اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

کردستان

مدرس زبان و ادبیات کردی دانشگاه کردستان:

کتاب شرفنامه ماموستا هژار دروازه‌ شناخت قاره آسیا است

مدرس زبان و ادبیات کردی دانشگاه کردستان گفت: موستا هژار چهره ماندگار کردستان است و کتاب شرفنامه این ادیب کرد همچون دروازه بزرگی به روی اندیشمندان برای شناخت قاره آسیا کاربرد دارد.

کتاب شرفنامه ماموستا هژار دروازه‌ شناخت قاره آسیا است

به گزارش خبرگزاری فارس از سنندج، عدنان برزنجی شامگاه امروز در مراسم تجلیل از معصومه خانم همسر ماموستا هژار که در محل تالار مولوی دانشگاه کردستان برگزار شد، اظهار کرد: از ماموستا هژار ادیب و نویسنده کرد ۲۰ اثر به جای مانده است که از این تعدا، ۳ اثر نوشته خود ماموستا است.

وی خاطرنشان کرد: آثار  ماموستا هژار به کردی یا فارسی نوشته  شده‌اند و آثار ترجمه‌شده توسط او از زبان‌هایی هم‌چون عربی، کردی و فارسی به کردی و فارسی برگردانده شده‌ است.

برزنجی در وصف ماموستا هژار گفت: عبدالرحمان شرفکندی، متخلص به هژار، شاعر، نویسنده، مترجم، فرهنگ‌نویس، واژه‌شناس، محقق، اسلام‌شناس، مفسر، فرهنگ‌نویس و عکاس کرد ایرانی اهل مهاباد بود.

مدرس زبان و ادبیات کردی دانشگاه کردستان به آثار  ماموستا هژار اشاره کرد و گفت: آثار فارسی وی روابط فرهنگی ایران و مصر، از عربی به فارسی فرهنگ کردی به کردی فارسی، تاریخ سلیمانیه و آثار کردی با عناوین چێشتی مجیور(شلم شوربا)، ئاڵه‌کۆک (برگ سبز)، آثار فارسی به کردی، چوارینه‌کانی خه‌یام (ترجمه رباعیات خیام به کردی سورانی)، هۆزی گاوانمێژووی ئه‌رده‌ڵان (تاریخ خاندان ) یه‌ک له په‌نای خاڵ و سیفری بێ‌برانه و هدایه، شه‌رحی دیوانی مه‌لای جزیری (شرح دیوان )، قورئانی پیرۆز به کوردی (ترجمه قرآن به کردی) و بیره‌وه‌ریه‌کانی ژیانی از جمله این آثار بوده است.

 وی دیگر کارهای برجسته این نویسنده و شاعر پرآوازه کُرد را  به ترجمه کتاب قانون در طب ابوعلی سینا از عربی به فارسی، ترجم منظوم رباعیات خیام از فارسی به کردی و فرهنگ کردی‌فارسی عنوان کرد و گفت: کتاب (بو کوردستان، ئاله‌کوک و مه‌موزین ) از دیگر آثار این ادیب صاحب علم و مقام  کردستانی است.

وی با اشاره به اینکه ماموستا هژار در سرودن شعر هم متبحر بود، افزود: وی تحت تأثیر شاعران برجستۀ کُرد مانند احمد خانی، وفایی، ملای جزیری و قادر کویی شعر می‌سرود.

برزنجی در پایان اضافه کرد: کتاب شرفنامه اثر ماموستا هژار همچون دروازه بزرگی به روی اندیشمندان برای شناخت قاره آسیا است.

انتهای پیام/۲۳۳۰/۷۷

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول