس را بهتر درک کنند.
وی با اشاره به اینکه بسیاری از خانوادهها با مشکل سرویس مدرسه مواجه هستند، افزود: امیدواریم متولیان امر و دستگاههای متولی چون اتوبوسرانی و تاکسیرانی در این زمینه ورود کرده و این موضوع را برای خانوادههای نگران دانشآموزان استثنایی حل کنند.
مادر دانشآموز استثنایی یک مدرسه با بیان اینکه تهیه امکاناتی چون واکر و ویلچر نیز برای برخی خانوادهها سخت است، افزود: در اختیار گذاشتن این امکانات نیز از مهمترین ملزومات دانشآموزان استثنایی است که خیرین و مسئولان میتوانند در این زمینه ورود کنند.
وی ضمن درخواست از مسئولان برای اینکه حواسشان به بچههای کمبرخوردار از توان جسمی باشد، افزود: این بچهها هم عضوی از جامعه هستند که اگر به آنها رسیدگی نشود، سربار جامعه خواهند بود، بنابراین باید با کمک به آنها، موجب شوند تاحدی این بچهها گلیم خود را از آب بیرون بکشند.
*یکی از مشکلات اصلی دانشآموزان استثنایی نبود سرویس حمل و نقل است
مادر یکی دیگر از دانشآموزان استثنایی نیز در گفتوگو با فارس با تأکید بر اینکه از مسئولان میخواهم این دانشآموزان را دست کم نگیرند، گفت: مسئولان برای یاری این دانشآموزان و والدین آنها آستین همت بالا بزنند و بدانند این بچهها نیز عضوی از جامعه هستند.
وی یکی از مشکلات اصلی دانشآموزان را نبود سرویس حمل و نقل دانست و افزود: استاندارد نبودن میز و صندلیهای این دانشآموزان که از نخستین ملزومات به شمار میرود، از دیگر موارد آزاردهنده است که باید رسیدگی شود.
این مادر دانشآموز استثنایی با بیان اینکه از مردم و مسئولان میخواهم به این دانشآموزان نگاه دیگری نداشته باشند، افزود: این نوع نگاه برای پدران و مادران آنها سخت است.
وی با بیان اینکه باید امکانات مدارس استثنایی از مدارس عادی بیشتر باشد، اما متأسفانه اینطور نیست، گفت: در این راستا از معلمان نیز میخواهم رسیدگی بهتری به این دانشآموزان داشته و امکانات حداقلی را برای تحصیل این بچهها فراهم کنند.
این مادر دانشآموز استثنایی با بیان اینکه کفپوش سالن و حیاط مدرسه، میز و صندلی، سرویس حمل و نقل و ...همه از ملزومات مهم یک مدرسه استثنایی است، بیان کرد: در بسیاری از موارد نبود همین امکانات موجب انصراف والدین از ادامه تحصیل فرزندان خود میشود زیرا علاوه بر سختی بزرگ کردن چنین فرزندی، مشکلات دیگری را نیز باید به دوش بکشند.
آنچه در این گزارش متذکر شدیم، شرح حال وضعیت مدارس استثنایی و خواستههای مادرانی بود که از تحصیل فرزندان خود در یک مدرسه داشتند، خواستههای به حقی که همه والدین دارند و باید جامه عمل پوشانده شود.
همه ما میدانیم دانشآموز عادی اگر کمبود امکاناتی هم در مدرسه داشته باشد، میتواند با همان امکان اندک نیز کنار بیاید، اما دانشآموز استثنایی همانطور که از نام آن پیداست، نیازمند امکانات خاص و استثنایی است که این مهم باید هم در بودجه آموزش و پرورش و هم رسیدگی مسئولان لحاظ شود.
امیدواریم روزی برسد دانشآموزان استثنایی و خانوادههای آنها رنجی جز ناتوانی جسمی نداشته باشند و بتوانند علاوه بر تحصیل در مدارس مناسب، سایر اماکن عمومی نیز برای آنها مناسب سازی شود، زیرا این افراد نیز عضوی از جامعه بوده و نباید مورد بیتوجهی قرار گیرند.
انتهای پیام/89003/ 40