اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت  /  آموزش

محققان ایرانی؛ مدل‌سازی استخوان بازو برای سهولت جراحی/کاهش خطای پزشکی

محققان دانشگاه صنعتی امیرکبیر موفق شدند با نرم افزاری استخوان بازو را مدل سازی کنند که در آینده پزشکان با استفاده از آن، با دقت بیشتر جراحی انجام دهند.

محققان ایرانی؛ مدل‌سازی استخوان بازو برای سهولت جراحی/کاهش خطای پزشکی

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از روابط عمومی دانشگاه صنعتی امیرکبیر، سید محمدرضا عباسی کومله رشته مهندسی پزشکی بیومکانیک در مقطع کارشناسی ارشد و مجری پروژه «مدل‌سازی تثبیت شکستگی پروگزیمال بازو توسط پیچ و پلیت در عمل‌های جراحی» گفت: روش کار ما در این پروژه از طریق مدل سازی نرم افزاری با استفاده از داده های پزشکی بود.

عباسی با اشاره به روند کار در این پروژه گفت: در ابتدای کار روی پیچ و پلیت چند حالت را بررسی و تکنیک های جراحی را روی آن پیاده سازی کردیم که بدانیم از لحاظ مکانیکی تثبیت ‌شکستگی استخوان بازو توسط پیچ و پلیت با چه شرایط و ویژگی‌هایی دارای استحکام بیشتری است. 

وی با بیان اینکه این مدلسازی کمک می‌کند که جراحی با اطمینان و دقت بالاتری انجام شود، خاطر نشان کرد: در حال حاضر بدون مدل سازی تمام جراحی‌ها از جمله بازو انجام و تماما بر اساس تجربه و احتمالات پزشک صورت می‌گیرد.

فارغ التحصیل دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه شکستگی در استخوان به صورت استاندارد نیست و می‌تواند شکل و زوایای مختلفی داشته باشد، بیان کرد: با مدل‌سازی شرایط جراحی مختلف،‌ پایگاه داده‌هایی بوجود می‌آید که پزشک بر اساس آن می‌تواند تثبیت شکستگی را با استفاده از نکات حاصل شده از مدلسازی‌های صورت گرفته بر روی شکستگی‌های مشابه، انجام دهد.

به گفته این محقق به صورت کلی شکستگی را در این مدل سازی اختصاصی برای بازو طراحی کرده‌ایم که پزشک می‌تواند از دیتا های این مدل سازی بهره ببرند.

وی افزود: پزشک وقتی شکستگی را تثبیت می‌کند انتخاب نوع پلیت و تعداد پیج‌ها مهم ترین موضوع است که پزشکان بر اساس سی تی اسکن بیمار و تجربه پیچ و پلیت‌ها را انتخاب می‌کنند.

وی با اشاره به پارامترهایی که با مدل سازی تحلیل می‌شوند و کار پزشک را آسانتر می‌کند،گفت: تعداد پیچ، مکان پلیت، نوع پلیت و شرایط استخوان بیمار  ازجمله مواردی هستند که با این مدل سازی مورد بررسی قرار می‌گیرند.

وی با بیان اینکه مدل سازی را با استفاده از سی تی اسکن فرد سالم شبیه سازی می‌کنیم، گفت: سپس با نرم افزار مدل سه بعدی بدست می‌آوریم و با اعمال شرایط مشابه در بدن بر روی آن، تثبیت‌ شکستگی با شرایط مختلف، تحلیل می‌شود.

گفتنی است، این پروژه با راهنمایی سید عطاالله هاشمی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر انجام گرفته است.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول