اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

تفریح و نشاط  /  بازی

برای بازی با کویید 19 آماده شوید/ آموزش قطع زنجیره انتقال کرونا با یک بازی موبایلی

کیوان ملک محمدی، بازی ساز جوانی است که تاکنون بیش از 30 بازی را طراحی کرده و قرار است طی روزهای آتی بازی ایرانی کویید 19 را با هدف آموزش راه‌های قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا منتشر کند.

برای بازی با کویید 19 آماده شوید/ آموزش قطع زنجیره انتقال کرونا با یک بازی موبایلی

خبرگزاری فارس - سعیده اسدیان: شاید «کرونا» منفورترین واژه ای باشد که این روزها نُقل هر مجلسی شده، مهمان ناخوانده‌ای که بعد از گذر از مرزهای ایران در بسیاری از شهرهای کشورمان و یا به عبارتی  بیشتر کشورهای جهان آفتابی شده و زندگی خانوادگی در سراسر دنیا را مختل کرده است.

کرونا به مرور زمان در سر خط اخبار جهان قرار گرفت و شرایط جامعه را هم به مرور زمان سخت‌تر کرد، با گسترش این ویروس شمار مبتلایان به این بیماری افزایش یافت و به همان ترتیب توصیه‌های بهداشتی برای خود مراقبتی هم بیشتر شد و از همان ابتدای شیوع این بیماری، تعطیلی مدارس، دورکاری و «فاصله‌گذاری اجتماعی» به عنوان راهکارهای موثر در راستای قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا اتخاذ شد.

اماکن عمومی با شیوه‌های گوناگون توسط دستگاه‌ها و ارگان‌های مختلف و همچنین نیروهای مردمی ضدعفونی شد اما بنا به دلایل مختلف از جمله خروج غیرضروری افراد از خانه و همچنین سفرهای غیر ضروری، این ویروس با سرعت بیشتری شیوع پیدا کرد تا جایی کهمقام معظم رهبری با صدور فرمانی به رئیس ستاد کل نیروهای مسلح خواستار تشکیل قرارگاه بهداشتی و درمانی برای سازماندهی خدمات به مردم و مقاله با ویروس کرونا شدند.

 

طرحی که جدی گرفته نشد

 دانشمندان می‌گویند هر فرد مبتلا به ویروس کرونا به طور متوسط 3 نفر دیگر را آلوده می‌کند و هرچه این عدد بالاتر برود شیوع ویروس هم سرعت می گیرد، بنابراین راه کارهایی مثل حفظ فاصله اجتماعی باعث می‌شود موقعیت‌های کمتری ایجاد شود که ویروس فرصت داشته باشد از فردی به فرد دیگر سرایت کند.

به طور دقیق مشخص نیست که ویروس کرونا چطور انتقال پیدا می کند اما انتقال ویروس‌ها به یکدیگر شبیه است و روشن است که بیشتر بعد از عطسه یا سرفه فرد مبتلا به صورت ذرات در هوا معلق و پخش می‌شوند و از طریق دهان یا بینی به دیگران انتقال پیدا می کنند.

دلایل زیادی وجود دارد که نشان می‌دهد بدون شک حفظ فاصله اجتماعی در جلوگیری از شیوع ویروس موفقیت آمیز است و می‌توان به تجربه برخورد با ویروس‌های گذشته مانند ویروس آنفولانزا در سال 2018 میلادی و ویروس ایبولا در سال 2014 میلادی اشاره کرد، در واقع با این روش می توان سرایت این ویروس به آدم‌های بیشتر را کاهش داد تا هم نظام درمانی کشورها زیر فشار حجم بیماران از هم نپاشد و هم بتوان زمان خرید تا موسسات تحقیقاتی در دنیا درمان یا حتی واکسنی برای آن پیدا کنند.

موافقان فاصله گذاری اجتماعی معتقدند انجام چنین کاری نسبت به قرنطینه سراسری دارای خسارت های اقتصادی کمتری خواهد بود و روند بازگشت به سطح عادی را به دلیل فعال باقی ماندن بخشی از کسب و کارها تسهیل می کند اما با این حال طی دو ماه گذشته خیلی از مردم این موضوع را جدی نگرفته اند و به نوعی به عمق فاجعه پی نبرده اند و همچنان رفت و آمدهای خود ادامه می دهند.

این در حالی است که بر اساس آمار سازمان بهداشت جهانی، بیماری کرونا به مرحله همه‌گیری رسیده است و این مسئله را نباید دست کم گرفت و باید درک کرد که این روز‌ها بیماری کرونا از هر زمان دیگری به ما نزدیک‌تر است و امن‌ترین جا برای ما، ماندن در خانه است.

اما از آنجایی که عدو سبب خیر می شود، همین مسأله فاصله گذاری اجتماعی ایده ای برای طراحی یک بازی موبایلی شد تا مردم بهتر بتوانند مفهوم فاصله گذاری اجتماعی و کمک به یکدیگر را درک کنند.

 

انتشار یک بازی ایرانی با هدف آموزش راه‌های قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا

کیوان ملک محمدی، بازی ساز جوانی است که تاکنون بیش از 30 بازی را طراحی کرده و قرار است طی روزهای آتی بازی ایرانی کویید 19 را با هدف آموزش راه‌های قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا منتشر کند.

در این بازی، بازیکنان در نقش ویروس کرونا با هدف مبتلا کردن انسان‌ها ظاهر می شوند و این ویروس سبز رنگ خوشحال و خندان، با درک زنجیره ارتباط انسان ها با یکدیگر همه را آلوده می‌کند و سد راه آن فقط و فقط افرادی‌ هستند که فاصله اجتماعی را رعایت می‌کنند و یا ماسک می‌زنند.

در واقع این بازی ساز با ایجاد موقعیت‌های یادگیری تعاملی با انتقال نکته‌ای خاص به دنبال آموزش پیشگیری از بیماری بوده و با این ذهنیت اقدام به ساخت بازی کرده است، چرا که بازی‌های آموزشی می‌توانند به عنوان رسانه‌ای مفید و کارآمد در بین تمام اقشار با هر سن و سالی قرار گیرند.

بازی هایی که هدف نهایی آنها صرفاً پر کردن اوقات فراغت نیست، بلکه در حین ساختن لحظاتی لذت بخش برای مخاطبان خود، امکان یادگیری نکات آموزشی را به شکلی سریع‌تر و پایدارتر هم فراهم می کنند.

به همین جهت با این طراح بازی ایرانی به گفت و گو نشستیم تا درباره کویید 19 که با رویکرد آموزشی ساخته شده است، بیشتر برایمان توضیح دهد.

کیوان ملک محمدی، مدیر و موسس استودیو «گونای» در گفت و گو با خبرنگار فارس گفت: من از کودکی به پویانمایی و بازی سازی علاقه مند بودم و از سال 1380 برنامه‌نویسی را به صورت تفریحی آغاز کردم، از سال 1388 به صورت رسمی اقدام به تأسیس استودیو «گونای» در شهر ارومیه کردم و پس از آن مسیر پیشرفت و موفقیت من آغاز شد.

 

بی توجهی مردم به فاصله گذاری اجتماعی ایده ساخت بازی بود

وی در خصوص ایده راه اندازی بازی کویید 19 گفت: از زمانی که بحث ویروس کرونا در کشورهای مختلف به خصوص ایران مطرح شد، تا حد امکان تلاش کردم تا برای اطرافیانم چه از طریق پیام چه از طریق پست در شبکه‌های اجتماعی اطلاع رسانی لازم را برای پیشگیری از ویروس انجام دهم تا شاهد کاهش شیب این بیماری باشیم.

رفته رفته این ویروس شیوع بیشتری پیدا کرد و من متوجه شدم خیلی از افراد یا گوش‌شان از نصیحت پر است یا درک درستی از زنجیره انتقال این بیماری ندارند و حتی خیلی‌ها فکر می‌کردند اگر با افراد نزدیک خود ارتباط داشته باشند، مشکلی پیش نمی‌آید.

وی افزود: ایده ساخت این بازی از همان دوران در ذهن من شکل گرفت و تلاش داشتم نشان دهم که چرخه انتقال بیماری چگونه است، در ایام قرنطینه که فراغت بیشتری پیدا کردم مشتاق شدم که نظر اطرافیانم را در مورد این موضوع بدانم.

به همین جهت با انتشار یک نظر‌سنجی در صفحه شخصی‌ام، نظر دوستان را در خصوص تولید بازی در مورد کرونا جویا شدم که با استقبال خوبی مواجه شد و همین انگیزه‌ای برای شروع کار و تولید پروژه شد. تمام پروسه توسعه بازی را انفرادی انجام دادم و در ادامه برخی از نفرات شرکت را جهت همراه شدن با پروژه و آشنا شدن با چالش‌های فنی آن درگیر کردم.

 

بازیکنان در نقش ویروس کرونا ظاهر می شوند

ملک محمدی ادامه داد: ایده دیگر بازی این بود که بازیکن، بازی را نه از زاویه انسان‌ها بلکه در نقش ویروس انجام دهد، وقتی بازیکن خودش در نقش ویروس تلاشی در جهت مبتلا کردن انسان‌ها کند، کاملاً متوجه زنجیره ارتباط انسان‌ها می‌شود و در جاهایی که با مسأله رعایت فاصله اجتماعی و یا استفاده از ماسک، مواجه می‌شود به صورت کاملاً ملموس تأثیر فاصله و استفاده از ماسک را در جلوگیری از شیوع بیماری می‌بیند و متوجه می‌شود که چطور یک نفر می‌تواند باعث شکسته شدن زنجیره انتقال و جلوگیری از سرایت بیماری به صدها نفر شود.

وی با بیان اینکه طراحی و اجرای بازی حدود 20 روز طول کشیده و ما تلاش کردیم تا یک مقدمه کوچک در ابتدای بازی داشته باشیم، گفت: در این بازی ما در نقش ویروس ظاهر می‌شویم که قرار است انسان‌ها را آلوده کنیم اما برای اینکه نگاه منفی به این بازی وجود نداشته باشد و واکنشی نگیریم در بخش مختلف بازی، ضمن تسلیت به خانواده‌هایی که به دلیل ویروس کرونا داغدار شده‌اند تأکید کرده‌ایم که این بازی صرفاً برای آموزش فاصله گذاری است.

در واقع ما این بازی را طراحی کردیم که تا بحث فاصله گذاری برای مردم ملموس‌تر شود و عملاً نمی توان با یک ویروس هم ذات پنداری کرد، همه ما طی چند ماه گذشته بارها و بارها از طریق فضاهای رسانه‌ای مختلف در معرض اخبار و اطلاعات آموزشی و بهداشتی در خصوص ویروس کرونا و راه‌های پیشگیری از شیوع آن قرار گرفته‌ایم، اما هنوز افرادی هستند که توجهی به این اطلاعات آموزشی و بهداشتی ندارند و می‌توانند راهی برای شیوع بیشتر این بیماری در جامعه و سخت شدن مسیر قطع زنجیره ابتلا باشند.

 

نمونه مشابه این بازی را ندیده ام

مدیر و موسس استودیو «گونای» با بیان اینکه این بازی فعلاً برای سیستم عامل اندروید طراحی شده،‌ تصریح کرد: طراحی بازی به گونه‌ای است که انسان‌هایی با نژادهای مختلف را نشان می‌دهد تا از لحاظ دربرگیری، همه افراد کره زمین را شامل شود.

برای انتشار بازی در بازارهای جهانی با ناشرهای مختلف بین‌المللی موضوع را مطرح کرده ایم و خوشبختانه استقبال اولیه از انتشار جهانی این بازی صورت گرفته و ممکن است با بررسی شرایط مختلف، از دو راهِ انتشار بازی توسط ناشر و یا انتشار به صورت مستقل، یکی انتخاب شود.

ملک محمدی در ادامه اظهار داشت: ژانر بازی کووید 19 در سبک هایپر کژوال است و عموم مخاطبان را هدف قرار داده، تا جایی که من اطلاع دارم هیچ بازی مشابهی با این سناریو و گیم پلی وجود ندارد و ایده و گیم پلی بازی کاملاً منحصر به فرد بوده و طراحی انجام شده مختص این بازی است.

