اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

حمله شدید «فتح‌الله گولن» به اردوغان در گفت و گو با شبکه مصری

«فتح‌الله گولن» در گفت‌و‌گو با یک شبکه مصری، ضمن تمجید از «عبدالفتاح السیسی»، اردوغان را مسئول تیرگی روابط ترکیه و مصر معرفی کرد.

حمله شدید «فتح‌الله گولن» به اردوغان در گفت و گو با شبکه مصری

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، در اتفاقی نادر «فتح‌الله گولن» رهبر جنبش «گولن» و مخالف سرسخت اردوغان که در آمریکا در تبعید خودخواسته به سر می‌برد با یک شبکه مصری به گفت‌و‌گو نشست و حملات سختی علیه اردوغان کرد.

او در گفت‌و‌گو با شبکه مصری TEN اردوغان را «دشمن شماره یک» خود خواند و او را به طراحی کودتای ناکام تابستان ۲۰۱۶ متهم کرد و مدعی شد که اردوغان با طراحی این کودتا تلاش کرد تا ارتش را پاکسازی کرده و رقیبان خود را کنار بزند.

گولن همچنین رهبران حزب عدالت و توسعه را به دوری از ارزش‌های جامعه ترکیه متهم کرد و گفت: «آنها فرزندان حقیقی آناتولی (ترکیه) نیستند و اردوغان به سخن هیچ‌کسی گوش نمی‌دهد. او ما را به تروریسم متهم کرده و من را نیز به طور مشخص به رهبری تروریسم متهم می‌کند و تا کنون نیز احکام متعدد حبس ابد برایم صادر کرده‌ است.»

او در ادامه از کشورهای غربی و اسلامی خواست تا اردوغان را تحت فشار قرار داده تا از مسیر خود باز گردد و گفت که این تنها راه پایان بحران در ترکیه است.

گولن در ادامه به روابط مصر و ترکیه پرداخت و مدعی شد: «تا کنون نشنیده‌ام که هیچ مسئول مصری در هر سطحی به مردم ترکیه توهین کند اما هنگامی که حوادث سال ۲۰۱۳ در مصر رخ داد، اردوغان گفت "برای هر فرعونی، موسایی است" و به رئیس‌جمهور مصر لقب "فرعون" را داد؛ بدون اینکه او را بشناسد و همین امر موجب بحرانی شدن روابط دو جانبه شد.»

او گفت که مردم مصر و ترکیه روابط عمیقی با یکدیگر دارند اما مسئولان ترکیه به علت مسائل سیاسی به دنبال بحران و جدال با مصری‌ها هستند و این جدال همچنان ادامه دارد. گولن ابراز امیدواری کرد که روابط دو کشور بهبود یابد اما گفت که این امر بعید است در سایه حکومت اردوغان رخ  دهد.

 

رهبر جنبش گولن که از سوی دولت ترکیه یک گروه تروریستی قلمداد می‌شود، مدعی شد که در مناسبت‌های مختلف از مسئولان ترکیه شنیده است که خواهان تجدید روابط آنکارا و قاهره هستند. او باز هم تأکید کرد که با وجود مسئولان فعلی که در ترکیه در رأس امور هستند، عادی‌سازی روابط دشوار خواهد بود.

وی با بیان اینکه «دموکراسی» بهترین نوع حکومتداری در کشورهای دارای تنوع قومی و مذهبی است؛ گفت که مصر و ترکیه طیف‌های مختلف مسلمانان، مسیحیان و دیگر ادیان را در خود جای داده‌اند و بنابراین باید این موضوع را در تصمیمات و رفتارهای خود لحاظ کنند. او با انتقاد از قانون اساسی ترکیه که در آوریل ۲۰۱۷ طی همه‌پرسی تغییراتی در آن صورت گرفت؛ آن را متناسب با جامعه ترکیه ندانست و در ادامه پیشنهاد کرد که ترکیه باید قانون اساسی آمریکا و فرانسه را مبنا قرار دهد.

گولن در بخش دیگری از سخنان خود با تمجید از دولت عبدالفتاح السیسی، گفت که مسیر فعلی در مصر در نظر وی «بسیار خوب» پیش می‌رود و این کشور اگر خط اعتدال را رعایت کند می‌تواند به یک الگو تبدیل شود و مصر اکنون یک کشور تأثیرگذار در جهان اسلام است.

انتهای پیام/ق

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول