اعظم پورحیدر امروز در گفتوگو با خبرنگار فارس در ارومیه با اشاره به اینکه در ماههای محرم، رمضان و ایام فاطمیه مجالس قرائت و ختم قرآن و سوگواری برای اهل بیت(ع) در بسیاری از خانهها توسط بانوان برگزار میشود، اظهار کرد: سخنرانان بیشتر این مراسمها از مداحان هستند که به علت ناآگاهی از احکام دینی باعث ایجاد شبهه در بین مردم نسبت به اسلام و دستورات خداوند میشوند که برای جلوگیری از این اتفاقات باید از فارغالتحصیلان حوزوی در این مراسمها به عنوان سخنران استفاده شود.
وی با انتقاد از اینکه به جای استفاده از فارغالتحصیلان حوزهها بیشتر از افرادی که تنها قاری قرآن بوده و صدای خوبی دارند برای مداحی استفاده میشود، عنوان کرد: وقتی که بسیاری از طلبههای خواهر با کمال میل حاضر به حضور در چنین مراسماتی هستند چرا از ظرفیت آنان در این مراسمات استفاده نمیشود؟
این کارشناس مسائل دینی با بیان اینکه گاهی باید دهها جلسه تبیین احکام دینی گذاشته شود تا شبهاتی که خواسته یا ناخواسته توسط همین افراد در بین مردم ایجاد شده رفع شود، ابراز کرد: چندین سال پیش شکایات بسیاری از سوی مردم در رابطه با فعالیت همین افراد با دانش کم در زمینه علوم دینی به حوزههای علمیه استان فرستاده شده بود که با همفکری مسئولان حوزه برای این امر چارهای اندیشیده شد.
پورحیدر با بیان اینکه در این راستا اجازه تحصیل در حوزههای علمیه خواهران به صورت پاره وقت صادر شد تا همین مداحان و افراد مشابه با تحصیل در حوزهها ساماندهی شوند، گفت: بسیاری از بانوان مداح و سخنران مجالس با این طرح برای تحصیل در حوزههای علمیه ثبتنام کردند ولی به دلیل وجود مسئله اقتصادی تعدادی از آنها تمایلی به تحصیل در حوزههای علمیه نداشتند چرا که آنها تنها به دنبال کسب درآمد هستند تا اینکه دغدغه دین و احکام آن را داشته باشند.
* تحصیل بیس از 100 طلبه در سطح 3 در حوزه علمیه خواهران آذربایجان غربی
وی با اشاره به اینکه تنها مرکز سطح 3 حوزههای علمیه آذربایجانغربی مربوط به حوزه علمیه خواهران ارومیه است، خاطرنشان کرد: بیش از 100 نفر طلبه در حال حاضر در این حوزه مشغول تحصیل هستند و تعدادی از فارغالتحصیلان این مرکز در حال حاضر در قم در سطح 4 یا همان دکتری مشغول یادگیری علوم دینی و حوزوی هستند.
پورحیدر با اشاره به اینکه مقطع 3 معادل همان کارشناسی ارشد است، ادامه داد: در این مقطع به صورت اختصاصی رشته تفسیر و علوم قرآنی تدریس میشود و در مجموع در آذربایجانغربی 12 مرکز حوزه علمیه خواهران وجود دارد که یک مرکز حوزه علمیه خواهران در مقطع سیکل، 10 مرکز حوزه علمیه خواهران در سطح دو یا کارشناسی و یک مرکز حوزه علمیه خواهران هم در سطح سه در حال فعالیت هستند.
وی با بیان اینکه از سال 95 الزام شده است که در مدرک طلبهها بخشی به عنوان نمره پژوهشی اختصاص داده شود، افزود: در آذربایجانغربی تاکنون 400 کارگاه پژوهشی در ارومیه و چهار کارگاه توسط اساتید اعزامی به شهرستانها برگزار شده است چرا که میزان موفقیت هر استانی در زمینه پژوهش بر مبنای مقالهها و پایاننامههای ارائه شده در هر مرکز حوزه علمیه سنجیده میشود.
* نیازسنجی پژوهشی از اهمیت بسیاری برای حوزههای علمیه برخوردار است
معاون پژوهش حوزه علمیه خواهران آذربایجانغربی با تاکید بر اینکه نیازسنجی پژوهشی از اهمیت بسیاری برای حوزههای علمیه برخوردار است، اشاره کرد: حوزههای علمیه تنها به دنبال تولید صرف یک اثر نیستند بلکه هدف حوزههای علمیه این است که آثاری تولید شود که بر پایه آن نیازهای جامعه و مردم هم در نظر گرفته شود و راه حلی برای رفع آنها ارائه شود.
وی با اشاره به برخی اقدامات صورت گرفته در این زمینه، اضافه کرد: برای این منظور جلسات و نشستهای مختلف با سایر دستگاهها از جمله اداره کل فرهنگ و ارشاد اسلامی آذربایجانغربی، سازمان تبلیغات اسلامی استان، خانه مطبوعات و اداره کل اوقاف و امور خیریه استان برگزار شده است که در این جلسات حوزههای علمیه انتظارات خود را بیان کرده و منتظر پاسخ توسط دستگاههای مذکور هستند.
وی با بیان اینکه 12 کانون پژوهشی در آذربایجانغربی فعال است، تصریح کرد: این کانونها با حضور طلاب سطح دو شکل گرفته است که در این کانونها سیر مطالعاتی صورت گرفته و مقالات پژوهشی آنها پس از تولید به مرکز استان فرستاده میشود و در انجمنهای پژوهشی هم طلاب سطح سه به صورت تخصصی فعالیت دارند.
این مسؤول با بیان اینکه در آذربایجانغربی 10 هسته پژوهشی با حضور طلاب سطح دو، سه و چهار تشکیل شده است، عنوان کرد: تاکنون با حضور اساتید پژوهشی 200 کرسی آزاداندیشی، 400 نشست همبستگی و 250 کارگاه مهارتافزایی پژوهشی توسط حوزههای علمیه برگزار شده است.
انتهای پیام/ذ