اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

معاون امور هنری ارشاد:

جشنواره ملی موسیقی جوان یکی از رویدادهای ارزشمند هنری است

دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان که این روزها بخش موسیقی دستگاهی ایران را در تالار رودکی برگزار می‌کند، در دوازدهم شهریورماه به سراغ ساز سه تار رفت.

جشنواره ملی موسیقی جوان یکی از رویدادهای ارزشمند هنری است

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی جشنواره ملی موسیقی جوان، دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان که این روزها بخش موسیقی دستگاهی ایران را در تالار رودکی برگزار می‌کند، در دوازدهم شهریورماه به سراغ ساز سه تار رفت.

شرکت کنندگان راه یافته به مرحله نهایی در سه رده سنی الف، ب و ج روی صحنه آمدند و با یکدیگر به رقابت پرداختند. هیات داورانی متشکل از حسین علیزاده، داریوش پیرنیاکان، مسعود شعاری و بهداد بابایی به تماشای اجراها و داوری این نوازندگان نشستند.

سه‌تارنوازان بخش نخست خود را با گروه سنی الف آغاز کردند. گروه سنی الف که به دو بخش الف ۱ و الف ۲ تقسیم‌بندی شده بود، با یازده نوازنده صدای سه‌تار را در تالار رودکی طنین انداز کردند.

ایلیا بازیاری، علس چراغی، محجد حسین رجبی و محمد حسین سجادی در گروه سنی الف ۱ و سید محمد حسان امامی، امید جوراب بافان، یونس ذوالفقاری، پرهام شیروانیون، محراب قلعه جوقی، ریحانه کد خدایی و حافظ کریمی در گروه سنی الف ۲ شرکت کرده بودند.

داوران اجرا‌های این رده سنی را دیدند و از آن‌ها خواستند قسمت‌هایی را که مورد نظر است، بنوازند.

پس از درنگی نوبت به گروه سنی ب رسید. سه تار نوازان این گروه سنی به ترتیب محمد جواد احمد زاده، عبدالله جهانسری، کیمیا ذاکریان، آلاء زارعی دهقی، محمد رضا علوی هریس، مهرداد گل محمدی و محمد امین مولایی نام داشتند که با پاسخ دادن به سوال‌های داوران رپرتوار تعیین شده برای این رده سنی را به اجرا درآوردند.

بخش سوم این روز متلعق به پنج شرکت‌کننده در رده سنی ج بود. این گروه سنی باید به طور کامل به دستگاه راست پنجگاه، پیش درآمد راست پنجگاه، رنگ راست پنجگاه و چهار مضراب راست پنجگاه مسلط می‌بودند، داوران نیز پیرامون همین رپرتوار از آنان خواستند تا بنوازند. رضا ابراهیمی کلاریجانی، رضا اسدی، پویا خسروی، کاوه صفاریان و حمیدرضا عبادی اسامی نوازندگان این گروه بود.

گفتنی است سید محمدمجتبی حسینی معاون امور هنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی و علی ترابی مدیرکل دفتر موسیقی مهمانان ویژه جشنواره ملی موسیقی جوان در روز دوشنبه دوازدهم شهریورماه بودند.

تالار رودکی در این روز از موسیقی دستگاهی از سه‌تارنوازان نقاط مختلف کشورمان میزبانی کرد تا برگزیدگان بخش نهایی را در روز اختتامیه خود که هجدهم شهریورماه برگزار می‌شود، معرفی کند.

جشنواره ملی موسیقی جوان یکی از ارزشمندترین رویدادهای هنری است

معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی که دوشنبه ۱۲ شهریور مهمان ویژه جشنواره ملی موسیقی جوان بود می‌گوید جشنواره ملی موسیقی جوان یکی از ارزشمندترین رویدادهای هنری است و از این جهت مایه افتخار است.
سید محمد محتبی حسینی معاون امورهنری وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در حاشیه بازدید از دوازدهمین جشنواره ملی موسیقی جوان گفت: جشنواره ملی موسیقی جوان یکی از ارزشمندترین رویدادهای هنری است و از این جهت مایه افتخار است که جوانان موسیقی اصیل ایرانی، کلاسیک و همچنین موسیقی نواحی را دنبال می‌کنند.

او ادامه داد: این موسیقی‌ها بخش اعظم شناسنامه شنیداری ما را تشکیل می‌دهند و من هرگاه در طول جشنواره به تماشای اجراها آمدم از این که فرزندان امروز ایران و هنرمندان فردا با این کیفیت به فراگیری رشته‌های هنری ایرانی مشغول هستند و به این موضوع اهتمام می‌ورزند بسیار خوشحال شدم.

شرکت‌کنندگان به واسطه استعداد و توانایی که دارند می‌درخشند

بهداد بابایی که بعنوان داور بخش سه تار در جشنواره حاضر است معتقد است: شرکت‌کنندگان به واسطه استعداد و توانایی که دارند می‌درخشند. هرچه گروه سنی افزایش پیدا می‌کند احساس می‌شود که ارتباط عاطفی‌شان با ساز به میزان تمرینات‌شان در حال کاهش است اما رده‌های سنی پایین عملکرد بهتری دارند.

خوشبختانه تعداد شرکت کنندگان در ساز سه تار خوب بود

بهروز همتی دیگر داور حاضر در بخش سه تار می‌گوید: شرکت‌کنندگان نسبتا سطح قابل قبولی داشتند. البته نسبت به ساز تار یک مقدار سطح پایین‌تری داشتند. خوشبختانه تعداد شرکت‌کنندگان در ساز سه‌تار خوب بود و در مقایسه با ساز تار گروه "ب" و "ج" در مرتبه پایین‌تری قرار داشتند. من فکر می‌کنم برنامه‌ریزی جشنواره امسال نیز بسیار عالی انجام شده بود.

سن رشد و پیشرفت نوازندگان در حال کاهش است

مسعود شعاری عضو هیأت داوران بخش سه‌تار در رابطه با پیشرفت نوازندگان حاضر در جشنواره می‌گوید: از نظر من سن رشد و پیشرفت نوازندگان در حال کاهش است و این مسئله جای امیدواری دارد. اما از لحاظ کیفی احساس می‌کنم که باید روی بالا بردن کیفیت آثار تمرکز کرد. هنرجویان در رده‌های سنی پایین زودتر به هنر و البته موسیقی علاقمند می‌شوند.
چون موسیقی هنری است که باید نسبت به آن تعمق داشت و عمیقا باید با آن ارتباط برقرار کنند. به نظر من این تعمق هنوز در نوازندگان شکل نگرفته و حتی در موسیقی دستگاهی من احساس می‌کنم که حفظ می‌کنند ولی هنوز درک عمیقی از دستگاه‌ها و گوشه‌ها ندارند و باید این اتفاق بیافتد و بتوانند بداهه‌نوازی‌های خوبی داشته باشند و بتوانند خلق کنند.
همچنین شعاری در مورد نقش دبیر جشنواره گفت: خوشبختانه امسال دبیر جشنواره از پیشنهاد‌های هنرمندان و اساتید برای بهتر شدن جشنواره استقبال کردند و امیدوارم با این رویه مثبت شاهد اتفاقات خوبی در جشنواره جوان باشیم.

از اجراها بسیار راضی بودیم

داریوش پیرنیاکان در خصوص اجراهای این دوره گفت: از اجراها بسیار راضی بودیم و نسبت به سال‌های گذشته گروه‌های "ب" و "ج" بهتر بودند و من فکر می‌کنم جشنواره امسال با مدیریت آقای دکتر اسعدی بسیار درخشان برگزار شد.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول