اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

دفاتر منطقه ای  /  آسیای مرکزی و روسیه

ردپای «عمو سام» در تشدید شورش‌های اجتماعی قرقیزستان

آمریکا همواره در تلاش بوده در دنیا با ترفندهای مختلف نفوذ خود را افزایش دهد؛ از این موضوع کشورهای آسیای مرکزی به خصوص قرقیزستان نیز مستثنی نبوده و اخیرا نیز تجمعات اعتراضی در این کشور با حمایت «واشنگتن» برگزار شده است.

ردپای «عمو سام» در تشدید شورش‌های اجتماعی قرقیزستان

به گزارش خبرنگار خبرگزاری فارس در بیشکک، روزنامه قرقیزی «دیلا» در مطلب اخیر خود با اشاره به برگزاری چندین تجمع اعتراضی در قرقیزستان این گونه تحولات را با افزایش فعالیت سفارت آمریکا در شهر «بیشکک» مرتبط عنوان کرد.

در این مطلب آمده است: در روز بین‌المللی زنان در تاریخ 8 مارس سال جاری حتی با توجه به اینکه این روز تعطیل بود تمام کارکنان سفارت آمریکا سر کار بودند.

به طور کلی هر وقت در قرقیزستان تجمع‌های اعتراضی برگزار می‌شود، تعطیلات سفارت آمریکا لغو می‌گردند در صورتی که سفارت‌های دیگر کشورها در قرقیزستان چنین اقدامات مشکوک را انجام نمی‌دهند.

در روز بین‌المللی زنان در قرقیزستان چه تحولاتی رخ داد؟ فمینیست‌های مقیم شهرهای «بیشکک» و «اوش» برگزاری تجمع غیرقانونی را در برنامه خود قرار دادند و برخی از کارکنان سفارت آمریکا با حضور در این تجمعات از آنها حمایت کردند.

همچنین در این تجمع خبرنگاران رسانه‌های خارجی غربی و اتباع انگلیس، کانادا و ژاپن در میدان «پیروزی» شهر  بیشکک جمع شده و به دنبال افزایش تنش در این کشور بودند.

در این تجمع نمایندگان کشورهای مذکور آماده حمله نمایندگان جنبش‌های ملی گرایان به فمینیست‌ها بودند زیرا جنبش‌های ملی گرایان از قبل در شبکه‌های اجتماعی درخواست توقف این تجمع را داده بودند.

پس از تهدید جنبش های ملی گرایان قرقیزستان به برگزاری تجمعات غیر قانونی مقامات سفارت آمریکا بلافاصله نسبت به این تحولات واکنش نشان دادند و پیام اعتراضی را منتشر کردند.

در این پیام سفارت آمریکا به طور شدید از فعالیت دولت قرقیزستان انتقاد کرد و حتی از کلمات غیردیپلماتیک استفاده شده است.

نکته مهم این است که  چرا سفارت دیگر کشورها در امور داخلی قرقیزستان دخالت نمی‌کند؟ 

در گذشته وزارت امور خارجه قرقیزستان با چنین اقدامات سفارت آمریکا برخورد می‌کرد به عنوان مثال در سال 2016 بیشکک با اشاره به ادعای «واشنگتن» درباره نقض حقوق بشر در قرقیزستان اطلاعات درباره نقض حقوق بشر در آمریکا را منتشر کرد اما این دفعه وزارت خارجه قرقیزستان هیچ واکنشی نشان نداد.

اینگونه اقدامات برخی از کشورهای خارجی‌ غرب گرا و طرفداران آنها در قرقیزستان غیر قابل قبول است که برای درک آن و اهداف آمریکا باید تحولات دیگر را بررسی کنیم.

تلاش آمریکا برای بی‌ثباتی دائم در قرقیزستان

سال گذشته در روز بین‌المللی زنان نیز هم تضاد فکری رخ داد که در آن هم ردپای سفارت آمریکا دیده می‌شود.

فمینیست‌ها درخواست برگزاری تجمع اعتراضی علیه خشونت خانگی را ارائه دادند اما پشت پرده هدف آنها تشدید شورش‌های اجتماعی بود.

شهرداری بیشکک در ابتدا اجازه برگزاری تجمع را نداد اما پس از انتقاد از طرف سازمان‌های غیردولتی غربی مجبور به موافقت با این موضوع شد.

پس از برگزاری این تجمع کشورهای غربی به اهداف خود رسیدند، برگزار کنندگان این تجمع اعتراضی پرچم‌های همجنس بازان را در دست داشتند و در خیابان‌های مرکزی بیشکک آن را نمایش دادند.

برخی نمایندگان سازمان‌های غیردولتی در شبکه‌های اجتماعی نوشتند: این نخستین تجمع همجنس بازان در آسیای مرکزی بود. ما بسیار خوشحال هستیم که قرقیزستان در زمینه تقویت دموکراسی به موفقیت‌های جدی رسید. امروز پرچم همجنس بازان را در بیشکک در معرض عموم قرار گرفت.

در آن زمان نمایندگان ملی گرایان حتی انتظار نداشتند که غرب برنامه تبلیغات همجنس بازان در قرقیزستان راه‌اندازی کرد.

این اقدام برای مردم قرقیزستان بسیار ناراحت کننده است زیرا اکثریت جمعیت مردم مسلمان هستند و گروه کوچک با نفوذ تحصیل کرده در کشورهای اروپایی و آمریکا از چنین تبلیغاتی حمایت می‌کنند که تشدید درگیری فکری بین آنان منجر به بی‌ثباتی سیاسی در کشور می‌شود.

علاوه بر این در تاریخ 27 مارس سال 2019 در آستانه سفر رسمی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه به قرقیزستان «کلزنا امایوا» و «نورلان کریمشاک اف» نمایندگان سازمان‌های غیردولتی غربی در مقابل سفارت روسیه تجمع اعتراضی برگزار کردند و شعارهای مانند «ولادیمیر پوتین متجاوز است» و «با حضور نظامیان روسیه در دریاچه ایسیق کول مخالفیم» مطرح شد.

برگزاری این تجمع پیشنهاد سازمان‌های آمریکایی برای تخریب روابط دوجانبه روسیه و قرقیزستان بود.

پلیس سریع این 2 نفر را بازداشت کرد و سازمان‌های غیردولتی نیز بار دیگر دولت قرقیزستان را به نقض حقوق بشر متهم کردند.

اما در حال حاضر 2 نفر مذکور در آمریکا به سر می‌برند زیرا زندگی در این کشور هدف و آرزوی این دو شهروند قرقیز بود.

همینطور که می‌بینیم مقامات سفارت آمریکا و متحدانش به طور دائم تلاش برای تشدید شورش‌های اجتماعی و گسترش بی‌ثباتی در قرقیزستان را انجام می‌دهند.

به تازگی وزارت آمریکا باز هم گزارش درباره دفاع از حقوق بشری در قرقیزستان در سال 2019 را منتشر کرد که در آن بار دیگر به نقض حقوق همجنس بازان، زنان و کودکان در این کشور اشاره شده است.

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول