به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در دوشنبه، «غیرت عبدالرحمان اف» وزیر خارجه قزاقستان در حاشیه هفتاد و دومین اجلاس مجمع عمومی سازمان ملل در «نیویورک» با اشاره به توسعه قابل توجه اقتصاد این کشور گفت: «آستانه» قصد دارد تا اواسط قرن کنونی به یکی از 30 کشور قدرتمند اقتصادی جهان تبدیل شود.
وی افزود: طی سالهای استقلال اقتصاد قزاقستان 20 برابر رشد و حجم سرمایه گذاری در این کشور 265 میلیارد دلار برآورد شده است.
عبدالرحمان اف تصریح کرد: این موفقیتها قزاقستان را از کشور دریافت کننده به یک کشور کمک کننده تبدیل کرده است.
وی گفت: علاوه بر این نقش آستانه در عرصه بین المللی بیش از پیش افزایش یافته است.
وزیر خارجه افزود: «نورسلطان نظربایف» رئیس جمهور قزاقستان ضمن سخنانی در سازمان ملل متحد در سال 1992 میلادی از مفهوم دیپلماسی پیشگیرانه که دبیر کل این سازمان و رئیس مجمع عمومی سازمان ملل به عنوان اولویت اعلام کرده بودند، حمایت کرد.
عبدالرحمان اف گفت: آستانه از اصلاحات سازمان ملل که به عقیده طرف قزاق منجر به گسترش امکانات این سازمان و همچنین مفهوم «امنیت و توسعه» میشود، پشتیبانی میکند زیرا توسعه پایدار بدون صلح غیر ممکن است.
رئیس نهاد دیپلماتیک قزاق با بیان اینکه در جهان معاصر سلاح هستهای از یک ثروت به خطر تبدیل شده، گفت: قزاقستان به عنوان کشوری که در آن آزمایشگاه سلاح هستهای فعالیت میکرد از بین بردن این تهدید برای بشر را یکی از وظایف اولیه خود میداند.
وی در ادامه تصریح کرد: آستانه طرفدار ممنوعیت کامل آزمایشها و سلاح هستهای و همچنین حذف کامل تسلیحات هستهای میباشد.
عبدالرحمان اف با بیان اینکه قزاقستان از تلاشهای جامعه بینالمللی در زمینه مبارزه با تروریسم جهانی حمایت میکند، گفت: آستانه 300 هزار دلار برای توسعه استراتژی جهانی سازمان ملل برای مبارزه با تروریسم در آسیای مرکزی کمک میکند.
وزیر خارجه قزاقستان در این اجلاس همچنین به همکاری آستانه با سازمان ملل در عرصههای حفاظت از صلح، اجرای اهداف توسعه پایدار و توسعه علم و فناوری اشاره کرد.
وی در پایان تأکید کرد: قزاقستان کشوری چند ملیتی میباشد که در قلمرو آن بیش از صد قوم در صلح و دوستی در کنار هم به سر میبرند.
انتهای پیام/ز