برنامه نویسی بازی را در موتور یونیتی انجام دادم و سعی کردم گرافیک و گیم پلی بازی فضایی روان و خوشایند برای کاربران داشته باشد، بازی در عین سادگی پیچیدگی‌های فنی خاص خود را دارد که این موضوع به منحصر به فرد بودن گیم پلی بازی نیز کمک کرده است.

 

شبیه سازی زنجیره تصادفی اتصال انسان ها در بازی  کویید 19

در این بازی زنجیره تصادفی اتصال انسان‌ها را شبیه سازی کردم که در ابتدای بازی انسان‌ها فاصله نزدیکتری به هم دارند و در ادامه بازی، فاصله انسان‌ها از هم بیشتر می‌شود، این روند اشاره به افزایش آگاهی مردم از فاصله گذاری اجتماعی در کنترل شیوع این بیماری دارد و در جایی که ویروس نتواند راهی برای انتقال از یک شخص به شخص دیگر پیدا کند، نابود می‌شود.

این بازی ساز ایرانی با بیان اینکه تمرکز خاصی روی برنامه‌نویسی نحوه حرکت ویروس داشته تا حس حرکت و جذب شدن به کاراکترها را با استفاده از تکنیک استریچ و اسکواش انیمیشن‌سازی به صورت بهتری ارائه دهد، گفت: در شروع بازی و بعد از هر باخت، پیامی آموزنده برای یادآوری برخی نکات بهداشتی و آماری به کاربران ارائه می‌شود تا علاوه بر موضوعی که گیم‌پلی در بطن خود دارد به غنای آموزشی بازی هم اضافه شود.

 

بازی کویید 19 محدودیت سنی ندارد

ملک محمدی تصریح کرد: بازی کویید 19 تقریباً آماده شده اما برای اینکه کار پخته‌تری از آب درآید و مخاطب بهتر با آن ارتباط برقرار کند، در حال اضافه کردن اطلاعات آموزشی هستیم. ضمن اینکه با برخی از همکاران دوبلور و آهنگساز صحبت کرده‌ایم تا موسیقی مختص این کار آماده شود. 

وی ادامه داد: افکت‌ها و نریشن‌های مختص این بازی آماده شده و طی چند روز آینده بازی اندرویدی کووید 19 با هدف آموزش راه‌های قطع زنجیره انتقال ویروس کرونا در دسترس مخاطبان قرار می‌گیرد. 

مدیر و مؤسس استودیو گونای با تأکید بر اینکه این بازی محدودیت سنی ندارد، گفت: این بازی فعلاً به سه زبان ترکی، فارسی و انگلیسی طراحی شده و در نسخه اولیه با زبان فارسی ارائه می شود اما در کد نویسی‌ها، زبان‌های دیگری را هم اضافه کرده‌ایم که در نسخه‌های بعدی بازی ارائه خواهد شد.

این بازی ساز جوان که تاکنون بیش از 30 بازی طراحی کرده، گفت: چه از بعد آموزشی و چه از بعد نوع بیماری نمونه مشابهی از این بازی را ندیده‌ام چرا که ما با یک زاویه خاص نیز سرگرمی نگاه کرده‌ایم. 

 

حمایت سازمان فضای مجازی سراج از کویید 19

وی با بیان اینکه ما در واقع فاصله گذاری اجتماعی را به صورت بازی نشان داده‌ایم،‌گفت: بعد از طراحی بازی نیاز به حمایت جهت انتشار آن داشتیم که خوشبختانه در این زمینه سازمان فضای مجازی سراج و ستاد فضای مجازی استان آذربایجان غربی اعلام آمادگی کردند و در حال حاضر دو مجموعه ای هستند که در مسیر انتشار بازی کویید 19 ما را حمایت می‌کنند. 

ملک محمدی در پایان گفت:‌ این بازی کاملاً رایگان است و هیچ گونه پرداخت درون برنامه‌ای ندارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول