اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  دولت

کمک‌های جوامع بین المللی باید در مسیر تسهیل بازگشت داوطلبانه پناهندگان باشد

رئیس شورای امنیت کشور با تاکید بر اینکه نباید شرایط به گونه ای باشد که تروریست‌ها از وضعیت پناهندگی سوء استفاده کنند، به گروهک هایی اشاره کرد که تعداد زیادی از مقامات و مردم عادی را در ایران به شهادت رساندند.

کمک‌های جوامع بین المللی باید در مسیر تسهیل بازگشت داوطلبانه پناهندگان باشد

به گزارش خبرگزاری فارس به نقل از پایگاه اطلاع رسانی وزارت کشور، عبدالرضا رحمانی فضلی وزیر کشور که در ژنو بسر می برد در حاشیه هفتادمین نشست اکسکام، در دیدار با فیلیپو گرندی کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان، با اشاره به مشکلات ایران در طول چهل سال میزبانی از پناهندگان افغانستانی گفت: شرایط منطقه به گونه‌ای است که اگر توجه کافی نشود مسئله پناهندگان حل نخواهد شد.

وزیر کشور با تاکید بر اینکه کشورها بایستی مسئولیت مشترک بین المللی خود را انجام دهند، گفت: ما از شما برای خودمان کمک نمی خواهیم، بلکه موضوع، ضرورت کمک به پناهندگان است.

وی افزود: برای رسیدگی به مسائل پناهندگان، تامین معیشت به تنهایی کافی نیست، با این حال کل کمکهای بین المللی، حتی در زمینه معیشت پناهندگان نیز، به ۶ درصد هزینه های پرداختی از سوی ایران نمی‌رسد.

رحمانی فضلی گفت: کمک‌های جوامع بین المللی باید در مسیر تسهیل بازگشت داوطلبانه پناهندگان باشد؛ از جمله تأمین هزینه برای حوزه های سلامت، آموزش، اشتغال و معیشت پناهندگان بسیار مهم است و اگر افراد آموزش ببینند میتوانند معیشت خود را تامین کنند.

وی در ادامه ضمن تاکید بر اینکه در این مسیر، دولت افغانستان نیز باید موظف به پایبندی به تعهدات خود باشد، اشاره کرد: دولت افغانستان باید از مهاجرت غیر قانونی افغانستانی ها جلوگیری کند و این درحالی است که در این راستا اقدامات مناسبی انجام نمی شود.

وزیر کشور با بیان اینکه علاوه بر دخالت های بیگانگان، فقر، ناامنی و جهل موجب است که موجب بروز چنین شرایطی در منطقه شده است، گفت: پناهندگی با مسائلی چون مواد مخدر، تروریسم و بزهکاری در هم تنیده است و اگر سازمانهای بین المللی و کشورها به مسئولیت خود عمل نکنند، موج بزرگی از مهاجرت و پناهندگی در منطقه رخ خواهد داد.

رحمانی فضلی ضمن مرور ۴ دهه خدمات جمهوری اسلامی ایران به پناهندگان، به دستور مقام معظم رهبری و قانون جدید در ایران اشاره کرد و گفت: بر اساس این دستور، برای ۱۳۰ هزار نفر دانش آموزان پناهندگان افغانستانی، امکان تحصیل در مدارس ایران ایجاد شد.

وزیر کشور در ادامه به آثار ضد انسانی تحریم های ظالمانه علیه ایران اشاره کرد و گفت: تحریم ها موجب شد بسیاری از پناهندگان نیز تحت تاثیر قرار گیرند و مشاغل خود را از دست بدهند.

رئیس شورای امنیت کشورمان، در دیدار با گرندی، با اظهار اینکه؛ نباید شرایط به گونه ای باشد که تروریست ها از وضعیت پناهندگی سوء استفاده کنند، به گروهک هایی اشاره کرد که تعداد زیادی از مقامات و مردم عادی را در ایران به شهادت رساندند و با وجود همه این جنایت ها، با حمایت های برخی کشورهای مدعی حقوق بشر، همچنان اقدامات غیر انسانی خود را دنبال می کنند.

در این دیدار، فیلیپو گرندی؛ کمیسر عالی سازمان ملل متحد در امور پناهندگان با اشاره به مشکلات ناشی از تحریم های یکجانبه آمریکا، گفت: در این میان، دشواری های مسائل پناهندگان افغانستانی متأثر از تحریم ها، به طور مضاعف بر ایران، تحمیل شده است.

وی به مسئله صلح افغانستان اشاره کرد و گفت: فرایند صلح در افغانستان نباید متوقف شود تا از این طریق زمینه بازگشت پناهندگان به کشورشان فراهم شود.

گرندی با اشاره به برگزاری نشست مجمع عالی پناهندگان در آذرماه گفت: این نشست به دنبال این است که سازوکاری جهانی برای کمک های بین المللی ایجاد کند تا از این طریق شاهد بهبود شرایط برای کشورهای میزبان و همچنین در افغانستان باشیم.

وی خاطر نشان کرد؛ می دانیم که اقداماتی که ما در صدد انجام آن هستیم، در مقابل خدمات شما بسیار کوچک است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول