اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

جامعه  /  سلامت

روزانه 2.5 میلیون ماسک سه لایه تولید می شود

مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو گفت: امروز توان تولید ماسک های سه لایه در کشور 4 برابر شده و روزانه 2.5 میلیون ماسک صنعتی تولید می شود.

روزانه 2.5 میلیون ماسک سه لایه تولید می شود

به گزارش خبرنگار سلامت فارس سید حسین صفوی مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو در نشست خبری مجازی خود در خصوص استفاده از اشعه یو وی برای ضد عفونی کردن برخی وسایل در مطب های دندانپزشکی گفت: بعضی اقلام و دستکاه‌ها کالاهایی هستند که در دنیا ارائه شده است که یکی از آن استریل کننده های هوا بوده است.

وی ادامه داد: اثر بخشی اینها به خیلی موارد بستگی دارد اما هنوز هیچ دستگاه و نهادی هنوز در دنیا تأثیرگذاری اینها را تایید نکرده است و هنوز این دستگاه ها تأییدیه خاصی ندارند و اگر در جایی استفاده می شود با مسؤولیت خود فرد استفاده کننده است.

صفوی افزود: در 5 ماه گذشته در حوزه تجهیزات مربوط به کرونا هنوز هیچ دارویی شناسایی نشده است و از این رو تلاش شد تا تجهیزاتی ساخته شود که به کمک بیماران بیاید مانند دستکش و ماسک و کیت های تشخیصی و دستگاه هایی مانند ونتیلاتور.

 مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو تصریح کرد: در سطح دنیا تقاضای این دستگاه ها افزایش پیدا کرده است و در کشور ما نعمتی به نام شرکت های دانش بنیان وجود دارد که در همین سه ماه گذشته توانستیم هم از ظرفیت شرکت های تولید کننده استفاده کنیم و هم توان تولید ونتیلاتور ما که روزی ۱۰  مورد بود به روزی 40 مورد رسید.

وی گفت: حتی مازاد تولید را هم مقرر شد تا به کشورهای دیگر صادر کنند و این در حالی است که در حوزه کیت های تشخیصی سه شرکت دانش بنیان دارای مجوز توانسته اند کیت تولید کنند و در یک ماه و نیم آینده حدود 1.5 میلیون کیت تولید شده را در اختیار وزارت بهداشت قرار خواهند داد.

صفوی ادامه داد: ما در حوزه کیت های سرولوژی هیچ تولیدی نداشتیم اما امروز یک شرکت دانش بنیان با اخذ مجوز توانسته است بیش از حد نیاز کشور کیت تولید کند و حتی به صادرات اقدام کند.

وی به تولید ماسک و شیلد و سایر اقلام حفاظتی اشاره کرد و گفت: با اقداماتی که انجام شد امروز ماسک های سه لایه را که تا قبل از این تنها روزی 600 هزار مورد تولید می شد امروز به بیش از 2.5 میلیون ماسک رسیده است.

صفوی گفت: در حوزه ماسک ان 95 تنها روزانه 15 هزار ماسک تولید می شد اما امروز بیش از 150 هزار ماسک ان 95 تولید می شود که برای بخش های مورد نیاز مصرف می شود.

 مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو به تولید لباس های یک سره اشاره کرد و گفت: ما تا قبل از شیوع کرونا روزانه 10 هزار لباس تولید داشتیم اما امروز این عدد به 100 هزار فقره در روز رسیده است.

وی درخصوص اینکه آیا تا کنون صادرات کیت به کشورهای دیگر داریم یا خیر و اگر صادرات کرده ایم چگونه است که وقتی خودمان وارد کننده ایم همچنان صادر کننده هم هستیم گفت: از دو هفته گذشته دو محموله از کیت های سرولوژی از کشور خارج شده و به دو کشور ترکیه و آلمان فرستاده شد.

 مدیرکل اداره تجهیزات سازمان غذا و دارو گفت:‌ این در حالی است که در حوزه کیت های تشخیصی هنوز صادرات را آغاز نکرده ایم زیرا باید این کیت های تولید شده برای مصرف داخلی استفاده شود.

صفوی درخصوص واردات کیت هم گفت: ما به هیچ عنوان کیت تولیدی نداشتیم و طبیعی بود که در ابتدای شروع همه گیری این ویروس از کیت های وارداتی استفاده کنیم.

وی ادامه داد: این طبیعی است که شاید به دلیل برخی مشکلات در حمل و نگهداری کیت ها کیفیت آزمایش های انجام شده با آن همراه با خطا بوده باشد اما این موضوع خیلی نبوده است.

صفوی در پاسخ به پرسشی درباره گلایه‌ تولید کنندگان درباره روند اختصاص ارز به کالاهای تولید داخل گفت: ما در زمینه اختصاص ارز به شرکت‌های تولید داخل و وارد کننده تبعیض قائل می‌شویم و اولویت ما اختصاص ارز به شرکت‌های تولید داخل است.

به گفته وی در تمام جداول ارسالی به بانک مرکزی تامین ارز برای مواد اولیه اولویت قرار گرفته است اما در چند ماه اخیر به خاطر محدودیت‌های ارزی، تخصیص ارز در حوزه تجهیزات پزشکی کند شده است و صف دریافت ارز طولانی‌تر از ماه‌های گذشته است، که این روند از سوی بانک مرکزی در حال پیگیری است تا در این خصوص مشکلی ایجاد نشود.

مدیرکل تجهیزات پزشکی سازمان غذا و دارو در خصوص قیمت گذاری ماسک ها نیز گفت: سقف قیمت برای ماسک های نیمه صنعتی ۱۶۰۰ تومان است که این با توجه به نوع محصول متغیر است. در خصوص ماسک های N۹۵ نیز قیمت بسته به نوع ایرانی یا خارجی آن از ۷۰۰۰ تومان تا ۱۶ هزار تومان متفاوت است.

صفوی گفت: عموما ماسک خارجی به صورت قاچاق وارد کشور نمی شود؛ چرا که صرفه اقتصادی نخواهد داشت و عموما ماسک هایی که در سطح بازار مشاهده می کنید از تولیدات داخلی هستند.

وی در خصوص تامین پانسمان بیماران پروانه ای نیز گفت: به دلیل تحریم های موجود عدم همکاری شرکت تامین کننده این پانسمان ها را در مقاطعی شاهد بودیم، اما اکنون توانستیم از طریق چند شرکت این کالا را تامین کنیم. بخشی از این پانسمان ها نیز از طریق یونیسف وارد کشور شدند. در حال حاضر موجودی پانسمان این بیماران در وضعیت مناسبی قرار دارد و برای تامین آن در آینده نیز در تلاش هستیم.

وی در پاسخ به این سوال که کدامیک از ماسک ها تایید شده است و می توان برای استفاده به آنها اعتماد کرد، گفت: در چند ماه اخیر واحدهای تولیدی زیادی اقدام به تولید ماسک ها کردند و آنها را به بازار عرضه کردند. برای آنکه از صحت شرکت تولیدی ماسک اطمینان حاصل کنید می توانید به سایت imed.ir مراجعه کنید.

وی در خصوص حجم صادرات کیت از کشور گفت: همانطور که گفتم دو قسمت صادرات انجام شده است و اکنون خود تولید کننده ها از ما درخواست کرده اند که روزانه ۹۰۰۰ کیت صادر کنند که ما نیز اجازه این کار و بازاریابی در کشورهای خارجی را به آنها خواهیم داد.

صفوی در بخش دیگری از سخنان خود با اشاره به اینکه هیات امنای صرفه جویی ارزی وزارت بهداشت در زمینه دپوی اقلام حفاظتی آمادگی کامل را دارد، تصریح کرد: این اقلام به دو شکل توزیع می شدند. اول برای مراکز درمانی که تامین کنندگان کالا آنها را در اختیارشان قرار می دادند، اما پس از اجرای طرح فاصله گذاری هوشمند نیاز به این تجهیزات افزایش یافت. در خصوص ارائه تجهیزات حفاظتی به مطب ها نیز سه شرکت توزیع کننده مشخص شدند تا کالاها را در اختیار مطب ها بگذارند.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول