اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  علم و فن آوری جهان

جوانسازی سیستم ایمنی قدم اصلی در ترمیم مغز

نتایج یک پژوهش جدید نشان می‌دهد جوان‌سازی سلول‌های ایمنی برای حمایت از روند ترمیم، یک مرحله بزرگ در درمان آسیب مغزی است.

جوانسازی سیستم ایمنی قدم اصلی در ترمیم مغز

به گزارش خبرنگار گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از شینهوا، محققان استرالیا در تازه‌ترین پژوهش‌های خود دریافتند جوان‌سازی سلول‌های ایمنی برای حمایت از روند ترمیم، یک مرحله بزرگ در درمان آسیب مغزی است.

براساس بیانیه دانشگاه کوئینزلند، این مطالعه بر روی مرکز یادگیری و حافظه مغز، هیپوکامپ و توانایی بی‌نظیر آن برای تولید سلول‌های عصبی جدید مغز در طول زندگی بزرگسالان متمرکز شده است که برای یادگیری بسیار مهم است.

محققان از مدل‌های حیوانی برای بررسی چگونگی تعامل سیستم ایمنی با سلول‌های عصبی مغز پس از آسیب و چگونگی تأثیر آن بر توانایی یادگیری و به یاد آوردن استفاده کردند.

سلول‌های ایمنی مغز معروف به میکروگلیا منجر به نقص‌های شناختی پس از آسیب دیدگی می‌شوند، اما هنگامی که محققان میکروگلیا را از موش‌ها خارج کردند از این امر متعجب شدند که هیچ تغییری در رفتار و توانایی آنها در ترمیم بافت مغز وجود ندارد. 

 ژانا ووکوویچ محقق ارشد این پژوهش می‌گوید: میکروگلیای جوانسازی شده باعث بهبود یادگیری و حافظه موش‌ها، حفظ ریزش بافت و تحریک تولد نورون‌ها شد.

ووکوویچ  ادامه داد: ما در بررسی خود نشان داده‌ایم که از میکروگلیا  مهم‌تر این است که ما در مورد چگونگی حمایت و تحریک مسیرهای پیشبرد ترمیم، اطلاعات بیشتری کسب کنیم.

صدمه‌های مغزی می‌تواند بر توانایی فرد در تمرکز، تصمیم گیری، یادگیری و به یاد آوردن تأثیر بگذارد؛ شدت آن نیز می‌تواند از خفیف تا شدید و کوتاه مدت یا دائمی باشد.

امیلی ویلیس از محققان این پژوهش گفت: این یافته‌ها که در مجله علمی Cell منتشر شده ممکن است منجر به پیشرفت درمانی شود که نقص یادگیری و حافظه را در ارتباط با طیف گسترده‌ای از شرایط عصبی مانند آسیب مغزی و زوال عقل کاهش می‌دهد.

ویلیس ادامه داد: این دیگر در مورد مهار عناصر پیشگیرنده میکروگلیا نیست، بلکه در جستجوی راهی برای تغییر آنها به وضعیتی است که از ترمیم مغز پشتیبانی می‌کند.

به طور کلی، سلول‌های ایمنی موسوم به میکروگلیا که نقش مهمی در سازماندهی مجدد ارتباطات بین سلول‌های عصبی، مقابله با عفونت‌ها و ترمیم آسیب‌ها و صدمات دارند عمدتا در طول خواب هم فعال هستند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول