اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

استانها  /  لرستان

سیلی که همه چیز را برد اما مهربانی آورد

سیل فروردین سال گذشته پلدختر بسیاری از زیرساخت‌های این شهر را از بین برد و خسارت فراوانی به بسیاری از خانوارها وارد کرد و در برخی جاها هم چیز را با خود برد اما آنچه موجب دلگرمی سیل‌زدگان شد حضور گرم هموطنان و کمک‌های مردمی بود که روانه پلدختر شد.

سیلی که همه چیز را برد اما مهربانی آورد

به گزارش خبرگزاری فارس از پلدختر، سیل ویرانگر پلدختر هزاران خانه را ویران، زیرساخت های زیادی را تخریب، زمین‌های کشاورزی و باغات و پل‌ها و موتور تلمبه‌ها را طعمه خود ساخت و آغازگر اتفاقاتی شد که تلخی آن با گذشت یکسال هنوز در خاطرمردم این دیار تازه و شاید عذاب آور است.

 

سیل پلدختر بسیاری از زیرساخت‌های این شهر را از بین برد و خسارت فراوانی به بسیاری از خانوارها وارد کرد و در برخی جاها هم چیز را با خود برد اما آنچه موجب دلگرمی سیل‌زدگان شد حضور گرم هموطنان و مکم‌های مردمی بود که روانه پلدختر شد.

خسارات سنگین سیل در حوزه مختلفی بود، دیواره‌های ساحلی شهرهای پلدختر و معمولان را تخریب کرد و محورهای مواصلاتی شهرستان پلدختر را از بین برد که با گذشت یکسال هنوز برای مردم تازگی دارد و بازسازی نشده است.

مسئولان به علت شدت بارش ها و نبود امکانات بحران غافلگیر شدند و اقدام‌های همه جانبه آنها نتوانست آمادگی لازم برای سیل ایجاد کند.

 

اطلاع رسانی به موقع و هشدارهای هواشناسی باعث شد که بجز در دو مورد، تلفات جانی در این شهرستان در زمان سیل صورت نگرفت و این آگاه سازی موجب شد که  برخی از روستاهای واقع در حاشیه رودخانه ها از جمعیت خالی و عده‌ای از اهالی این روستاها اسباب و اثاثیه زندگی خود را برای نجات جان خود به جا گذاشته و مجبور به تخلیه خانه‌های خود شدند.

در کنار تعطیلی کشور ناشی از تعطیلات نوروز، ارتش، هلال احمر،گروه‌های جهادی و مردم به میدان آمدند و به یاری مردم سیل زده پلدختر شتافتند و از راه‌های گوناگون تلاش کردند با ایفای نقش خود آلام مردم را  التیام بخشند.

 

گروه‌های جهادی و مردم  با پخت غذا، توزیع اقلام مورد نیاز به سیل زدگان به پاکسازی خانه‌ها، کوچه‌ها و خیابان‌های مناطق سیل‌زده پرداختند و به دلیل نیاز مردم تا مدت‌ها پس از فروکش کردن سیل و رودخانه کشکان این کمک ها همچنان ادامه داشت.

رییس جمهور، وزرای مختلف، معاونان وزرا، مدیران و روسای سازمان‌ها، فرماندهان ارشد نظامی و انتظامی، روحانیون، تولیت استان رضوی و سازمان‌های مردم نهاد با حضور در مناطق سیل زده پلدختر پیگیر مسائل و مشکلات مردم بودند و تلاش برای جبران خسارت‌های سیل از همان روزهای اول آغاز شد.

بنیاد مسکن وارد کار شد و کمک‌های بلاعوض و تسهیلاتی بانکی و دولت خسارات کشاورزی را به آسیب دیدگان از سیل پرداخت کرد.

زمانی که پلدختر در محاصره سیل بود، سیل مهربانی هموطنان با ارسال کمک‌های خود و همچنین  این مسئله توجه سایر کشورها را در پی داشت که علاوه بر ابراز همدردی چند کشور، کمک‌های خود را به مناطق سیل‌زده ارسال وخود را در م

 

صیبت مردم شریک کردند.

جاده پلدختر_خرم‌آباد با گذشت یک سال از سیل ویرانگر هنوز بازسازی نشده و تردد در آن ممنوع است، هر چند در این محور عملیات بازسازی شروع شده اما با رسیدن سیلی با نام ویروس کرونا و طغیان و درگیر شدن با آن، از جمله تعطیلی امور غیر ضروری، روند بازسازی آن را متوقف کرد.

منازل مسکونی در حال ساخت مناطق سیل زده توسط ستاد بازسازی استان که عنوان بهترین ستاد کشور لقب گرفته و قرار شد ابتدای سال 99 تمام واحدهای احداثی تحویل  دهند نیمه کاره ماند.

تصاویر و گزارش خسارت‌های ناشی از سیل مخرب دل هر انسان دلسوز و وطن پرستی را به درد می‌آورد و نهیب می‌زند که آیا این خسارات چه زمانی جبران می شوند.

انتهای پیام/

نگارنده هما کریمیان

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول