اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  کرمانشاه

«غمتسلی» به نام مردم به کام هیچکس/ طرح و ایده خوب، اجرا مثل همیشه بد!

منطقه غمتسلی در شهرستان کنگاور پیچ و خم های فراوانی را طی کرده است تا از بافت فرسوده خارج شود.

«غمتسلی» به نام مردم به کام هیچکس/ طرح و ایده خوب، اجرا مثل همیشه بد!

به گزارش خبرگزاری فارس از کرمانشاه، قرار بود در دولت دهم بخشی از بافت فرسوده شهرستان کنگاور با اولویت و اقدام جدی دولت ترمیم شود. «غمتسلی» بافت قدیمی، سنتی و پر پیچ و خم کنگاور با دستور و پیگیری رئیس جمهور وقت به یکی از پروژ‌های عمرانی جدی این شهرستان نسبتاً کوچک در شرق استان کرمانشاه بدل شد.

بر اساس طرح پیشنهادی دولت، قرار بود که اساساً این بافت از بین رفته و تبدیل به فضای سبز شود. ابتکار دولت هم ایجاد یک مجتمع 112 واحدی در پایین دست شهرستان در ازای زمین‌های مالکین این بخش از شهرستان کنگاور بود. طرحی که در میان مردم به «کلید به کلید» معروف است و بر اساس توافق دولت، مقرر شد مردم در ازای دریافت یک واحد آپارتمان که از محل اعتبارات پروژه ملی مسکن مهر بود زمین‌های خود را در اختیار دولت قرار دهند، تا از این طریق اساساً این بافت فرسوده از بین رفته و تبدیل به یک پروژه بزرگ فضای سبز شود.

کار آغاز شد و با سرعت نسبتاً خوبی هم جلو رفت، اما بعد از سر کار آمدن دولت یازدهم این پروژه بزرگ هم متوقف شد تا بدل به کلافی سر در گم شود.

همزمان با تحویل گرفتن منازل مسکونی مردم در غمتسلی، برخی از واحدهای آماده شده در پروژه مسکن مهر به متقاضیان واگذار شد اما روند کند کار و رکود در ساخت ساز موجب شده که این منطقه از کنگاور نیمی ویران و نیمی آباد بماند. 

مشکل کجاست؟

مشکل اینجا بود که پروژه دولت با سرعت مناسب جلو نرفت و موجب شد که عده‌ای آپارتمان تحویل بگیرند و عده‌ای دیگر هم دستشان خالی بماند، از طرفی شهرداری بخشی از خانه‌های مردم را که توانسته بودند آپارتمان تحویل بگیرند را تخریب کرده بود. یک وضعیت بغرنج در یک شهرستان کوچک.

 

از طرف دیگر دولت وعده کرده بود که ابتدا با وام‌های کم بهره و بلند مدت، آپارتمان‌ها را واگذار نماید که پس از کش و قوس فراوان و تغییر چندباره پیمانکار، این وام‌ها به دلیل تورم ایجاد شده در مصالح، افزایش یافت تا بازپرداخت آن خارج از توان بخش قابل توجهی از مردم این منطقه باشد. همین هم شد که تا چند سال علاوه بر اینکه آپارتمان‌ها تکمیل شده بودند اما مردم غمتسلی حاضر نبودند منازل را تخلیه و آپارتمان را تحویل بگیرند.

گذشت زمان موجب استهلاک ساختمان شده بود و از سوی دیگر تورم‌ موجب گشت تا قیمت زمین هم افزایش پیدا کند، از این رو یک نابرابری در قیمت زمین و ملک باعث اختلافاتی در میان مردم و دولت بر سر این پروژه ایجاد کرد.

 

مسئله به کجا ختم شده است؟

با پیگیری‌های صورت گرفته و اصلاح برخی مسائل در حال حاضر مشکلی در واگذاری آپارتمان به متقاضیان وجود ندارد و پس از کش و قوسی چند ساله، بالاخره این منطقه هم می رود که روی آرامش به خود ببیند. هرچند هنوز برخی از ساکنان حاضر به تخلیه منازل خود نیستند و مسائل مختلفی را هم دارند اما به صورت کلی می توان عنوان کرد که دیگر در این منطقه مشکل خاصی وجود ندارد.

البته با تخریب‌های صورت گرفته، منظره شهری این بخش از شهرستان کنگاور دچار آسیب شده و باید به هر صورت اقدامات مقتضی برای تخلیه کلیه ساکنان صورت پذیرد تا بتوان با ایجاد فضای سبز، چهره جدیدی برای کنگاور ترسیم شود. هرچند اگر شهرداری واقعا قصد داشته باشد آن منطقه را تبدیل به فضای سبز کند و فردا روزی برنامه‌ای برای قطعه بندی آنجا اجرا نکند.

انتهای پیام/ر

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول