اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی:

‏روستایی با ۷۰ کارگاه تولیدی در «هریس» وجود دارد

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی گفت: 70 کارگاه تولیدی در یکی از روستاهای هریس آذربایجان شرقی وجود دارد.

‏روستایی با ۷۰ کارگاه تولیدی در «هریس» وجود دارد

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، حافظ باباپور امروز در نشست خبری به مناسبت «روز روستا» با اصحاب رسانه اظهار کرد: ۱۵ مهرماه روز ملی روستا نامگذاری شده است که در سطح ملی همایش‌های سراسری در این رابطه برگزار می‌شود و این نشان از اهمیت روستا و ساکنین روستا به عنوان قطب‌های تولید است.

وی با اشاره به کاهش جمعیت روستایی از زمان گذشته تا به امروز، گفت: چندین پارامتر از جمله تبدیل روستا به شهرها، مهاجرت بی‌رویه از روستا به شهرها دلایل اصلی کاهش جمعیت روستایی است.


جامعه روستایی قدرت نگه‌داشت جمعیت بالای ۲۷ میلیونی را ندارد

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: باید قبول کرد که جامعه روستایی قدرت نگه‌داشت جمعیت بالای ۲۷ میلیون نفر را ندارد و این منجر به مهاجرت تبدیل می‌شود که البته مهاجرت یک امر بدیهی در کل دنیا است.

وی در تشریح پروژه‌های قابل افتتاح شهری و روستایی بنیاد مسکن انقلاب اسلامی آذربایجان‌شرقی به مناسبت روز روستا در سال جاری، گفت: اجرای طرح هادی روستایی ۱۷ روستا در ۲۱ شهرستان به اعتبار ۵ میلیارد تومان، ۸۲۷ جلد سند مالکیت روستایی، ۳۸۹ جلد سند مالکیت شهری، اجرای طرح ویژه بهسازی و نوسازی مسکن روستایی، برنامه جامع تامین مسکن اقشار کم درآمد روستایی، ۱۶۲ واحدی گلریزان عجب‌شیر از جمله این پروژه‌ها است.

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه عمده فعالیت بنیاد مسکن کارهای روستایی است، تصریح کرد: باید کاری کنیم تا  روستا محل آسایش و محلی برای زندگی شود و  به عنوان دولتمرد باید جهت تحقق این موضوع، حتما به روستاییان سوپزیت دهیم تا در روستاها به عنوان کانون زیستی زندگی کنند.

باباپور با اشاره به اینکه رویکرد اخیر دولت توجه به اقتصاد و معیشت روستاییان است، افزود:  از جمله اقدامات دولت  پرداخت تسهیلات ارزان قیمت به روستاییان می‌باشد که به تبع آن مهاجرت معکوس به روستاها اتفاق افتاده است چراکه افرادی که چندین سال دیار خود را ترک کرده بودند اقدام به بازگشت به روستاهای خود کرده  و در حال احیای آن هستند.

‏روستایی با ۷۰ کارگاه تولیدی در آذربایجان‌شرقی و ایجاد اشتغال برای صدها نفر

مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی در ادامه بازدید خود از روستای کریم جوان در هریس را یادآور شد و گفت: در این روستا علاوه بر پیشرفت بصری خود روستا، شاهد افزایش کارگاه‌های تولیدی دوخت لباس بودیم به طوریکه  ۷۰ کارگاه تولیدی در آنجا وجود داشت که  به نوعی تمام اعضای خانواده را درگیر کار و اقتصاد کرده بود و حتی فرزند یکی از این خانواده روستایی که صبح تا شب پای چرخ نشسته بود حائز رتبه زیر هزار در کنکور سراسری امسال شد.

وی با تاکید به اینکه روستاها محل تولید است، توضیح داد: یکی از روستاهای استان قزوین، عمده مانتوهای تهران را تولید می‌کند.

باباپور در ادامه روستای دایلار اهر را مورد اشاره قرار داد و گفت: این روستا تولید لباس پشمی انجام می‌دهد و یا روستاهای آرپا دره‌سی در حال حاضر به تولید عمده مبل به سراسر کشور تبدیل شده‌اند.

وی اذعان داشت: بعد از چهل سال مهاجرت بی‌رویه، با رویکرد  مثبتی روبه‌رو هستیم و خبرهای خوشی برای احیای روستاها به گوش می‌رسد چراکه در حال حاضر روستاهای زیادی دیگر مشکل معابر ندارند بلکه الان روستاییان به دنبال اینترنت پرسرعت هستند.

‏برخی روستاهای انگشت‌شمار با ضعف فرهنگی روبه‌رو هستند نه ضعف اقتصادی

مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی خاطرنشان کرد: البته برخی روستاهای انگشت شمار نیز در استان وجود دارد که با ضعف فرهنگی روبه‌رو بوده و روستاهایی برای زندگی نیستند.

وی توضیح داد: بنده در یکی از بازدیدها از روستای کمره کوه میانه، با این ضعف مواجه شدم چراکه هنوز هم در استان روستاهایی وجود دارد که محل نگهداری دام و با محل سکونت، تقریبا یک جا قرار دارد.

باباپور ادامه داد: اهالی این روستا ضعف اقتصادی ندارند چراکه با فروش دو گاو و اخذ تسهیلات می‌توانند خانه‌های خود را سامان بخشند ولی متاسفانه تمایل نشان نمی‌دهند.

آغاز طرح آمارگیری از ویژگی‌های مسکن از ۲۱ مهر ماه در آذربایجان‌شرقی

وی با اشاره به اطلاعات مربوط به اجرای طرح آمارگیری از ویژگی‌های مسکن روستایی آذربایجان‌شرقی در سال ۹۷، گفت: چهارمین دوره طرح آمارگیری از ویژگی‌های مسکن روستایی همزمان در سراسر کشور در سطح روستاهای استان انجام خواهد گرفت.


مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با بیان اینکه اجرای طرح آمارگیری از ویژگی‌های مسکن روستایی، گامی مهم برای بهبود وضعیت مسکن روستائیان است، تصریح کرد: این طرح از ۲۱ مهر ماه تا ۲۱ آبان‌ماه سال‌جاری در سطح روستاهای استان اجرا می‌گردد.

وی خاطرنشان کرد: اجرای طرح آمارگیری گامی مثبت و مهم در جهت پیشبرد طرح جامع بهسازی و ساماندهی مساکن روستایی، ساماندهی و ایجاد امکانات رفاهی و اجرای سایر طرح‌های عمرانی است.

باباپور با اشاره به اینکه این طرح از ویژگی‌های مسکن روستایی توسط بنیاد مسکن انقلاب اسلامی و با مشارکت مرکز آمار ایران در کشور و استان اجرا می‌شود، تصریح کرد: مشارکت روستاییان و جمع‌آوری اطلاعات دقیق و صحیح در این طرح عظیم بسیار حائز اهمیت است.

وی متذکر شد: این طرح از سال ۱۳۸۲ و هر ۵ سال یکبار توسط بنیاد مسکن انجام گرفته و از ویژگی‌های منازل مسکونی روستایی در روستاهای منتخب آمارهای لازم اخذ می‌گردد.

‏مدیرکل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی ادامه داد: این طرح در ۱۳۵ دهستان، ۳۸۵ روستا در سطح استان اجرا خواهد شد و تقریبا تعداد ۱۰ هزار و ۸۹۴ واحد مسکونی در ۲۰ شهرستان با ۴۳ نفر مامور  آمارگیر و ۱۰ نفر کارشناس بازبین نظارت و ارزیابی انجام می‌گیرد.

اهداف طرح آمارگیری از ویژگی‌های مسکن روستایی

وی در تشریح اهداف اجرای طرح آمارگیری از ویژگی‌های مسکن روستایی، گفت: شناسایی تغییرات ایجاد شده در واحدهای مسکونی بهسازی شده و شناخت عمومی روستاها و واحدهای مسکونی روستایی، جمع‌آوری اطلاعات مالکان و فنی واحدهای مسکونی نظیر مساحت، عمر ساختمان، تعداد طبقات، نوع استفاده از مصالح ساختمانی، جمع‌آوری اطلاعات دقیق در زمینه امکانات عمومی، امکانات عمرانی، ویژگی‌های سکونتی و بهداشتی جهت توسعه و عمران مناطق روستایی از جمله اهداف طرح ‌می‌باشد.

باباپور ابراز کرد: از ابتدای اجرای طرح ویژه بهسازی و مسکن روستایی تاکنون ۴۲ درصد واحد یعنی ۳۰۵ هزار واحد بالای ۱۴۵ هزار واحد آن نوسازی و مقاوم‌سازی شده است.

هر سال ۴ هزار و ۴۰۰ واحد روستایی افزایش می‌یابد

وی با اشاره به آمار سال ۹۰ مبنی بر اینکه ۱۹۵۰ روستای بالای خانوار در استان وجود داشت، گفت: این رقم در سال ۹۵ به ۲۰۲۰ رسید به طوریکه از ۲۸۳ هزار مسکن روستای با رشد هر سال  ۴۴۰۰ واحد مسکن به ۳۰۵ هزار واحد رسیدیم.

باباپور با بیان اینکه در سه سال اخیر یک میلیون متر مربع آسفالت در روستاها ریخته‌ شده است، گفت: در استان روستاهایی داریم که تمام زیرساخت‌های روستایی و معابر روستایی آسفالت‌ریزی شده است.

وی خاطرنشان کرد: این آمارگیری کمکی است تا محل امنی برای روستاییان فراهم آورده شود چراکه شرایط کمی و کیفی واحدهای مسکونی احصاء می‌شود.

‏۴۲ درصد روستاهای آذربایجان‌شرقی مقاوم‌سازی شده‌اند

مدیر کل بنیاد مسکن آذربایجان‌شرقی با تاکید به اینکه اکثر اهالی در روستا‌ها مالک هستند، توضیح داد: ۱۴۷ هزار واحد روستایی در استان مقاوم‌سازی و یا در حال مقاوم‌سازی هستند که معادل ۴۲ درصد بوده به طوریکه نُرم کشوری ۳۹ درصد است ولی هنوز جای کار وجود دارد چراکه ۵۸ درصد روستاها هنوز باقی مانده‌اند.

وی با اشاره به اینکه دولت هر سال ۲۰۰ هزار واحد سهمیه برای مقاوم‌سازی مساکن روستایی دارد، گفت: از این میان ۱۲ هزار واحد سهمیه آذربایجان‌شرقی می‌باشد که بانک‌ها فقط برای ۸ هزار واحد سهمیه با وام ۲۵ میلیون با کارمزد ۴ درصد سقف تسهیلات ارائه کرده که امیدواریم این رقم را به تمام سهمیه استان یعنی ۱۲ هزار واحد برسانیم.

حاشیه‌نشینی در اطراف روستاهای تبریز به منزله مخزن باروت و دینامیت است

وی با اشاره به اینکه باید تولیدات به روستاها برود و اگر روستاهایی مانند کریم‌جوان، روستاهای دیگری در هریس و سراب و غیره در حال تولید هستند، روستاهای مولد نامیده می‌شوند، گفت: نباید شرایط به گونه‌ای شود تا روستاییان به شهرها مهاجرت کنند چراکه الان تبعات منفی آن در اطراف شهر تبریز و از جمله روستای چاوان و باغ معروف مشاهده می‌شود.

باباپور ادامه داد: ساخت ۴۰۰ واحد مسکونی غیرمجاز در چاوان یا زندگی ۱۷ هزار نفر در باغ‌معروف یک فاجعه است و مصداق مخزن باروت هستند و هر کدام را می‌توان یک دینامیت نامید و باید مسوولان و دستگاه‌های ذیربط از جمله شهرداری فکری بیاندیشد تا قبل از حادثه کاری کنیم.

انتهای پیام/الف

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول