اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  غرب آسیا

الشرق الاوسط: معترضان عراقی بر سر توقف یا ادامه اعتراضات اختلاف دارند

روزنامه سعودی الشرق الاوسط از اختلاف میان معترضان عراقی در بغداد با سایر استان‌ها بر سر توقف یا ادامه اعتراضات در آستانه تشکیل دولت جدید این کشور خبر داد.

الشرق الاوسط: معترضان عراقی بر سر توقف یا ادامه اعتراضات اختلاف دارند

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، روزنامه سعودی الشرق الاوسط در گزارشی با عنوان «انتظارات درباره توقف تظاهرات‌ها در صورت معرفی نخست‌وزیر مطابق با شروط معترضان» از اختلاف میان معترضان عراقی بر سر توقف یا ادامه تظاهرات‌ها خبر داد.

در این گزارش آمده است: فعالان عراقی درباره ادامه تظاهرات‌ها در عراق یا برچیدن تحصن‌ها پس از انتخاب نخست وزیر جدید اختلاف نظر دارند. فعالان بغداد معتقدند در صورتی که نامزد مورد قبول معترضان طی روزهای آتی روی کار آید، امکان فیصله دادن به تظاهرات و تحصن‌ها وجود دارد؛ فعالان دیگر استان‌ها اما بر ادامه تظاهرات تا محقق شدن همه خواسته‌ها از جمله تصویب قانون جدید انتخابات و انحلال پارلمان تاکید دارند.

الشرق الاوسط به نقل از «محمد مودیل» فعال مدنی در بغداد نوشت: در صورتی که نخست وزیر مورد رضایت معترضان و مطابق با شروط آنها روی کار آید، تظاهرات و تحصن‌ها متوقف می‌شود در غیر این صورت مسیردیگری پیش گرفته می‌شود.

مودیل گفته است: تصمیم عده‌ای نه چندان اندک از معترضان این است که از نخست وزیر مورد رضایت خود حمایت کنند و بعدا هم احتمالا با تحصن مقابل کاخ وی در منطقه الخضراء از او برای انجام وظایفش در مجازات قاتلان و تصویب قانون جدید انتخابات و تشکیل کمیساریای مستقل حمایت کنند.

اما «میثم الشبانی» روزنامه‌نگار و فعال عراقی در استان الدیوانیه با اشاره به مواضع افراطی برخی معترضان در این استان گفت: «آنها خیلی روی انتخاب نخست وزیر جدید حساب باز نمی‌کنند و می‌خواهند نظام سیاسی عراق از اساس برچیده شود. از همین رو بر ادامه اعتراضات تا دستیابی به این هدف اصرار دارند».

الشبانی در گفت‌وگو با الشرق الاوسط گفته است: «در تظاهرات گسترده روز یکشنبه در الدیوانیه دانشجویان علیه فراخوان برخی روحانیون و احزاب برای توقف اعتصاب‌ها شعار دادند و  اکثر اداره‌های دولتی در این استان را به تعطیلی کشاندند.»

وی افزود: «طیف وسیعی از معترضان هنوز به هر آنچه از زبان مقامات عراق مطرح می‌شود، واکنش منفی نشان می‌دهند و آنها را به دروغگویی و زیر پا گذاشتن وعده‌هایشان متهم می‌کنند، اما این امر به معنای نبود تمایل به قبول راه حل‌هایی واقعی برای بحران عراق نیست. راه حلی که منجر به انتخاب دولت انتقالی شود که زمینه برگزاری انتخابات زودهنگام را فراهم کند».

شهر «الناصریه» مرکز استان «ذی قار» در جنوب عراق هم که در هفته‌های گذشته تنور اغتشاشات در آنجا بسیار داغ بود، حالا چند روزی است که مردم آن آرامش نسبی را تجربه می‌کنند؛ اگرچه بخش زیادی از ابعاد زندگی در آنجا هنوز فلج است. معترضان روز گذشته هم در میدان «الحبوبی» در مرکز الناصریه تجمع کردند.

«حیدر ناشی» یک فعال مدنی از ادامه اعتراضات در این شهر به رغم سرمای شدید و کاهش قابل توجه دمای هوا و  در آنجا خبر داد.

او درباره موضوع انتخاب نخست وزیر جدید و موضع معترضان در گفت‌وگو با الشرق الاوسط گفت: بعید است اعتراضات با انتخاب نخست وزیری حتی مطابق با شروط معترضان تمام شود، زیرا فقط این موضوع نیست.

وی افزود: ما پس از مرحله انتخاب نخست وزیر چالش‌های زیادی را پیش رو داریم. معترضان خواهان ماندن در میدان‌های اعتراضات برای حمایت از نخست‌وزیر جدید و تسهیل انجام وظایف وی هستند. ما باید بر پارلمان فشار آوریم تا تصویب قوانین مهم مثل قانون انتخاب و موضوع انتخاب افراد مناسب برای کمیساریای انتخابات را تکمیل کند.

این فعال مدنی در الناصریه گفت: تظاهرات‌کنندگان با ادامه حضور خود در تظاهرات به نخست وزیر جدید حتی در انتخاب یک کابینه مستقل به دور از سلطه احزاب کمک خواهند کرد.

با توجه به استعفای دو هفته پیش عادل عبدالمهدی از سمت نخست‌وزیری عراق،‌ رئیس‌جمهور این کشور موظف است پس از ۱۵ روز از تاریخ اعلام استعفای عبدالمهدی،‌ کاندیدای بزرگترین فراکسیون پارلمان برای تصدی سمت نخست‌وزیری را معرفی کند.

«محمد الحلبوسی» رئیس پارلمان عراق حدود دو هفته پیش در پی استعفای عبدالمهدی که اکنون رئیس دولت پیشبرد امور است، در نامه‌ای خطاب به برهم صالح رئیس جمهور این کشور درخواست کرده بود که ظرف ۱۵ روز تکلیف نامزد تصدی پست نخست وزیری این کشور را مشخص کند.

برهم صالح در نامه شب گذشته خود به حلبوسی تاریخ دریافت استعفای عبدالمهدی را چهارم دسامبر اعلام کرده است که با این حساب ضرب الاجل پانزده روزه به پارلمان برای معرفی نخست‌وزیر جدید در روز پنجشنبه به پایان می‌رسد.

با این وجود «ولیم ورده» سخنگوی مطبوعاتی دفتر نخست‌وزیری عراق هم شب گذشته تاکید کرد: «در صورت عدم حصول توافق بر سر کاندیدای نخست‌وزیری عراق، دولت پیشبرد امور طبق قانون، پنجشنبه آینده تحویل رئیس‌جمهور داده می‌شود».

 وی افزود: «مدت زمان قانونی دولت پیشبرد امور، پنجشنبه آینده به پایان می‌رسد و این دولت طبق قانون مجبور خواهد شد آن را تحویل برهم صالح دهد».

در حالی که سه روز تا پایان مهلت قانونی انتخاب نخست وزیر عراق زمان باقی مانده است، گروه‌های سیاسی عراق هنوز بر سر نام نخست‌وزیر جدید به توافق نهایی نرسیده‌اند، با وجود اینکه در روزهای گذشته گمانه زنی‌ها از انتخاب «محمد شیاع السودانی»، یکی از رهبران  سابق حزب الدعوه و عضو پارلمان عراق حکایت داشت، اما برخی منابع عراقی احتمال می‌دهند با توجه به مخالفت برخی سیاسیون با السودانی به دلیل وابستگی حزبی او، نامزدی او منتفی شده و بار دیگر نام «مصطفی الکاظمی» رئیس فعلی سازمان اطلاعات ملی عراق به عنوان نامزد جدی‌تر برای تصدی ریاست دولت موقت آتی در عراق به میان آمده باشد.

انتهای پیام/ص

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول