محمدمهدی زاهدی عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی در گفتوگو با خبرنگار پارلمانی خبرگزاری فارس، درباره آخرین وضعیت بنیادی تحت عنوان بنیاد آرشام در پیش از انقلاب و مصادره آن توسط وزارت آموزش و پرورش گفت: نمایندگان به دلیل شفافیت در هزینه کرد املاک و داراییهای این بنیاد خواستار اعمال ماده ۲۳۴ شده بودند و به همین دلیل کمیته 7 نفرهای در کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس برای بررسی آن تشکیل شد.
وی افزود:گزارشهایی را از ارگانهای مختلف در مورد این بنیاد دریافت کردهایم و در شنبه هفته آینده قرار است در کمیتهای ویژه ذیل کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس این موضوع را بررسی کنیم.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی تصریح کرد: بنیاد آرشام که قبل از انقلاب رئیس ساواک کرمان مسئول آن بود دست به اقدامات فرهنگی زده بود و این بنیاد را راهاندازی کرده بود که بر همین اساس برخی اقدامات آموزشی نظیر راهاندازی مدارس غیرانتفاعی و ایجاد آموزشکده فنی ایجاد کرده بود که عواید آن در این بنیاد تجمیع میشد.
وی خاطرنشان کرد: عواید زیادی در پیش از انقلاب جمعآوری شده بود که بر همین اساس زمینهای زراعی با کاربریهای مختلف در سطح استان خریداری کرده و اساسنامهای را نوشته و تدوین کرده بودند.
زاهدی گفت: بر اساس اساسنامه موجود در بنیاد آرشام به صراحت اعلام شده بود هیچ کسی حق دخل و تصرف از نظر تملک شخصی ندارد. اما بعد از انقلاب با توجه به اینکه رئیس بنیاد آرشام رئیس ساواک بود اموال این بنیاد مصادره میشود و در شورای انقلاب که پس از پیروزی انقلاب موضوعات اصلی را مدیریت میکرد مصوب شد که این بنیاد باید به وزارت آموزش و پرورش بازگشته و این وزارتخانه متولی آن باشد.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد: با توجه به اینکه چنین مصوبهای از سوی شورای انقلاب وجود داشت اما اموال بنیاد آرشام به وزارت آموزش و پرورش نرسید و با راهاندازی بنیاد قدس در استان کرمان اموال آن به این بنیاد جدید التاسیس واگذار میشود ضمن اینکه بنیاد قدس کاملا جدا از وزارت آموزش و پرورش است.
زاهدی افزود: رئیس بنیاد قدس توسط شورایی که در بین آنها مدیر کل آموزش و پرورش استان، استاندار و چند نهاد دیگر عضو هستند، قرار دارند اما مدیر بنیاد قدس بر اساس اختیار این بنیاد و طبق اساسنامهای که خود این شورا تدوین کرده است، مشخص میشود.
وی تصریح کرد: بحث اصلی در این بین این است که چرا برخلاف مصوبه شورای عالی انقلاب مبنی بر واگذاری بنیاد آرشام به وزارت آموزش و پرورش، این بنیاد به جای دیگری واگذار شده است.
عضو کمیسیون آموزش و تحقیقات مجلس شورای اسلامی گفت: چون بنیاد آرشام در سطح استان کرمان فعالیت میکرده است باید عواید آن هم به این استان برسد و معتقدیم اگر این اموال به آموزش و پرورش بازگردد و متولی آن این وزارتخانه باشد از فروش املاک آن بنیاد تمام و یا بخش عمدهای از نیازهای آموزشی استان کرمان برطرف خواهد شد و این در حالی است که استان کرمان هم اکنون پهناورترین استان کشور است و حوادث غیرمترقبه زیادی هم در آن رخ میدهد.
نماینده کرمان در مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه مدارس کپری همچنان در استان کرمان وجود دارد، گفت: تعداد زیادی از مدارس این استان در اثر سیل و زلزله اخیر از بین رفته و هزینههای زیادی برای بازسازی آنها نیاز است و املاک این بنیاد میتواند حجم عمدهای از هزینههای این بازسازیها را پوشش دهد. ضمن اینکه بخشی دیگر از عواید حاصل از فروش اموال این بنیاد میتواند در بخشهای دیگر سرمایهگذاری شده و به نفع آموزش و پرورش باشد.
انتهای پیام/