اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  آذربایجان شرقی

جولان ساخت و ساز غیرمجاز در تبریز/ درصد بالایی از ساخت و سازهای تبریز بدون مجوز است

رئیس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز با بیان اینکه درصد بالایی از ساخت و سازهای صورت گرفته بدون مجوز است گفت: این درصد، عدد قابل توجهی است که کاهش میزان تعرفه عوارض و حتی وضع قوانین قهری نیز تاثیر چندانی در کاهش آن نخواهد داشت.

جولان ساخت و ساز غیرمجاز در تبریز/ درصد بالایی از ساخت و سازهای تبریز بدون مجوز است

به گزارش خبرگزاری فارس از تبریز، فریدون بابایی اقدم در جلسه کمیسیون معماری و شهرسازی شورای اسلامی شهر تبریز که با موضوع بررسی راهکارهای پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز  برگزار شد اظهار داشت: پیرو جلسات متعددی که به منظور بررسی راهکارهای پیشگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز برگزار شد نقش، وظیفه و درخواست‌های این کمیسیون از شهرداری در این خصوص مصوب شده و  عملکرد مناطق در این زمینه بررسی می‌شود.

وی تاکید کرد: متاسفانه عدم همکاری دستگاه‌های ذیربط و مرتبط با این موضوع اصلی‌ترین گلایه همکاران بشمار می‌رود.

بابایی‌اقدم اضافه کرد: خوشبختانه با همراهی مجموعه دستگاه‌های قضایی تدابیر لازم برای کاهش این معضلات اندیشیده شده است.

وی با بیان اینکه درصد بالایی از ساخت و سازهای صورت گرفته بدون مجوز است گفت: این درصد عدد قابل توجهی است که کاهش میزان تعرفه عوارض و حتی وضع قوانین قهری نیز تاثیر چندانی در کاهش آن نخواهد داشت.

رییس کمیسیون شهرسازی و معماری شورای اسلامی شهر تبریز ادامه داد: تشکیل معاونت اجرای یا پیشگیری از تخلفات ساختمانی که بصورت تخصصی پیگیر این موضوع باشد از جمله راهکارهای مورد پیش‌بینی در این زمینه است.

این عضو شورای اسلامی شهر تبریز اظهار داشت: تشکیل این کمیسیون موجب می‌شود تا آرا کمیسیون ماده ۱۰۰ حدالامکان منجر به اجرای حکم شود.

بابایی‌اقدم با بیان اینکه برخی محدودیت‌ها در چارت اداری شهرداری تبریز مانع از ایجاد این معاونت شده است تصریح کرد: محدودیت در خصوص ساختار سازمانی شهرداری موردی است که باید حل و فصل شود تا بتوانیم گلایه‌های موجود در خصوص معضل ساخت و سازهای غیرمجاز را مرتفع کنیم.

 

معاون دادستان آذربایجان‌شرقی نیز در ادامه با طرح این سوال که علت اصلی تمایل شهروندان به ساخت و سازهای غیرمجاز چیست، گفت: این موضوع باید از ابعاد مختلف اقتصادی، اجتماعی و جامعه شناختی مورد بررسی قرار گیرد.

فاضلی‌نیا اضافه کرد: هدایت نیازهای شهروندان در مسیر صحیح بازخوردهای مثبت و قابل توجهی را موجب می‌شود.

بابایی‌اقدم در پاسخ به معاون دادستان آذربایجان‌شرقی ضمن قدردانی از همراهی دستگاه قضایی در حل معضلات موجود اظهار داشت: موضوع ساخت و سازهای غیرمجاز پیچیده است و نمی‌توان متغییرهای ثابتی را برای تمایل شهروندان به این امر در نظر گرفت.

وی افزود: در برخی موارد محدودیت‌های شهرداری تبریز در ارائه پروانه می‌تواند عاملی برای ساخت مسکن بدون مجوز در برخی اراضی شود.

معاون شهرسازی و معماری شهرداری تبریز در ادامه این جلسه یکی از موانع موجود در اخذ مجوز ساخت و ساز را طولانی بودن فرآیند اخذ پروانه عنوان کرد و گفت: اجرای قانون دو مرحله‌ای کردن اخذ پروانه ساخت و ساز می‌تواند کمک شایانی در راستای کاهش بروکراسی‌های اداری به همراه داشته باشد.

محمد عزتی اضافه کرد: عدم ارائه پروانه به ساختمان‌های بدون سند و قولنامه‌ای، ارائه نشدن تسهیلات به سازندگان در بافت‌های ناکارآمد نیز از جمله این موانع بشمار می‌رود.

وی گفت: حفاظت از برخی مناطق مستعد برای ساخت و سازهای غیرمجاز با نصب کانکس و حمل مصالح به شرط ارائه پروانه ساخت، همراهی دستگاه‌های قضایی و خدمات‌رسان مرتبط با این موضوع در زمینه مختلف از جمله برق، آب و ارائه نکرن این خدمات به ساختمان‌های غیرمجاز نیز از جمله اقدامات پیشگیرانه برای جلوگیری از ساخت و سازهای غیرمجاز می‌توان برشمرد.

 

انتهای پیام/۶۰۰۰۲

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول