به گزارش خبرگزاری فارس از اراک، استان مرکزی در تولید گوشت قرمز جایگاه برتر کشور را به خود اختصاص داده است، این استان با تولید سالانه ۵۵ هزار تن گوشت قرمز در رتبه سوم کشور قرار گرفته است.
در استان مرکزی بیش از ۲ میلیون رأس دام سبک و سنگین در ۵۰۰ دامداری پرورش داده میشود که از این میزان یکمیلیون و ۷۹۰ هزار رأس دام سبک و ۳۸۶ هزار و ۵۰۰ رأس دام سنگین است.
۵۵ هزار تن گوشت قرمز در سال گذشته در استان مرکزی تولید شد، این در حالی است که 840 هزار تن گوشت قرمز طی سال گذشته در سطح کشور تولید شده است، ۵۰ درصد گوشت قرمز تولیدی استان مرکزی مازاد بر مصرف است و به دیگر استانهای کشور ارسال میشود.
در زمینه تولیدات گوشت سفید 40 درصد از تولیدات گوشت استان مرکزی در داخل استان مصرف میشود و مابقی آن مازاد و به خارج از استان و خارج از کشور صادر میشود.
سال گذشته حدود ۲۴ میلیون و 833 هزار و 166 قطعه طیور در کشتارگاههای استان مرکزی کشتار شده که از این میزان ۵۸ میلیون و 154 هزار کیلوگرم معادل ۵۸ هزار تن گوشت استحصال شده است.
سال 97 استان مرکزی 341 هزار کیلو گوشت مرغ معادل ۳۴۱ تن به خارج از استان صادر کرد که این آمار دستاورد مطلوبی در عرصه تولید گوشت سفید محسوب میشود، این در حالی است که در سهماهه نخست امسال میزان کشتار طیور تولید شده در استان مرکزی نسبت به سال گذشته حدود 12.2 درصد رشد داشته است که این رویداد با افزایش میزان استحصال گوشت مرغ تولید و صادرات مساوی است.
استان مرکزی با توجه به وجود روستاهای عدیدهای که در صنعت مرغداری دارند وضعیت مطلوبی در عرصه تولید گوشت سفید مرغ برخوردار است.
مرکزی، جز استانهای شاخص در تولید گوشت قرمز و سفید است
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی در گفتوگو با خبرنگار فارس در اراک میگوید: مرکزی، جز استانهای شاخص در تولید گوشت قرمز و سفید است، میزان تولید گوشت مرغ سال گذشته در استان حدود 62 هزار تن تولید بود که در چهار ماه اول سال نسبت به مدت مشابه سال قبل ۶ درصد افزایش داشته است.
مجید آنجفی میافزاید: در این مدت آمار جوجهریزی ثبت شده نیز افزایش یافته که نشان میدهد اقبال مردم نسبت به مصرف گوشت مرغ افزایش پیدا کرده است.
وی تصریح کرد: میزان مصرف در سال گذشته به صورت میانگین روزانه حدود 80 نهایت 100 تن بوده،امسال متوسط مصرف هماکنون بالای ۱۳۰ تن است، در بعضی از روزها 180 تن بسته به مناسبتها و اعیاد مصرف صورت میگیرد که با توجه به افزایش قیمت گوشت قرمز سهم گوشت مرغ در سبد مصرفی خانوارها افزایش پیدا کرده است.
مرکزی سومین استان تولیدکننده گوشت قرمز کشور
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی با بیان اینکه در تولید گوشت قرمز حدود ۶۵ تا ۷۰ درصد مازاد بر تولید در استان صورت میگیرد، بیان میکند: مرکزی سومین استان تولیدکننده گوشت قرمز کشور است، مجتمعهای بزرگ و مجموعههای بزرگ تولید گوشت قرمز در کشور وجود دارد از جمله شهرک دامپروری آوه با حدود 70 هزار رأس دام، دامپروری شهر داودآباد، شهر تلخاب و دیگر مجتمعهایی که سالیانه 54 هزار تن گوشت قرمز تولید میکنند.
همه استانها را نمیتوان با یک نسخه پیچید
آنجفی در پاسخ به سوال که چرا با وجود تولید مازاد بر نیاز قیمت این محصولات بازهم بالاست، میگوید: هر سال در ایام گرم سال کاهش شدید جوجهریزی صورت میگیرد و در بعضی از استانها آمار جوجهریزی به صفر میرسد، در شرایط دمایی بالا بین ۲۰ تا ۲۵ درصد وزنآوری جوجهها کاهش پیدا میکند، هنگامی که در مرغداریها به دلیل کاهش وزنآوری جوجهها، افزایش تلفات حادث میشود زمان عرضه مرغ به بازار طولانی میشود و این طولانی شدن فاصلهای را به وجود میآورد که بعضی از استانها دچار خلأ تولید میشوند، در این صورت مناسبات بین عرضه و تقاضا بهم میخورد و تعادل قیمت دچار مشکل میشود، به همین دلیل ستاد تنظیم بازار جلسات مرتبی برگزار و وضعیت را به صورت روزانه رصد میکند.
وی میافزاید: مرکزی جز استانهایی است که کف قیمت را دارد، آمار در کشور بالاتر از این است، ستاد تنظیم بازار استان بر این باور است که همه استانها را نمیتوان با یک نسخه پیچید، در هر استان باید ستاد تنظیم بازار استان اقدام به قیمتگذاری کند.
گرمای هوا میزان جوجهریزی را کاهش میدهد
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی اظهار میکند: از یک طرف باید تولیدکننده را رصد و تولید را حفظ کرد، اگر تولیدی نباشد بحران جدیتری خواهد بود، در حال حاضر دمای هوا بالا و افزایش تلفات زیاد است، مرغدارها ترجیح میدهند جوجهریزی نداشته باشند یا کاهش جوجهریزی باشد، وزنآوری مرغ کم میشود در یک دورهای که مرغ قرار است وزنش به 2 کیلو و هفتصد گرم برود، از یک و هشتصد بیشتر نمیرود بنابراین مرغدار مجبور است این را نگه دارد که اگر نگه دارد هزینههای تولید بالا میرود و تا مرغ را به وزن قابل عرضه به بازار برساند، مشکلات و هزینههای زیادی را باید تحمل کند.
وی ادامه میدهد: با توجه به وضعیت باثباتی که نهادها دارند و به نرخ مصوب میرسد و سهمیههای قابل توجهی که به استان اختصاص دادهاند، جوجهریزی ماه تیر و خرداد نسبت به سال گذشته افزایش قابل توجهی داشته، به طوری که تیر ماه 2 میلیون و ۸۵۰ هزار قطعه جوجهریزی بوده که در سال گذشته 2 میلیون و 500 هزار قطعه بوده است.
واسطهها و عوامل غیررسمی سوءاستفاده میکنند
وی میگوید: قیمت دام زنده حدود ۲۸ هزار تومان است فاصلهای که وجود دارد بین عرضه با فاصلهای که دست مصرفکننده میرسد فاصله منطقی نیست و با معادلات عرضه و تولید نمیخواند، هماکنون جمعیت قابل توجهی دام قابل عرضه داریم که دامداران به دلیل زیان نمیتوانند عرضه کنند اگر شرایط فعلی ادامه پیدا کند با این قیمت دامدار ضرر میکند.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی استان مرکزی بیان میکند: قیمت گوشت قرمز در قصابی و برای مصرفکننده خیلی بالاتر از 30 هزار تومان است، فاصلهای که هست بین دام زنده و قیمت مصرفکننده فاصله منطقی نیست، واسطهها و عوامل غیررسمی سوءاستفاده میکنند که باید دستگاههای نظارتی ورود جدی تری کنند تا تولیدکننده با همه مشقت و مشکلاتی که هست محصولش را عرضه کند و تا شاهد کاهش قیمت عرضه و قیمت گوشت قرمز باشیم.
تولید شرایط پایداری دارد
آنجفی در خصوص کمبود در گوشت قرمز و گوشت سفید در استان میگوید: در چهار ماه اول سال نسبت به چهار ماه اول سال ۹۷ افزایش تولید داشتیم، میزان مازاد تولید حدود ۵۸۰ هزار قطعه بوده است.
وی تصریح میکند: تولید شرایط پایداری دارد، قیمت مرغ تولیدی استان از میانگین کشوری بالاتر نیست و امیدوارم با گذر از این گرما استانهایی که میتوانند به چرخه تولید برگردند، تولید را رقم بزنند تا بین تولید و مصرف تعادل برقرار شود.
رئیس سازمان جهاد کشاورزی میافزاید: گوشت قرمز از سبد خانوار حذف نشده، سهم افزایش گوشت سفید بیشتر شده و به دلیل افزایش گوشت قرمز مصرف گوشت مرغ به شدت بالا رفته است.
آنجفی میگوید: به زودی دو واحد بزرگ دام شیری در استان به بهرهبرداری میرسد که حدود ۸۰ درصد پیشرفت فیزیکی دارد، این دو واحد تولید شیر استان را به 2 برابر ظرفیت رسانده و از 330 هزار تن به 660 هزار تن شیری میرسانند.
انتهای پیام/