علی شمس در گفتگو با خبرنگار فارس در ابرکوه، در رابطه با کنوانسیون پالرمو اظهار کرد: کنوانسیون پالرمو گامی در جهت مبارزه با جرائم سازمانیافته فراملی و تشخیص کشورهای عضو برای مصادیق آن برای جدی بودن مشکلات ناشی از جرائم فراملی است.
شمس با بیان اینکه این کنوانسیون در سال 2001 در ایتالیا تصویب و تاکنون 180 کشور به آن پیوستهاند، افزود: کنوانسیون مذکور نشان میدهد که نیاز به تقویت همکاریهای بینالمللی بهمنظور مقابله با مشکلات ناشی از جرائم فراملی در بین کشورهای عضو وجود دارد.
وی تصریح کرد: لایحه پیوستن ایران به کنوانسیون مذکور در تاریخ 13 تیرماه 95 توسط دولت به مجلس تقدیم و نمایندگان مجلس در 4 بهمن 95 پیوستن ایران به این کنوانسیون را تصویب کردند.
این کارشناس سیاسی افزود: پیوستن به کنوانسیون پالرمو ایران را ملزم میکند تا قوانین کیفری خود را همسو با انتظارات کنوانسیون ترمیم و بازنگری کرده و یا حتی در مواردی که رفتاری طبق قوانین ایران مجرمانه است باید بر اساس ضوابط کنوانسیون، آن را جرم انگاری کنند.
شمس ادامه داد: به تعبیر دیگر الزاماتی در مفاد این کنوانسیون وجود دارد که ایران باید بر اساس آن در قوانین کیفری خود بازنگری کند.
وی نکته حائز اهمیت در کنوانسیون نامبرده را تعهد ایران برای جلوگیری از ساخت و قاچاق سلاح گرم و اجزای آن دانست و گفت: اگر در آینده سلاحی که ساخت ایران است در لبنان یا سوریه مشاهده شود، اعضای کنوانسیون، ایران را متهم به نقض مفاد این آن کرده و فعالیت ما را در منطقه محدود میکنند.
کارشناس مسائل سیاسی، اضافه کرد: بنابراین به نظر میرسد پیوستن ایران به کنوانسیون پالرمو و اصرار کشورهای غربی بر این امر در راستای کنترل ایران در دوران پسابرجام است.
شمس تأکید کرد: آنان میخواهند قدمبهقدم در جهت مهار ایران در منطقه گام بردارند که متأسفانه برخی از عناصر داخلی هم به خواست آنها دامن زده و این خواسته را در داخل کشور مطرح میکنند.
انتهای پیام/3404