اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  مازندران

مهد تولید هلو و شلیل مازندران صنایع تبدیلی ندارد

دومین جشنواره هلو و شلیل امسال در حالی در روستای بایع کلای شهرستان نکا برگزار شد که شرق استان را به عنوان مهد تولید هلو و شلیل معرفی کردند در حالیکه این منطقه از نبود صنایع تبدیلی مناسب، بسته‌بندی‌های مناسب برای صادرات رنج می‌برد.

مهد تولید هلو و شلیل مازندران صنایع تبدیلی ندارد

به گزارش خبرگزاری فارس، دومین جشنواره هلو و شلیل امسال در حالی در روستای بایع‌کلای شهرستان نکا برگزار شد که شرق استان را به عنوان مهد تولید هلو و شلیل معرفی کردند در حالیکه از نبود صنایع تبدیلی مناسب، بسته‌بندی‌های مناسب برای صادرات رنج می‌برد.

 رئیس مرکز تحقیقات میوه‌های سردسیری  وزارت جهادکشاورزی در این جشنواره با بیان اینکه ایران رتبه هفتم در تولید هلو و شلیل در جهان دارد، گفت: این میزان تولید نشان می‌دهد کشاورزان و باغداران وظیفه خود را به خوبی انجام دادند اما تنها مشکلی که وجود دارد عدم فروش و صادرات محصول است.

زینانلو ادامه داد:  ایران در صادرات محصولات  باغی به‌ویژه هلو و شلیل در شرایط مطلوبی قرار ندارد و رتبه ۵۰ را در صادرات دارد.

وی اظهار کرد: پژوهشکده میوه‌های سردسیری در سال‌های اخیر ۶۰ رقم را وارد کرد و چند سالی است روی ۲۶ رقم جدید هلو و شلیل در حال فعالیت است و متناسب با شرایط آب و هوایی مناطق می تواند در اختیار باغداران قرار گیرد.

رئیس مرکز تحقیقات میوه‌های سردسیری وزارت جهاد کشاورزی ادامه داد: تولید هلو و شلیل سه برابر نیاز میانگین کشوری است و مازاد آن راهی جز صادرات به کشورهای خارجی ندارد.

نماینده مردم بهشهر، نکا و  گلوگاه در مجلس شورای اسلامی مازندران در این جشنواره گفت:
 اگر می‌خواهیم کشوری مستقل باشیم و در برابر تحریم های ظالمانه آمریکا بایستیم باید پایه‌های اقتصادکشورمان  را قوی‌تر از گذشته کنیم.

علی‌محمد شاعری افزود:  اشتغال، تولید ملی و اقتصاد بر پایه کشاورزی استوار است که در این امر کشاورزان با تلاش خود روند از مزرعه تا بازار را مدیریت می‌کنند.

وی بیان کرد: امسال ۱۲۰ میلیون تن انوع محصولات کشاورزی در کشور تولید شد که رتبه ۱۴ را در میزان تولیدات به خود اختصاص داده است.

 نماینده مردم بهشهر، نکا و گلوگاه در مجلس شورای اسلامی خاطرنشان کرد:  برای ایجاد صنایع تبدیلی بخش دولتی یا خصوصی زمینی را دراختیار سرمایه گذار بگذارند تا با تشکیل تعاونی بتوانیم مشکلات این حوزه را رفع کنیم.

شاعری بیان کرد:  مشکل امروز ما تولید نیست بلکه دربحث بازرگانی و تنظیم بازار دچار مشکل هستیم  و در این راستا بخش خصوصی باید مشارکت داشته باشد.

وی ادامه داد: بندرامیر آباد سومین بندرتجاری ایران و نخستین بندر شمال کشور شناخته شد و اداره گمرک از اداره به اداره کل تبدیل شد که باید این ظرفیت جهت توسعه صادرات استفاده کنیم.

انتهای پیام/۸۶۰۳۵/ج

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول