اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمانشاه

کرمانشاه سیاه‌پوش پسر فاطمه/ اعزام 1200 مبلغ همزمان با ماه محرم

مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشاه گفت: یک‌هزار و 200 مبلغ و مبلغه به نقاط مختلف روستایی، مساجد شهری و… استان در دهه اول محرم اعزام شده‌اند.

کرمانشاه سیاه‌پوش پسر فاطمه/ اعزام 1200 مبلغ همزمان با ماه محرم

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، محرم که می‌آئید حال هوای ایران اسلامی تغییر می‌کند مهم نیست کجای نقشه جغرافیایی کشور زندگی می‌کنی، شمال، جنوب، شرق و غرب؛ سیاه‌پوشی و عزاداری برای پسر فاطمه ترک، لر، کرد، بلوچ و... را نمی‌شناسد؛ حساب محرم از تمامی ماه‌ها جداست.

در کوچه پس کوچه‌ها که قدم می‌گذاری بر هر درب منزلی پارچه سیاهی را می‌بینی که نشان از عزای صاحب‌خانه دارد، بچه‌های کوچه یک دست همگی لباس مشکی برتن دارند و در خلال بازی کردند «حسین، حسین» هم می‌گویند. 

بازخوانی وقایع عاشورا در کاشیکاری‌های تکیه معاون‌الملک که به دوران قاجار باز می‌گردد خود گویای عشق و ارادت مردمان استان کرمانشاه از گذشته‌های دور تا به امروز به خاندان رسول (ص) بوده است.

مردم این منطقه با آئین‌هایی خاص به استقبال ماه محرم می‌روند، پرچم‌ها و خیمه‌های عزاداری در خیابان‌ها و معابر اصلی شهر برافراشته شده و از دیشب نیز دستجات عزاداری با حضور عزاداران، در صف‌هایی طویل و زنجیروار، روانه کوچه و خیابان شدند و مرثیه‌ها و اشعار مذهبی در رثای سالار شهیدان و یارانش سردادند.

پیکشسوتان وزش باستانی و جوامع هیأت مذهبی با مراسم چرخاندن بیرق سرور سالار شهیدان در زورخانه به استقبال ماه محرم رفتند.

مردم ترک زبان شهرستان سنقرو کلیایی نیز همه ساله با برگزاری مراسم طشت‌گذاری که نمادی از آب فرات است که از تشنگان کربلا دریغ شده، با عشق به ابا عبدالله الحسین(ع) به استقبال این ماه می‌روند تا ایثار و از خودگذشتگی و رشادت‌های آقا حسین(ع) و پرچمدار کربلا ابوالفضل عباس(ع) را به یاد بیاورند.

مراسم روضه خوانی نیز همزمان با آغاز ماه محرم در منازل و مساجد به صورت زنانه و مردانه برپا است.

یکی از برنامه‌ها در ماه محرم و صفر حضور مبلغ در شهرها و روستاها است، مدیرکل تبلیغات اسلامی استان کرمانشا در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در این خصوص، اظهار داشت: یک‌هزار و 200 مبلغ و مبلغه برای بیان فلسفه‌های قیام اباعبدالله الحسین(ع)، تبلیغ اسلام و تبیین بیانیه گام دوم انقلاب، در آئین‌های ویژه ماه محرم به مناطق مختلف روستایی، مساجد شهری و… استان اعزام شده‌اند.

حجت‌الاسلام اسماعیل قبادی با بیان اینکه این مبلغ و مبلغه‌ها تا دوازدهم ماه محرم در استان حضور دارند، گفت: بیش از 50 درصد از این تعداد مبلغ‌ها، بومی هستند.

وی با اشاره به فعالیت بیش از 2 هزار هیأت مذهبی در سطح استان در ماه محرم، افزود: تعدادی از این هیأت‌ها تنها با برگزاری آئین‌های عزاداری در ماه محرم در تبیین فلسفه قیام حسینی تلاش می‌کنند و برخی از آن‌ها تقریبا در تمامی مناسبت‌های مذهبی که در طول سال در استان برگزار می‌شود، فعالیت دارند.

قبادی به مداحان توصیه کرد از مداحی‌های با سند و با مطالب سودمند و مناسب استفاده کنند و افزود: نزدیک به 500 مداح آموزش دیده داریم که در ماه محرم در برگزاری آئین‌های عزاداری مشارکت دارند.

وی از هیأت‌های مذهبی خواست حتی‌القدور در مسجد و حسینیه‌ها مراسم عزاداری را برگزاری کنند و در صورتی که در خیابان هستند یک سمت خیابان را برای عبور و مرور آزاد گذاشته و با کم کردن صدای بلندگوها در راستای رفاه حال همشهریان مراسم را تا ساعت 23 به پایان برسانند.

امسال حال و هوای محرم برای استان کرمانشاه با دیگر سال‌ها تفاوت دارد، چرا که قدیمی‌ترین مرز اعزام زائران کربلا (مرزخسروی) در آستانه بازگشایی است؛ مسؤولان در تلاش هستند تمامی زیرساخت‌های این میزبانی را به‌خوبی فراهم کنند و مردم نیز بی‌صبرانه منتظر قدم مبارک زوار هستند تا خاک پای زائران اباعبدالله‌الحسین(ع) را توتیای چشم خود کنند.

انتهای پیام/پ

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول