اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

هنر و رسانه  /  سینما و تئاتر

اسامی طرح‌های پذیرفته شده پروژه «شهدای مقاومت»/ قصه‌های کهن ایرانی در فضای مجازی نقالی می‌شود

اسامی طرح‌های برگزیده شده دور نوین پروژه چهار فصل تئاتر ایران با عنوان «شهدای مقاومت» از سوی حوزه هنری اعلام شد.

اسامی طرح‌های پذیرفته شده پروژه «شهدای مقاومت»/ قصه‌های کهن ایرانی در فضای مجازی نقالی می‌شود

به گزارش خبرگزاری فارس، «ایوب آقاخانی»، مدیر دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکز هنرهای نمایشی حوزه هنری و طراح و مدیر پروژه‌ جامع ملی چهار فصل تئاتر ایران، تجمیع آرای اعضای هیئت ‌علمی فصل چهارم از دور نوین پروژه،‌ با عنوان «شهدای مقاومت» را به شرح زیر اعلام کرد.

گفتنی است که 9 طرح از 7 استان کشور از مجموع طرح‌های واصله، توسط دکتر رحمت امینی، مهرداد رایانی‌مخصوص و ایوب آقاخانی، برگزیده شد.

اسامی برگزیدگان و استان‌های مربوطه به شرح زیر است:


این فصل از پروژه‌ آموزشی جامع نمایشنامه‌نویسی برای خارج از پایتخت قرار بود در زمستان ۱۳۹۸ برگزار شود که به دلیل شیوع بیماری فراگیر برگزاری آن به تأخیر افتاد. اینک لازم است برگزیدگان تا پایان خرداد ۱۳۹۹ نسخه‌های کامل‌شده‌ نمایش‌نامه‌هایشان را به دفتر مطالعات و پژوهش‌های مرکزهای هنرهای نمایشی حوزه‌ی هنری، به‌عنوان دبیرخانه‌ این پروژه، به آدرس ایمیل sahnemagazine@yahoo.com ارسال کنند تا در صورت پذیرفته‌شدن آثار برای حضور در کارگاه‌های فصلی در تهران آماده شوند.

*قصه‌های کهن ایرانی در فضای مجازی نقالی می‌شود

در ادامه‌ تعطیلی سالن‌های تئاتر و سینما به دلیل شیوع بیماری کرونا، اداره کل امور سینمایی و تئاتر کانون از سه هنرمند نقال دعوت کرد تا داستان‌های ایرانی کهن را به ‌شیوه نقالی روایت کنند.

محمد معجونی در اولین نقل خود داستان «قنبر فتاح» را روایت می‌کند، این روایت داستان تلاش قنبر برای جنگ با حضرت علی (ع) است که در نهایت قنبر با شناخت از آن حضرت، در زمره مریدان ایشان قرار می‌گیرد و سال‌ها با او زندگی می‌کند.

بر همین اساس نقل «تیمور لنگ و حمله‌ی او به ایران»، داستان «قرچه سگزی و نبرد با رستم» و روایت «بیژن و منیژه» سه نقل دیگری است که از سوی معجونی در این طرح روایت خواهد شد.

مجموعه نقل‌های کوتاه ویژه‌ گروه‌های سنی مختلف با نقالی هنرمندان این عرصه در مرکز تئاتر کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در حال تصویربرداری و تدوین است تا به‌زودی در فضای مجازی منتشر شود.

امیرحسین انصافی دیگر هنرمند نقال نیز با روایت سه نقل، قصه‌ی «حمال تبریزی»، «پیر چنگی» و «کشتی نوح» علاقه‌مندان را به شنیدن داستان‌های ایرانی دعوت می‌کند.

انصافی در نقل «حمال تبریزی»، حکایتی از خلوص بندگی یک حمال و خواسته او از خدا و اجابت تمنایش را نقل می‌کند، «پیر چنگی» حکایت مطرب خوش آوازه‌ای است که جز خدای خود کسی را ندارد و روایت قصه‌ی حضرت نوح (ع) و ساختن کشتی برای نجات موجودات جهان از عذاب، دیگر نقالی‌ او است.

در همین حال فهیمه باروتچی با نقل «طوطی و مرد بقال» به روایت داستان شیرین طوطی سخن‌گو و شکستن شیشه‌ی روغن برای کودکان می پردازد.

هم‌چنین او داستان شفا یافتن «مرد کور»، قصه مرد تهی‌دستی را نقل می‌کند که از ثروت‌مندی طلب غذا کرده ولی مورد بی‌مهری واقع می‌شود اما مرد نابینایی همان فقیر را کمک کرده و دعای مرد فقیر نور را به چشمان مرد نابینا برمی‌گرداند.

قصه‌ «حاتم طایی» دیگر نقالی این هنرمند است که در آن به پادشاهی بخشنده اشاره شده است که وقتی قصه بخشندگی حاتم را می‌شنود، حسادت کرده و دستور قتل حاتم طایی را می‌دهد.

یادآوری می‌شود این ۱۰ نقل به‌زودی در صفحه پرتال و صفحه‌ اختصاصی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در اینستاگرام منتشر خواهد شد.

*چهل نشست‌ مجازی انجمن‌ هنرهای نمایشی کانون برگزار شد

بیش از چهل نشست‌ انجمن هنرهای نمایشی کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان در سراسر کشور با تداوم شیوع بیماری کرونا در فضای مجازی برگزار شد.

با ارسال شیوه‌نامه‌ برگزاری جلسه‌های مجازی به استان‌ها، از سوی مدیریت آفرینش‌های ادبی و هنری کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان فرصت تجربه‌های تازه‌ای برای نوجوانان، مربیان و کارشناسان هنری سراسر کشور پدید آمد. بر همین اساس، واحد آفرینش‌های هنری در استان‌ها فعالیت‌های حضوری انجمن‌ هنرهای نمایشی را در فضای مجازی دنبال کردند که با استقبال نوجوانان و اعضای ارشد مراکز کانون روبه‌رو شد.

در نشست‌های مجازی هنرهای نمایشی تاکنون بیش از یک‌هزار نفر عضو و مربی مراکز فرهنگی هنری کانون حضور داشتند و اعضا نیز از دیدگاه‌ها و راهنمایی‌های کارشناسان مهمان استفاده کردند. مدیریت آفرینش‌های ادبی و هنری کانون همچنین با تهیه فهرستی از کارشناسان هنرهای نمایشی داخل کانون و ارسال آن به استان‌ها، به آنان پیشنهاد کرد تا از ظرفیت‌های تخصصی همکاران کانون در برگزاری نشست‌های این دو انجمن‌ استفاده کنند.

بر همین اساس، ساغر لطفی‌نژاد، مصطفی جعفری، هادی رفیعی، سعید زین‌العابدین، فرزاد زیدی‌نژاد، محمد محمدیان‌شمالی، علیرضا آقایی، امیر مشهدی‌عباس، وحید خسروی، فاطمه میرمحمدصادقی، نوشین فرهادی، رضا گشتاسب، شریف اسلامی، رضا رفیعی، فواد ابراهیمیان، محسن اکرمی، هادی لایقی، وحید خواجوی و بختیار پنجه‌ای با اعضای انجمن هنرهای نمایشی خوزستان (سه نشست)، تهران (شش نشست)، زنجان (شش نشست)، مازندران (دو نشست)، اردبیل، ایلام (دو نشست)، گلستان (دو نشست)، اصفهان، کهگیلویه و بویراحمد (افتتاح انجمن)، همدان (سه نشست)، کرمانشاه، (سه نشست)، خراسان جنوبی (چهار نشست)، چهارمحال و بختیاری (دو نشست)، آذربایجان غربی (چهار نشست)، خراسان رضوی و بوشهر به گفت‌وگو پرداختند.

نمایش‌نامه و اهمیت مخاطب‌شناسی در نمایش کودک و نوجوان، نمایش‌نامه عروسکی و رموز موفقیت بر صحنه‌ها، بازیگر کیست و ابزار بازیگری چیست؟، اقتباس ادبی در تئاتر کودک و نوجوان، نمایش عروسکی، بازیگری و فن بیان، کشف ایده جذاب برای نوشتن نمایش‌نامه خلاق، خلق ایده و انتخاب نمایش‌نامه خوب، سومین دوره آموزشی تئاتر شورایی، تفاوت نمایش‌نامه‌نویسی تئاتر و تئاتر عروسکی، ساخت عروسک‌های خلاق، ایده‌پردازی و خلق ایده، اقتباس ادبی در تئاتر کودک و نوجوان، تاریخچه نمایش عروسکی و اقتباس برای نمایش کودک و نوجوان از جمله موضوع‌ها و نکته‌هایی بود که از سوی کارشناسان مهمان در انجمن‌ هنرهای نمایشی به‌صورت مجازی مطرح شد.

یادآوری می‌شود نشست‌های انجمن‌ هنرهای نمایشی کانون در فضای مجازی در فروردین و اردیبهشت سال ۱۳۹۹ برگزار شد و در هفته‌های آینده همچنان ادامه دارد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول