به گزارش خبرنگار گروه سیاست خارجی خبرگزاری فارس، محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده، در حاشیه این نشست با برخی همتایان و مقامات شرکت کننده دیدار و در خصوص مناسبات دوجانبه و تحولات مهم منطقهای و بینالمللی به گفتوگو پرداخت.
وزرای خارجه سوئیس، انگلیس، آلمان، فرانسه، نامیبیا، هلند، اسلوونی، دانمارک، اردن، چین، استرالیا، الجزایر، بلاروس، نروژ، ژاپن، ارمنستان، کانادا، سوریه، مالزی، افغانستان، برزیل، شیلی، مونتهنگرو و پاپوآ گینهنو از جمله وزرای خارجهای بودند که در این یک هفته با همتای ایرانی خود دیدار و به رایزنی پرداختند.
رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ جهانی، نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق و همچنین دیمیستورا نماینده ویژه دبیرکل در امور سوریه، دادستان دیوان کیفری بینالمللی، کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز از دیگر مقاماتی بودند که با ظریف دیدار کردند.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه این نشست در برخی نشستهای برگزار شده از جمله نشست سه جانبه به همراه وزرای خارجه ترکیه و عراق، نشست مجمع گفتوگوی همکاری آسیا، نشست سیکا شرکت کرد.
ظریف در دومین نشست وزرای خارجه کمیسیون مشترک برجام با حضور وزرای خارجه 1+5 و موگرینی نیز حضور یافت.
وی در این راستا دوشنبه 27 شهریور ماه با همتای سوئیسی دیدار و گفتوگو کرد. در دیدار «دیدیر بورخالتر» وزیر امور خارجه سوئیس با ظریف روابط دوجانبه و دیگر مسائل مورد علاقه گفتوگو و تبادلنظر شد.
«یان کوبیش» نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور عراق دومین مقامی بود که ظریف در حاشیه این نشست با وی به رایزنی درباره آخرین وضعیت تحولات عراق و همهپرسی در اقلیم کردستان نشست و درباره همه پرسی در کردستان عراق ضمن اعلام مخالفت ایران با برگزاری این همهپرسی بر لزوم احترام به حاکمیت ملی، رعایت قانون اساسی و حفظ یکپارچگی و تمامیت ارضی عراق تاکید کرد و اظهار داشت: گفتگوی بغداد - اربیل تنها راه حل رفع اختلافات است.
بوریس جانسون وزیر خارجه انگلیس دیگر مقامی بود که بعدازظهر دوشنبه به وقت محلی نیویورک با ظریف دیدار و بر حمایت لندن از برجام تأکید کرد.
ظریف و جانسون در نیویورک
در این دیدار طرفین ضمن تاکید بر گسترش روابط دو کشور، در خصوص مسائل مختلف روابط دوجانبه از جمله روابط بانکی و مناسبات کنسولی گفتگو و تبادل نظر کردند.
وزیر امور خارجه انگلیس با بیان اینکه لندن از برجام قاطعانه حمایت می کند بر لزوم حفظ و اجرای آن تاکید کرد.
مسائل منطقهای از جمله عراق، سوریه، یمن، بحرین و افغانستان نیز از دیگر محورهای گفتوگوهای دو وزیر خارجه بود که طی آن بر لزوم توقف خشونتها در این مناطق و انجام گفتوگو برای پایان دادن به تنشها و اختلافات تاکید شد.
اولین دیدار روز چهارشنبه 29 شهریور ماه وزیر خارجه کشورمان با فدریکا موگرینی مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بود و در این دیدار در خصوص آخرین وضعیت اجرای برجام گفتوگو و تبادل نظر شد.
در این دیدار موگرینی حمایت و تعهد مجدد اتحادیه اروپا نسبت به برجام را مورد تاکید قرار داد.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین در روز چهارشنبه ٢٩ شهریور ماه در نشست سه جانبهای با حضور همتایان عراقی و ترکیهای خود حضور یافت و در این نشست مسائل منطقه به خصوص همه پرسی در اقلیم کردستان عراق مورد گفتوگو قرار گرفت.
وزرای خارجه ایران، عراق و ترکیه در نشست سه جانبه خود در نیویورک با صدور بیانیهای ضمن اعلام مخالفت صریح خود با برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان، از رهبری اقلیم خواستند که از این اقدام خودداری کند.
*حمایت آلمان از برجام
محمد جواد ظریف و زیگمار گابریل وزرای امور خارجه ایران و آلمان نیز در نیویورک دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار مسائل مختلف روابط دو جانبه و منطقه ای بویژه موضوع همه پرسی در کردستان عراق و نیز برجام مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
وزیر خارجه آلمان در دیدار با ظریف
وزیر امور خارجه آلمان در این دیدار اظهار داشت: موضع همیشگی و شفاف آلمان حمایت از برجام و لزوم پایبندی همه طرف ها به این توافق چند جانبه و بین المللی است.
طرفین همچنین هرگونه خدشه به این توافق را ارسال علامتی بد به جامعه جهانی و باعث بی اعتمادی به هرگونه مذاکره و توافق بینالمللی ارزیابی کردند.
ظریف همچنین در ادامه رایزنیهایش در نیویورک با «ژان ایو لودریان» همتای فرانسوی به گفتوگو نشست و دو طرف درباره مسائل دوجانبه و همه پرسی در اقلیم کردستان عراق گفتوگو و بر حفظ تمامیت ارضی عراق و احترام به قانون اساسی این کشور تاکید کردند.
ظریف و همتای فرانسوی
به گزارش فارس، محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران همچنین عصر چهارشنبه به وقت محلی در دومین نشست کمیسیون مشترک برجام با حضور وزرای خارجه ایران و 1+5 (آلمان، فرانسه، انگلیس، روسیه، چین و آمریکا) شرکت کرد.
*گفتوگو با وزیر خارجه نامیبیا
ظریف همچنین روز پنجشنبه در دیدار وزیر خارجه نامیبیا در خصوص همکاریهای دوجانبه و بینالمللی و راههای گسترش روابط دو کشور گفتوگو و تبادل نظر کرد.
ظریف و وزیر خارجه نامیبیا
*تأکید ظریف و همتای هلندی بر احترام به قانون اساسی و تمامیت ارضی عراق
در دیدار برت کُندرس وزیر خارجه هلند و محمدجواد ظریف مسائل مختلف روابط دوجانبه و راههای گسترش آن مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت. مسائل منطقهای و بین المللی و نیز برجام از دیگر محورهای گفتوگوی دو وزیر خارجه بود.
وزیر خارجه هلند و ظریف
در این دیدار طرفین ضمن گفتگو درباره موضوع همه پرسی در اقلیم کردستان عراق بر لزوم احترام به قانون اساسی، حاکمیت ملی و تمامیت ارضی عراق تاکید کردند.
وزیر امور خارجه هلند ضمن حمایت هلند از برجام بر لزوم پایبندی به آن تاکید کرد.
*دیدار با کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل
به گزارش فارس، فیلیپو گراندی کمیسر عالی پناهندگان سازمان ملل متحد نیز از دیگر مقاماتی بود که با وزیر امور خارجه کشورمان دیدار و ضمن تشکر از میزبانی و مهمانوازی ایران در پذیرش پناهندگان افغان، در خصوص آخرین وضعیت پناهندگان میانماری و سوری گفتگو کرد.
*رایزنی با همتای اسلوونیایی
وزیر خارجه اسلوونی نیز از دیگر مقاماتی بود که با ظریف دیدار کرد. در این دیدار راههای تقویت روابط دوجانبه، برجام، مسائل بین المللی و منطقه ای از جمله همه پرسی در اقلیم کردستان عراق مورد گفتگو و تبادل نظر قرار گرفت.
ظریف و وزیر خارجه اسلوونی
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران همچنین در «کنفرانس تعامل و اعتمادسازی آسیا» (CICA) شرکت و سخنرانی کرد.
اعضای شورای سردبیری روزنامه نیویورک تایمز نیز صبح پنجشنبه (30 شهریور) به وقت محلی با ظریف دیدار و در خصوص مسائل مختلف منطقهای، بینالمللی، برجام و ... پرسش و تبادل نظر کردند.
*مشکلات کنسولی ایرانیان مقیم کانادا محور گفتوگوهای ظریف و وزیر خارجه کانادا
محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران همچنین در حاشیه نشست مجمع عمومی با همتای کانادایی خود دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار در خصوص برجام و مشکلات کنسولی ایرانیان مقیم کانادا گفتوگو شد.
*گفتوگو با همتای دانمارکی و اردنی
براساس این گزارش، ظریف و همتای دانمارکی هم در حاشیه این نشست دیدار و گفتگو کردند.
ظریف و وزیر خارجه دانمارک
در دیدار آندرس ساموئلسن وزیر خارجه دانمارک با محمد جواد ظریف نیز، ضمن بررسی راههای گسترش روابط دو کشور، در خصوص موضوعات مختلف منطقه ای و بینالمللی و برجام تبادل نظر شد.
ظریف و وزیر خارجه اردن
ظریف همچنین با وزیر خارجه اردن نیز دیدار و گفتوگو کرد.
* رایزنی با همتای چینی
محمدجواد ظریف و وانگیی وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و جمهوری خلق چین هم در نیویورک دیدار و گفتوگو کردند.
روابط دوجانبه، برجام، مسائل منطقهای و بینالمللی از محورهای گفتگوی دو وزیر خارجه بود.
*دیدار با وزیر خارجه استرالیا
وزیر خارجه ایران همچنین در حاشیه این نشست با همتای استرالیایی خود دیدار و گفتوگو کرد.
روابط دو جانبه، مسائل کنسولی، برجام، مسائل منطقهای و بینالمللی از محورهای گفتگوی این دو مقام بود.
*دیدار با وزرای خارجه الجزایر، بلاروس و نروژ
به گزارش فارس، رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران همچنین در حاشیه این نشست با وزرای خارجه الجزایر، بلاروس و نروژ دیدار و گفتوگو کرد.
*شرکت در مجمع گفتوگوی همکاری آسیا
محمد جواد ظریف همچنین در نشست مجمع گفتوگوی همکاری آسیا (Asia Cooperation Dialogue) شرکت و سخنرانی کرد. وزیر امور خارجه کشورمان ریاست این نشست را بر عهده داشت.
*شرکت در نشست بینالمللی سوریه
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان همچنین در نشست بینالمللی سوریه که به ابتکار اتحادیه اروپا و در سطح وزیران امور خارجه در نیویورک برگزار شد، شرکت کرد.در این نشست به بحث بازسازی سوریه نیز اشاره شد و ظریف در پایان جلسه مزبور از آمادگی ایران برای کمک به بازسازی سوریه خبر داد و گفت: برای بازسازی سوریه در کنار مردم این کشور خواهیم بود.
* تبادلنظر درباره آخرین وضعیت گفتوگوهای سیاسی برای حل بحران سوریه و کمکهای بشردوستانه
از دیگر مقاماتی که در مدت حضور ظریف با وی دیدار و گفتوگو کرد، استفان دیمیستورا بود. بر همین اساس استفان دیمیستورا نماینده ویژه دبیرکل سازمان ملل در امور سوریه روز جمعه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل با محمدجواد ظریف وزیر خارجه ایران دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار، درباره آخرین وضعیت گفتوگوهای سیاسی برای حل بحران سوریه و کمکهای بشردوستانه تبادل نظر و چشم انداز آینده پس از شکست تروریسم بررسی شد.
ظریف و رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ
به گزارش فارس، رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ نیز با وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی دیدار و گفتوگو کرد.
در این دیدار در خصوص آخرین وضعیت کمکهای بشردوستانه به جنگ زدگان و آوارگان سوریه، یمن، میانمار و راههای افزایش کمکها گفتوگو شد.
*حمایت ژاپن از برجام
به گزارش فارس، وزرای خارجه ایران و ژاپن نیز در حاشیه هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار ابعاد مختلف روابط دوجانبه، بویژه همکاریهای بانکی، سرمایه گذاری، انرژی، علمی و دانشگاهی، و مسائل منطقهای و بینالمللی بخصوص برجام مورد گفتوگو و تبادل نظر قرار گرفت.
ظریف با اشاره به بحران شبه جزیره کره اظهار داشت: ما هرگونه تولید، آزمایش و توسعه سلاح هستهای را مردود میدانیم. درایت ژاپن و دیگر کشورهای منطقه و جهان میتواند از یک بحران بزرگ جلوگیری کند.
وی همچنین افزود: سیاست دولت کنونی آمریکا در قبال برجام این پیام را به جهان می دهد که مذاکره با آمریکا بی فایده است.
وزیر امور خارجه کشورمان وضعیت میانمار را یادآور شد و خواستار کمک ژاپن به عنوان کشور مهم منطقه برای بهبود وضعیت مسلمان این کشور شد.
وزیر امور خارجه ژاپن نیز در این دیدار گفت: ایران کشوری مهم و ریشه دار در جهان است. ژاپن از برجام حمایت می کند و به همه کشورها اهمیت آن را گوشزد کرده است.
وی همچنین ضمن مخالفت با برگزاری همه پرسی در اقلیم کردستان عراق گفت برای ژاپن اتحاد و یکپارچگی عراق اهمیت دارد.
مسایل حوزه خلیج فارس و بحران یمن و دیپلماسی منطقهای ژاپن در این حوزه از دیگر محورهای تبادل نظر این دو مقام بود.
*رایزنی با دادستان دیوان کیفری بینالمللی
به گزارش فارس، خانم بن سودا دادستان دیوان کیفری بینالمللی نیز در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد با ظریف دیدار و گفتوگو کرد.
*رایزنی با ولید المعلم
محمدجواد ظریف و ولید المعلم وزرای امور خارجه ایران و سوریه جمعه در نیویورک دیدار و گفتوگو کردند.
در این دیدار در خصوص آخرین تحولات سیاسی و میدانی سوریه در مبارزه علیه تروریسم و دیگر مسائل مورد علاقه تبادل نظر شد.
ظریف و وزیر خارجه مالزی
به گزارش فارس، ظریف همچنین در حاشیه این نشست با همتای مالزیایی خود دیدار و گفتوگو کرد.
ابعاد مختلف روابط دوجانبه، همکاریهای دو کشور در سازمانهای بینالمللی به ویژه سازمان همکاری اسلامی، مسائل منطقهای و جهان اسلام به خصوص اوضاع وخیم مردم یمن، میانمار، بحران سوریه و لزوم اتحاد جهان اسلام و حل و فصل اختلافات در فضایی صمیمانه و برادرانه از محورهای گفتوگوهای وزرای امور خارجه ایران و مالزی بود.
*تأکید وزیر خارجه افغانستان بر گسترش همهجانبه روابط با ایران
بر اساس این گزارش، وزرای امور خارجه جمهوری اسلامی ایران و افغانستان نیز در حاشیه اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل متحد دیدار و گفتوگو کردند.
وزیر امور خارجه افغانستان در این دیدار ضمن تاکید بر اهمیت همسایگان به ویژه جمهوری اسلامی ایران برای این کشور، بر گسترش همه جانبه روابط با کشورمان تاکید کرد.
وی با اشاره به برگزاری نشستهای کمیتههای آب و مهاجرین در نیمه دوم اکتبر گفت: افغانستان آماده همکاری در این زمینهها است.
اوضاع امنیتی در منطقه و افغانستان به ویژه مبارزه با گروههای تروریستی از جمله داعش از دیگر محورهای گفتوگو در این دیدار بود.
*بررسی راههای گسترش مناسبات تهران و برازیلیا
وزیر خارجه ایران همچنین در حاشیه این نشست روز جمعه با همتای برزیلی خود دیدار و گفتوگو کرد.
در دیدار وزرای خارجه ایران و برزیل نیز راههای گسترش و تعمیق هر چه بیشتر روابط به ویژه در حوزه اقتصادی و تجاری را بررسی کردند. برجام و مسائل منطقه از دیگر موضوعات مورد گفتوگوی دو وزیر خارجه ایران و برزیل بود.
محمدجواد ظریف وزیر امور خارجه کشورمان که برای شرکت در هفتاد و دومین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک به سر میبرد، در ادامه رایزنیها با مقامات و همتایان شرکت کننده در این نشست با وزرای خارجه شیلی، مونتهنگرو و گینه پاپوآ نیز دیدار و گفتوگو کرد.
*رایزنی با وزرای خارجه شیلی، مونتهنگرو و گینه پاپوآ
به گزارش فارس، هرالدو مونیز وزیر امور خارجه شیلی از جمله مقاماتی بود که با ظریف دیدار و گفتوگو کرد.
ظریف و وزیر خارجه شیلی
راههای گسترش روابط دوجانبه، افزایش تبادل هیأتها، برجام و مسائل منطقهای محورهای اصلی رایزنیهای دو مقام بود.
به گزارش فارس، وزیر خارجه مونتهنگرو نیز از دیگر مقاماتی بود که با وزیر خارجه کشورمان ملاقات کرد.
ظریف و وزیر خارجه مونتهنگرو
تبادلات مردمی و سفر گردشگران به دو کشور، همکاری اقتصادی و تجاری به ویژه بین بخشهای خصوصی دو کشور، همکاریهای بانکی، برجام و موضوعات منطقهای از محورهای گفتوگو و تبادل نظر وزرای خارجه ایران و مونتهنگرو بود.
به گزارش فارس، وزرای امور خارجه ایران و پاپوآ گینهنو نیز در نیویورک دیدار و در خصوص مسائل مورد علاقه طرفین از جمله وضعیت ایرانیان مهاجر به قاره اقیانوسیه گفتوگو و تبادل نظر کردند.
محمدجواد ظریف در گفتوگویی به تشریح رایزنیهایش در حاشیه نشست مجمع عمومی پرداخت و گفت که در هفته پیش رو نیز دیدارهایی را با دیگر مقامات و همتایان شرکت کننده در اجلاس مذکور خواهد داشت و برای دومین بار هم قرار است با دبیرکل سازمان ملل دیدار و گفتوگو کند.
وی افزود: در این چهار روز که من اینجا حضور داشتم تا الان نزدیک به 30 ملاقات داشتم.
رئیس دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران ادامه داد: این ملاقاتها فرصتی بود که هم در مورد روابط دوجانبه صحبت کردیم و هم در مورد مسائل منطقهای صحبتهای خوبی انجام شد بخصوص درباره شرایط در سوریه، میانمار و وضعیت بد مسلمانان روهینگیا. علاوه بر این با رئیس کمیته بینالمللی صلیب سرخ در خصوص بحث روهینگیا، یمن و وضعیت انسانی در یمن و سوریه صحبت کردیم.
به گزارش فارس، ظریف با بیان اینکه برجام هم از دیگر مواردی بود که در این گفتوگوها مطرح شد، خاطرنشان کرد: همه طرفها با اصرار ضرورت رعایت و غیرقابل مذاکره بودن توافق را مطرح کردند.
وی گفت: در روزهای آینده علاوه بر ادامه ملاقاتهایی که انجام خواهد شد، یک بار دیگر با دبیرکل سازمان ملل ملاقات دوجانبه خواهم داشت و علاوه بر آن با رئیس مجمع عمومی و تعداد زیادی از همتایان دیدار و گفتوگو خواهم کرد.
وزیر خارجه افزود: علاوه بر این فرصتی برای بنده فراهم خواهد شد با تعدادی از موسسات مطالعاتی، مجامع فکری و نخبگان سیاسی ایالات متحده گفتوگو داشته باشیم، مخصوصا با توجه به اینکه سیاستهای کنونی آمریکا سیاستهایی است که مورد حمایت جامعه نخبگان آمریکا نیست و جامعه نخبگان آمریکا از این سیاستها حمایت نمیکنند، ضرورت دارد هم در مورد شرایط سیاسی جمهوری اسلامی ایران و هم سیاستهای آمریکا روشنگری شود.
انتهای پیام/