علی صداقتنیا امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در کرمان، استان کرمان را در زمینه نوشتافزار و لوازمالتحریر استانی توزیع کننده دانست و اظهار داشت: در استان کرمان هیچ نوعی از نوشتافزار تولید نمیشود و هیچ مرکز تولیدی و یا کارخانهای در این زمینه فعالیت نمیکند، کرمان تنها و تنها در این زمینه توزیع کننده است.
ورود بیرویه محصولات خارجی با مجوز قانونی انجام میشود
رئیس اتحادیه صنف کتاب و لوازمالتحریر کرمان با بیان اینکه توزیع نوشتافزار اشتغال 300 نفر را در استان فراهم کرده است، گفت: در کرمان 150 واحد صنفی در حوزه کتاب و لوازمالتحریر وجود دارد و به طور میانگین 300 نفر در این زمینه فعالیت دارند.
وی 80 درصد بازار لوازمالتحریر کشور را در انحصار کالاهای خارجی دانست و ابراز داشت: کارخانههای تولیدی ایران تنها 20 درصد نیاز مصرفی کشور را فراهم میکنند که آن هم از مواد اولیه خارجی استفاده میشود.
صداقتنیا رقابت در حوزه لوازمالتحریر را بسیار سخت دانست و تصریح کرد: در حوزه لوازمالتحریر و نوشت افزار هر روز طرحها تغییر کرده و متنوع میشوند، کالاها هر لحظه جدید و انبوهی از آن وارد کشور میشود و این رقابت را سخت و ناممکن کرده است.
وی افزود: تبلیغات گسترده جهانی ذائقه افراد را تغییر داده و بازار را در اختیار خودش درآورده است، این برای سرمایهگذاری مقرون بهصرفه نیست و کارخانههای ایران نمیتوانند با آن رقابت کرده و شکست میخورند.
صداقتنیا گفت: ورود بیرویه محصولات خارجی با مجوز قانونی انجام میشود و ما شاهد ورود کالاهای متنوع خارجی با خواست مراجع ذیربط در کشور هستیم و آنها هستند که از آن حمایت میکنند.
وی عنوان داشت: لوازم وارداتی متاسفانه کنترل نمیشوند و زمانی که وارد بازار میشوند این احساس را پدید میآورند که قاچاق باشند اما تصاویر مغایر با فرهنگ دینی ایران اسلامی در میان کالاییست که مجوز رسمی دارند، اتحادیه این نوع کالاها را از فروشندگان میخرد و امحاء میکند.
رکود، بزرگترین مشکل بازار لوازمالتحریر است
رئیس اتحادیه کتاب و لوازمالتحریر کرمان از رکود به عنوان بزرگترین مشکل توزیع کنندگان نوشتافزار نام برد و خاطرنشان کرد: رکود بزرگترین مشکل بازار لوازمالتحریر است و خرید و فروش آن را به چالش برده است.
صداقتنیا افزود: کاهش جمعیت و به تبع آن کاهش دانشآموزان و محصلان سبب شده این حرفه تا حدودی تحت تاثیر قرار گرفته و رو به انفعال باشد.
وی درآمد شاغلان در حرفه نوشتافزار را ناچیز و اندک دانست و ابراز داشت: بهدلیل کمبود شغل در جامعه، تعداد فروشندگان افزایش یافته و واحدهای صنفی را تحت تاثیر قرار داده و هزینهها را بالا برده است.
صداقتنیا نظارت را مهمترین وظیفه اتحادیه کتاب و لوازمالتحریر دانست و بیان داشت: ساماندهی افراد، تنظیم روابط کاری میان آنها و نظارت از وظایف عمده این اتحادیه است که نظارت عمدهترین آن است البته همه تلاش ما این است که مواظب باشیم تا کالایی دست مصرف کننده برسد که در چهارچوب قانون و فرهنگ جامعه باشد.
انتهای پیام/چ