اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

اقتصادی  /  صنعت ، تجارت ، بازرگانی

استمرار حذف ارز دولتی کالاهای اساسی در سکوت بانک مرکزی

در حالی که بر اساس شواهد ارز دولتی واردات کالاهای اساسی از جمله برنج حذف شده است، اما هیچ مرجع رسمی از جمله بانک مرکزی و وزارتخانه‌های مرتبط با آن مانند وزارت صمت و جهاد کشاورزی در این باره اطلاع‌رسانی نکرده‌اند.

استمرار حذف ارز دولتی کالاهای اساسی در سکوت بانک مرکزی

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری فارس، رئیس انجمن واردکنندگان برنج طی نامه‌ای به رئیس‌کل بانک مرکزی با اشاره به تبدیل ارز واردات برنج از 4200 تومانی به نیمایی از قطره‌چکانی‌ بودن اختصاص ارز نیمایی و رسوب 500 هزار تنی برنج در گمرک و تهدید فاسد شدن این محموله با فرارسیدن فصل گرما خبر داد.

گفتنی است، اگر چه شواهد حاکی از آن است که ارز 4200 تومانی واردات برنج  حذف شده است، اما تا کنون هیچکدام از وزارتخانه‌های مرتبط با موضوع واردات و تأمین برنج از جمله وزارت صنعت، معدن و تجارت و جهاد کشاورزی و نیز بانک مرکزی به عنوان متولی تأمین ارز کشور به طور رسمی این موضوع را اطلاع‌رسانی نکرده‌اند. لازم به تاکید نیست که با توجه به لزوم تأمین بخشی از برنج مورد نیاز کشور از طریق واردات لازم است تا در این خصوص به طور کامل شفاف‌سازی شود تا هم تأمین نیاز داخلی با مشکل مواجه نشود و هم فعالان اقتصادی بتوانند برنامه‌ریزی دقیقی داشته باشند.

در حال حاضر کشور در شرایط جنگ اقتصادی قرار دارد و موضوع شیوع ویروس کرونا در کشور شرایط  حادتری برای کشور ایجاد کرده است لذا ضروری است تا برای تأمین انواع غلات به خصوص کالاهای استراتژیکی مانند برنج برنامه‌ریزی دقیق و مستمری صورت گیرد یا در شرایط خاص جهانی که اغلب کشورها از جمله چین اقدام به ذخیره‌سازی غلات کرده‌اند، مشکلی برای تأمین کالاهای اساسی و استراتژیک مورد نیاز کشور ایجاد  نشود و همچنین از افزایش قیمت‌ها جلوگیری شود.

این در حالی است که علیرغم ضرورت برنامه‌ریزی دقیق برای تأمین کالاهای استراتژیک، اخیراً مشکلاتی برای تولیدکنندگان روغن خوراکی به وجود آمده به طوری که چندی پیش بزرگ‌ترین تولیدکننده روغن نباتی کشور نسبت به کمبود روغن خام هشدار داد و اعلام کرد بانک مرکزی 5 ماه است که برای واردات روغن خام ارز نداده است.

همچنین رئیس انجمن صنایع خوراک دام، طیور و آبزیان در مصاحبه‌ با خبرگزاری فارس ا علام کرد که قیمت نهاده‌های دامی دو برابر شده است.

مجید موافق‌قدیری بیان داشت: مهمترین مشکل عدم تأمین به موقع ارز در ترخیص نهاده‌های دامی خوراک دام از جانب بانک مرکزی است به طوری که از اول آذر سال 98 تا کنون بانک مرکزی هیچگونه ارزی جهت واردات نهاده‌های دامی پرمصرف تأمین نکرده است.

با توجه به جمیع مشکلات مطرح شده که تمامی آنها درباره تأمین کالاهای اساسی و استراتژیک کشور مانند روغن خام، برنج و نهاده‌های دامی است لذا لازم است تا بانک مرکزی هر چه زودتر شفاف‌سازی کند. علیرغم اینکه کشور در شرایط جنگ اقتصادی قرار دارد و تحریم‌های ناجوانمردانه آمریکا مشکلاتی را برای مردم و مسؤولین ایجاد کرده است اما با شفاف‌سازی، تصمیمات درست و به موقع و برنامه‌ریزی‌های دقیق باید فشار حاصل از تحریم‌ها تا حد زیادی کم شود.

در حال حاضر با توجه به گسترش جهانی شیوع ویروس کرونا شرایط برای کشور بسیار سخت‌تر شده و لازم است تا در خصوص تأمین کالاهای اساسی برای ماه‌های آینده برنامه‌ریزی دقیقی صورت گیرد تا به مانند سه ماه اخیر که کشور با ویروس کرونا درگیر شد و در این شرایط هیچ مشکلی برای تأمین کالاهای اساسی مردم  به علت ذخیره‌سازی مناسب ایجاد نشد، در ماه‌های آینده نیز دولت و ملت ایران در جهان سربلند باشند.

اگر چه صادرات غیرنفتی کشور بعد از شیوع کرونا دستخوش مشکلاتی شد و اگر چه همه می‌دانند درآمدهای نفتی با توجه به تحریم‌های ظالمانه به حداقل رسیده اما بانک مرکزی متولی تأمین ارز کشور است و باید انتظارات منطقی را برآورده کند و باید بداند که سیاست سکوت و عدم شفاف‌سازی برای مدت طولانی جوابگو نخواهد بود.

در حال حاضر باید سیاست‌گذاری متمرکزی بین وزارتخانه‌های جهاد کشاورزی، صنعت، معدن و تجارت ایجاد شود و با کمک و همکاری بانک مرکزی بهترین روش‌ها برای تأمین مواد اولیه تولید و کالاهای اساسی تعیین شود و این کار نیازمند همکاری همه‌جانبه بانک مرکزی است.

البته ذکر این نکته لازم است که رئیس‌کل بانک مرکزی در پیامی امروز در فضای مجازی اعلام کرده است که با فروکش کردن شیوع کرونا،صادرات  غیرنفتی کشور در حال احیا و رونق است و روند عرضه در نیما نیز روند مثبت به خود گرفته است، با بیان این مطلب امید می‌رود تا هر چه زودتر بخشی از مشکلات تأمین ارز کشور طی چند ماه اخیر زودتر رفع شود تا با اقدامات مناسب توسط وزارتخانه‌های مرتبط از جمله وزارت صنعت به عنوان متولی تأمین کالاهای اساسی و استراتژیک شاهد مشکلاتی برای تأمین کالاهای ضروری و مورد نیاز مردم نباشیم.

انتهای پیام/

 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول