اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

انتقاد یک نهاد بین‌المللی از قصد آمریکا برای انجام آزمایش هسته‌ای

دبیر اجرایی پیمان منع جامع آزمایش اتمی روز پنجشنبه از تصمیم احتمالی آمریکا برای انجام آزمایش‌های هسته‌ای انتقاد کرد.

انتقاد یک نهاد بین‌المللی از قصد آمریکا برای انجام آزمایش هسته‌ای

به گزارش گروه بین‌الملل خبر‌گزاری فارس، «لاسینا زربو» دبیر اجرایی پیمان منع جامع آزمایش اتمی، امروز به اظهارات یک مقام نظامی آمریکایی مبنی بر اینکه در صورت درخواست ترامپ، آمریکا ظرف چند ماه آینده، آزمایش اتمی انجام خواهد داد، واکنش نشان داد. 

به نوشته وبگاه روزنامه «گاردین»، لاسینا زربو، که وظیفه نظارت بر آزمایشات اتمی در جهان را بر عهده دارد، امروز (پنجشنبه) هشدار داد که آزمایش دوباره اتمی آمریکا، که دولت ترامپ آن را در نظر گرفته، چالشی بزرگی برای صلح و امنیت جهانی ایجاد خواهد کرد. 

گفته می‌شود مقامات امنیتی آمریکا بعد از 28 سال‌ قصد انجام یک آزمایش اتمی دیگر دارند. واشنگتن پست هفته گذشته گزارش داد، مقامات دولت ترامپ با برگزاری نشستی در پانزدهم ماه مه، انجام اولین آزمایش اتمی را بعد از سال 1992 بررسی کردند. 

این روزنامه آمریکایی نوشت، این اقدام آمریکا پیامد‌های گسترده‌ای برای روابط آمریکا با دیگر قدرت‌های اتمی خواهد داشت و ایالات متحده با این اقدام، توقف ده‌ها ساله برای چنین اقداماتی را نقض خواهد کرد. 

به نوشته گاردین، ایده آزمایش اتمی ظاهراً رد نشده است، اما به زمان‌های بعد موکول شده است. 

«درو والتر»، معاون وزیر دفاع آمریکا در امور اتمی نیز این هفته گفت آزمایش اتمی در صورت درخواست رئیس‌جمهور این کشور ظرف چند ماه آینده قابل انجام است.

از طرف دیگر طرفداران کنترل سلاح، عنوان کرده‌اند اینکه این اقدام در نظر گرفته‌ شده، موجب ناراحتی و نگرانی است؛ زیرا این اقدام احتمالاً دیگران قدرت‌های اتمی در جهان را به سمت آزمایش اتمی سوق خواهد داد و در نتیجه به نقض پیمان منع جامع آزمایش اتمی مصوب سال 1996 کشیده خواهد شد.  

«جو بایدن»، نامزد بالقوه دموکرات در انتخابات آمریکا نیز گفته که آزمایش اتمی آمریکا به همان اندازه که بی‌پروایی است، خطرناک نیز هست.

زربو در گفت‌وگو با گاردین درباره تأثیرات این آزمایش اتمی گفت: «بیش از ۲۰ سال است که پیمان منع جامع آزمایش اتمی با آزمایشگاه‌های ملی آمریکا همکاری نزدیکی دارد، این اقدام نشان می‌دهد که هیچ نیازی به انجام آزمایش اتمی نیست.» 

وی در ادامه افزود: «به طور کل، هر اقدامی از سوی کشور‌های جهان که موجب نقض هنجار‌های بین‌المللی علیه آزمایشات اتمی شود، همان طور که در پیمان منع جامع آزمایش اتمی بر آن تأکید شده، چالشی بزرگ برای سیاست خلع سلاح و منع گسترش سلاح‌های اتمی و همچنین برای صلح امنیت جهانی خواهد بود.»  

آمریکا در سال 1996، پیمان منع جامع آزمایش اتمی را به امضا رساند، اما مجلس سنا با تصویب آن مخالفت کرد. 168 کشور در جهان این پیمان را امضا کرده‌اند، اما تا زمانی که آمریکا، چین، رژیم صهیونیستی و مصر آن را به تصویب نرسانند، کارکرد قانونی نخواهند داشت. البته هند، پاکستان و کره شمالی این پیمان را امضا و به تصویب رسانده‌اند.  

انتهای پیام/ 

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول