اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  ایلام

لذیذترین روستای ایران در ایلام/ اینجا همه کارآفرین هستند

تمام مردم روستای «مهدی آباد» در استان ایلام با ایجاد اشتغال، درآمد چشمگیری را برای خود و اهالی به وجود آورده‌اند.

لذیذترین روستای ایران در ایلام/ اینجا همه کارآفرین هستند

به گزارش خبرگزاری فارس از ایلام، روستای مهدی آباد در ۵ کیلومتری شهر ایلام قرار دارد و با توجه به پخت کباب زغالی در آن، هر روزه گردشگران و مسافران زیادی در این روستا توقف کرده و از کباب‌های معروف این منطقه تناول می‌کنند.

کبابی‌های این منطقه از شهرت ویژه‌ای چه در استان و چه خارج از استان برخوردارند و قرار گرفتن این منطقه در مسیر عتبات عالیات و تردد سالانه میلیون‌ها زائر از این منطقه، بر شهرت آن افزوده است.

گوشت تازه، استفاده از زغال برای تهیه کباب و نان‌های تنوری داغ از دلایل اصلی خوشمزه بودن و شهرت کباب‌های این منطقه است.

کبابی؛ شغل آبا و اجدادی مردم منطقه

مرتضی نصری جوان ۳۰ ساله مهدی آبادی، از کبابی‌داران این منطقه در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس در ایلام گفت: کباب‌های این منطقه جزو لذیذترین و خوشمزه‌ترین کباب‌ها در استان و همچنین در کشور محسوب می‌شوند.

وی افزود: پخت کباب، اصلی‌ترین شغل مردم این روستاست که از آبا و اجداد نسل به نسل به ما منتقل شده است و با توجه به استقبال مردم از کباب‌های این منطقه، جوانان بیش از پیش به این شغل ترغیب می‌شوند و این امر سبب می‌شود این شغل توسط نسل‌های آینده هم ادامه یابد.

ارزان بودن قیمت گوشت در این منطقه

علی رحمانپور یکی دیگر از کبابی‌داران این منطقه به خبرنگار فارس در ایلام، می‌گوید: میزان مصرف گوشت قرمز آن هم به صورت کبابی در بین مردم استان بسیار بالاست و با توجه به پایین بودن نرخ گوشت در این منطقه نسبت به سایر مناطق شاهد استقبال مردم از گوشت و کباب این روستا هستیم.

وی با اشاره به خوشمزگی کباب‌های این منطقه از جمله دنده کباب و جگروز (جگرپیچ) افزود: ما با پیش پا افتاده‌ترین وسایل از جمله زغال، منقل، سیخ و تنور لذیذترین کباب و نان داغ را به مشتریان می‌دهیم.

لزوم رفع مشکلات زیرساختی روستا 

رضا صداقت یکی از ساکنان این روستا نیز  با بیان اینکه روزانه هزاران نفر به کبابی‌های این منطقه مراجعه می‌‌کنند، ابراز داشت: کباب‌های این روستا باعث جذب هزاران مسافر و گردشگر در طول روز شده است و همین عامل باعث رونق روستا شده است و ضروری است مسوولان به این منطقه توجه بیشتری داشته باشند و مشکلات زیرساختی آن را مرتفع سازند.

این روستا در ایام اربعین با رونق این شغل منجر به گردش مالی چند صد میلیاردی برای مردم روستا و حتی شهر ایلام شده‌اند و بعضا نیز مغازه‌های خود را به صورت موکب درآورده و به زائران امام حسین(ع) خدمت می‌کنند و این گونه زکات درآمد خود را می‌دهند.

خود اشتغالی مردم روستا 

محمد نیکپور کارشناس موضوعات اقتصادی نیز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در ایلام، گفت: داشتن شغل قصابی و کبابی آن هم با بهترین و برترین کیفیت توسط تعداد زیادی از افراد یک منطقه موضوعی جالب است.

وی افزود: با توجه به اینکه روستای مهدی آباد جزو مناطق روستایی و محروم است، مردم از سال‌ قبل تصمییم گرفتند با ایجاد قصابی و کبابی‌ها مشغول به کار شوند و با توجه به اینکه برای افراد دیگری نیز شغل ایجاد کرده‌اند می‌توان گفت در زمینه اشتغال‌زایی گام مهمی برداشته‌اند.

این کارشناس اقتصادی ادامه داد: با توجه به اینکه کباب‌های این منطقه از لذیذترین کباب‌ها در کشور است ضروری است مسوولان جهت معرفی بیش از پیش این منطقه از طریق رسانه‌های دیداری و شنیداری تلاش کنند.

جذب گردشگر غذایی 

مهدی جوهری یکی دیگر از کارشناسان اقتصادی در این باره می‌گوید: روستای مهدی آباد از مناطق زیبا و دیدنی برخوردار است که می‌توان از این پتانسیل جهت جذب توریست و گردشگر غذایی استفاده کرد.

وی با بیان اینکه هم اکنون کبابی‌ها در مسیر اصلی  روستا قرار گرفته‌اند و مسافران از دیدن زیبایی‌های روستا محروم هستند، گفت: بدون شک ساخت کبابی‌ها و سفره خانه‌های سنتی در کنار باغات و رودهای این منطقه نمای بسیار زیبا و چشم نوازی ایجاد می‌کند و می‌تواند به عنوان یکی از قطب‌های اصلی گردشگری در کشور معرفی شود.

این کارشناس در پایان گفت: پرداخت تسهیلات و مشوق‌ها می‌تواند سبب ترغیب افراد منطقه به ساخت کبابی‌هایی با بهترین چشم انداز شود.

البته رونق چنین شغلی نباید باعث شود جنگل‌های استان ایلام به نابودی روند و به بلوط‌های استان ضربه وارد شود، این درحالی است که نظارت مناسبی در این خصوص بر کار این مشاغل وجود ندارد و بعضا زیاده‌روی‌ها منجر به ضربه زدن به منابع طبیعی می‌شود.

با توجه به اینکه تورم بالا و بیکاری از مشکلات اساسی استان ایلام محسوب می‌شود، بی شک ایجاد چنین واحدهایی با توجه به درآمدزایی آنها می‌تواند تاثیر چشمگیری در کاهش بیکاری و توسعه اقتصادی منطقه داشته باشند و ایجاد اشتغال‌زایی توسط افراد یک روستای محروم جای تقدیر دارد و ضروری است مسوولان با توجه به ترددهای میلیونی زائران از این منطقه در جهت توسعه این منطقه اقدام کنند.

انتهای پیام/970823/ح

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول