اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  موسیقی و هنرهای تجسمی

پایان اجراهای «نوای خرم»/ سیاست‌های بخش رقابتی تغییر می‌کند

اجراهای پنجمین جشنواره موسیقی «نوای خرّم» در حالی به پایان رسید که دست‌اندرکاران برگزاری این رویداد موسیقایی از تلاش برای بین‌المللی شدن جشنواره و تغییر سیاست‌های بخش رقابتی در دوره‌های آینده خبر دادند.

پایان اجراهای «نوای خرم»/ سیاست‌های بخش رقابتی تغییر می‌کند

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی پنجمین جشنواره و جایزه موسیقی همایون خرم (نوای خرم)، در چهارمین روز از برگزاری این رویداد بیش از ۹۰ هنرمند در بخش «اجرای‌گروهی»، ۲۳ هنرمند در بخش «تک نوازی»، ۵۳ هنرمند در بخش «دو و سه نوازی»، روز گذشته (جمعه ۱۵ آذرماه)  آثار خود را در معرض رقابت هیات داوران گذاشتند.
* کار دشوار هیأت داوران
بردیا صدر‌نوری مدیر برگزاری پنجمین جشنواره و جایزه موسیقی همایون خرم (نوای خرم) با اشاره به کیفیت برگزاری این دوره نسبت به دوره های گذشته بیان کرد: با استناد صحبت های تعدادی از هنرمندان و هیات داوران باید بگویم که سطح کیفی جشنواره نسبت به سال گذشته بهتر شده که همین موضوع کار ما را در داوری به شدت سخت کرده است. البته ما خیلی تمایل نداریم که این جشنواره فقط حالت رقابت‌گونه پیدا کند ولی از آنجا که این موضوع سبب افزایش انگیزه بچه‌ها می‌شود، این حس رقابتی هم در آن وجود دارد. از سوی دیگر امتیاز هنرمندان شرکت کننده خیلی به هم نزدیک بود که همین موضوع قضاوت را بیش از پیش برای ما سخت کرده است.
وی افزود: از نظر من در این دوره از جشنواره، شرکت‌کنندگان زیر ۱۵ سال نسبت به گروه سنی ۱۵ تا ۱۸ کیفیت بهتری را در اجرا ارائه دادند. البته شاید بتوان دلیل این موضوع را سنگینی درس‌های گروه‌های سنی بالاتر نسبت به رده‌های سنی پایین‌تر عنوان کرد. زیراباتوجه به سنشان وقت کمتری برای ساز و موسیقی دارند. در نهایت باید بگویم که کلیت جشنواره واقعا امیدوار کننده بود.
مدیر پنجمین جشنواره موسیقی نوای خرم درباره روند برگزاری دوره بعدی این رویداد موسیقایی توضیح داد: اگر روند جشنواره به همین صورت پیش رود، قطعا در سال آینده میزبان شرکت‌کنندگان بیشتری خواهیم بود. البته ما بر طبق برنامه مدونی که داریم، تصمیم داریم از سال آینده یک فراخوان منطقه‌ای را منتشر کنیم زیرا اگر با همین روند پیش برویم ممکن است برای سال آینده مجبور شویم که تعدادی از داوری‌هایمان را در استان‌ها انجام دهیم چرا که تعداد شرکت‌کنندگان در حال افزایش است و حتما باید به شکلی ساختارمند فضای مناسب تری را برای بخش رقابتی ایجاد کنیم.
صدرنوری گفت: تلاش برای برگزاری جشنواره در سطوح بین المللی یکی دیگر از اهداف ماست که امیدوارم بتوانیم شاهد تحقق آن باشیم. به عبارتی ما می‌خواهیم با در نظر گرفتن کشورهایی که فارسی زبان بوده و به موسیقی ارائه شده در این جشنواره علاقمندند به روشی، شرایطی را فراهم کنیم که در فضای مجازی آثارشان را ارائه دهند.
* ایجاد تغییرات در جشنواره «یادآوری»!
رضا خرم فرزند زنده‌یاد همایون خرم و عضو شورای سیاستگذاری جشنواره موسیقی نوای خرم نیز درباره کیفیت اجراهای این دوره اظهار کرد: من بر این باورم در هر دوره از برگزاری جشنواره می توان اجراهای بسیار خوبی را مشاهده کرد، بنابراین نمی توان گفت که کیفیت اجراهای این دوره نسبت به دوره های قبل بیشتر یا کمتر بوده است زیرا باید این نکته را هم در نظر داشت که رده‌ سنی هنرمندان شرکت کننده در جشنواره موسیقی نوای خرم محدود است. ولی مهم‌ترین نکته ای که در این زمینه وجود دارد، این است که تعداد شرکت‌کنندگان از ۱۱۰۰ نفر در سال گذشته به ۱۵۰۰ نفر در این دوره رسیده است. البته باید بگویم که ما با توجه به محدود بودن زمانی که برای ارائه آثار در اختیار داشتیم، تمام‌ تلاش خود را کردیم تا شرکت‌کنندگان کمتری را برای حضور در جشنواره انتخاب کنیم ولی با توجه به کیفیت اجراها نتوانستیم آثار کمی را انتخاب کنیم و زمان را اضافه کردیم. به همین دلیل می‌توان نتیجه گرفت که کیفیت این دوره بهتر شده است.
وی افزود: از نظر من مهم‌ترین نکته‌ای که در این جشنواره وجود دارد؛ یادآوری آثار بزرگان موسیقی است که برای این رده سنی به شدت می‌تواند موثر و مهم عمل کند. زیرا آن‌ها را به آثار اصیل موسیقی‌ ارجاع می‌دهد. برهمین اساس مطمئن باشید که هرکدام از آثار ارائه شده در این جشنواره نتیجه شش ماه کار چندین نفر از جمله هنرجو، خانواده و سرپرست اوست.
خرم همچنین درباره تغییرات دوره ششم جشنواره خرم که در سال آینده برگزار می‌شود، اظهار داشت: علاوه بر پروژه بین‌المللی کردن جشنواره که نیازمند عوامل متعددی است، می‌خواهیم اصلاحاتی را در قطعاتی که بچه‌ها اجرا می‌کنند نیز ایجاد کنیم. به هر صورت جشنواره موسیقی نوای خرم، جشنواره ای تکنیکال‌ نبوده و هدف آن بیشتر یادآوری موسیقی درست است. ما تصمیم داریم برای سال آینده، تکنیک‌ را هم به سیاست‌های بخش رقابتی جشنواره اضافه کنیم تا به این‌صورت افرادی که با ذوق و احساس می‌زنند از لحاظ فنی یک‌سری از موارد را رعایت کنند.
پنجمین جشنواره و جایزه همایون خرم (نوای خرم) توسط موسسه فرهنگی هنری «راد نواندیش» به مدیریت بردیا صدرنوری از روز پنجشنبه ۸ آذر ماه با حضور هنرمندان شرکت‌کننده گروه سنی کودک و نوجوان در قالب بخش های «تک نوازی»، «تک‌خوانی و هم خوانی» و «اجراهای گروهی» در فرهنگسرای نیاوران تهران برگزار شد.
مراسم اختتامیه پنجمین جشنواره و جایزه همایون خرّم (نوای خرّم) نیز روز پنج‌شنبه ۲۲ آذر در تالار وحدت تهران برگزار می‌شود.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول