به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی اداره کل دامپزشکی گلستان محمودرضا وفایی گفت: با توجه به شروع فصل گرما و فعالیت کنهها، احتمال شیوع بیماری تب خون ریزی دهنده کریمه کنگو بیشتر میشود.
وی ادامه داد: نیاز است دامداران، کارگران دامداریها، ذبح کنندگان، کارگران کشتارگاهها، قصابان و تمام افراد مرتبط با دام، بیشتر از دیگر افراد نکات بهداشتی را رعایت کنند.
مدیرکل دامپزشکی گلستان تصریح کرد: دامداران از نقل و انتقال، خرید و فروش دامهای مشکوک و غیر بومی بدون مجوز دامپزشکی خودداری کنند و با استفاده از سموم مناسب، دامها و جایگاههای دامی را بطور مستمر سم پاشی نمایند و از جدا سازی و له کردن کنههای موجود روی بدن دامها جدا خودداری کنند.
وفایی گفت: با توجه به اینکه تماس انسان با خون و بافتهای آلوده دام میتواند برای انسان بیماریزا باشد بنابراین هنگام خردکردن گوشت حتما باید از دستکش استفاده شود.
وی گفت: شهروندان از گوشتهای بدون برچسب و مهر دامپزشکی استفاده نکنند و درصورت استفاده از گوشت دام قربانی در مراسم و اعیاد، پیش از مصرف حداقل به مدت ۲۴ ساعت در یخچال در دمای صفر تا چهار درجه سانتیگراد نگهداری کنند.
مدیر کل دامپزشکی گلستان خاطرنشان کرد: شاغلان در کشتارگاههای دام در صورت ایجاد زخم یا جراحت جلدی در هنگام کشتار و یا بروز علایم بیماری شامل تب بالا، دردهای عضلانی و سر درد، پرخونی مخاط چشم و خونریزی عمومی در بدن در اسرع وقت به مراکز بهداشتی درمانی مراجعه کنند.
انتهای پیام/10/83004