اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

سیاسی  /  دولت

روزهای بی‌رمق روحانی/ رئیس‌جمهور یا جهانگیری فرمانده ستاد مبارزه با کرونا باشند

این روزها با توجه به اینکه قرارگاه ملی مبارزه با کرونا حالت انفرادی داشته و مدیریت آن فقط بر عهده وزیر بهداشت است، خطر تصمیمات جزیره‌ای افزایش یافته است و شاید بهترین زمان باشد تا شخص رئیس‌جمهور یا معاون اول فرماندهی این ستاد را بر عهده گیرند.

روزهای بی‌رمق روحانی/ رئیس‌جمهور یا جهانگیری فرمانده ستاد مبارزه با کرونا باشند

به گزارش خبرنگار سیاسی خبرگزاری فارس، پس از ورود ویروس کرونا به کشور و ثبت اولین مورد تست مثبت در قم در انتهای بهمن ماه، انتظار می رفت به سرعت رئیس جمهور ستادی با پتانسیلی قوی راه‌اندازی کند، اما در عین ناباوری روحانی در 4 اسفند در نامه ای به سعید نمکی وزیر بهداشت درمان و آموزش پزشکی خواستار توان تمام مجموعه های ذیربط برای جلوگیری از شیوع و ریشه کنی کرونا شد.

*ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا یا ستاد وزارت بهداشت

رئیس جمهور در این نامه آورده است: «ستادی را به عنوان «ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا» تحت نظر خود متشکل از وزرای کشور، راه و شهرسازی، آموزش و پرورش، علوم، تحقیقات و فناوری، میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی، فرهنگ و ارشاد اسلامی، رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، دادستان کل کشور، رئیس سازمان برنامه و بودجه، رئیس سازمان صدا و سیما، رئیس سازمان حج و زیارت، سخنگوی دولت و فرمانده نیروی انتظامی تشکیل دهید.» 

*نامه ای از سر رنج

پس از مدتی از تشکیل جلسات ستاد ملی مدیریت بیماری کرونا و علی رغم حضور وزیر صمت و کشور در این ستاد، با توجه به نبود هماهنگی لازم، وزیر بهداشت در نامه ای به رییس جمهور نوشت: با پیش‌بینی اینجانب از احتمال ورود ویروس کرونای جدید به کشور طی نامه ای به گمرکات کشور اعلام نمودم صادرات و خروج ماسک تا اطلاع ثانوی ممنوع اعلام شود و همکارانم را مامور کردم تا با قیمت مناسب تولیدات داخل را خریداری و جهت روز مبادا ذخیره کنند، متاسفانه علیرغم پیگیری فراوان مقدار اندکی خریداری و بقیه تولیدات کشور وارد بازار سیاه شد.

اما نمکی در انتهای نامه خود به روحانی که گویی استمداد یک کمک بزرگ برای ستاد بود بیان داشت: اینجانب تردید ندارم اگر عزم دستگاه‌های کشور بر حل مشکلی به این سادگی باشد نباید اینقدر شرمسار مردم و همکارانمان در سراسر کشور باشیم.

روحانی اما در جواب نامه مهم و استمدادی وزیر بهداشت نه تنها پاسخی نداد بلکه این موضوع را نیز به وزیر اطلاعات ارجاع کرد. با گذشت زمان هر چند این ستاد توانست اقدامات خوبی انجام دهد اما خلع حضور رئیس جمهور و یا معاون اول وی احساس می شد.

*غیبت جهانگیری

عدم حضور معاون اول رئیس جمهور در جلسه شورای عالی هماهنگی اقتصادی با حضور سران قوا، هیات دولت و ستاد ملی مبارزه با کرونا نیز نشان از بیماری اسحاق جهانگیری و ابتلای وی به ویروس کرونا می داد زیرا وی در همین سیل ابتدای سال ۹۸ نیز به میدان آمد و علی رغم انتقادات حضور مثمر ثمری در آن واقعه داشت اما غیبت او هم اکنون برای دولت بسیار سخت شده است.

کار تا جایی پیش رفت که روز گذشته علی لاریجانی رئیس مجلس شورای اسلامی پس از جلسه ای که با حضور وزیر بهداشت و جمعی از نمایندگان مجلس به منظور بررسی موضوع بیماری کرونا در کشور برگزار شد ، در جمع خبرنگاران گفت: آقای رئیس جمهور یک شورای پشتیبانی برای حمایت از تصمیمات ستاد ملی مبارزه با کرونا تشکیل دهد که مستقیماً اداره شود و همه بخش های کشور همکاری لازم را با آن داشته باشند. 

این مورد تنها واکنش مجلس به نبود روحانی در ستاد مبارزه با کرونا نبود، ولی داداشی نماینده مردم آستارا در مجلس شورای اسلامی در این زمینه به فارس گفت: رئیس‌جمهور هیچ انگیزه‌ای برای پیگیری این معضل ندارد و شاید دلیلش این باشد که او قانونا دیگر نمی‌تواند یک دوره دیگر رئیس‌جمهور شود و به همین خاطر برایش پیگیری موضوعات اهمیتی ندارد و با مردم قایم باشک بازی می‌کند. اگرچه وزیر بهداشت زحمات زیادی می‌کشد و دلسوزانه کار می‌کند اما واقعیت، این است که قدرت وی به عنوان رئیس ستاد مقابله با کرونا محدود است و درست این بود که خود رئیس‌جمهور مسئولیت این ستاد را‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌‌ برعهده می‌گرفت.

*اعتراض نمایندگان به روحانی

جبار کوچکی‌نژاد نماینده مردم رشت در مجلس ضمن انتقاد از عدم حضور روحانی پای کار مبارزه با کرونا تاکید کرد: متأسفانه در طول چند روز گذشته از سوی قرارگاه مرکزی مبارزه با کرونا چندین سیاست و ابلاغیه و بخشنامه صادر شده است که هر کدام از آنها آسیب‌هایی را در پی داشته است. وزارت بهداشت و قرارگاه مرکزی مبارزه با کرونا توانایی مدیریت و کنترل بازار را بر عهده نداشته و نمی‌تواند به آنها دستور دهد که به نظر می‌رسد که مدیریت و اعمال‌نظر در بخش‌های مختلف کشور فراتر از یک وزارتخانه است و به همین دلیل از رئیس جمهور به عنوان رئیس هیأت دولت و رئیس شورای عالی امنیت ملی می‌خواهم رأساً مسئولیت مدیریت قرارگاه مرکزی کرونا را بر عهده گرفته تا بتواند دستورات لازم را صادر کند.

این روزها با توجه به اینکه قرارگاه ملی مبارزه با کرونا حالت انفرادی داشته و مدیریت آن فقط بر عهده وزیر بهداشت است خطر تصمیمات جزیره ای را افزایش داده است و شاید بهترین زمان باشد تا شخص رئیس جمهور یا معاون اول البته پس از بازگشت از دوران قرنطینه فرماندهی این ستاد را بر عهده گیرند.

گفتنی است مخاطبان خبرگزاری فارس، با ثبت سوژه‌ای در بخش «فارس من» خواهان حضور رئیس جمهور به عنوان رئیس ستاد مبارزه با کرونا به جای وزیر بهداشت شدند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول