اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

علم و پیشرفت

کسب گواهی اعتبارسنجی دو اختراع از دستاوردهای محققان پژوهشگاه فضایی ایران

معاون طراحی و تضمین پژوهشگاه فضایی ایران از کسب دو گواهی اعتبارسنجی طرح‌های اختراعی پژوهشگران خبر داد.

کسب گواهی اعتبارسنجی دو اختراع از دستاوردهای محققان پژوهشگاه فضایی ایران

به گزارش گروه علمی و دانشگاهی خبرگزاری فارس به نقل از پژوهشگاه فضایی ایران، علی جعفر صالحی معاون طراحی و تضمین ماموریت پژوهشگاه فضایی ایران از کسب دو گواهی اعتبارسنجی طرح‌های اختراعی پژوهشگران خبر داد و گفت: طرح‌های اختراعی "شیپوره نمایی با پوسته تقویت شده فلزی و مقطع مربعی برای آزمایشگاه آکوستیک" و "فرآیند ساخت دیواره تقویت شده عایق صوت و ارتعاش برای آزمایشگاه آکوستیک" متعلق به پژوهشگران حوزه این معاونت که قبلا ثبت اختراع شده‌اند، اکنون، موفق به کسب گواهی اعتبارسنجی علمی از سازمان پژوهش‌های علمی و صنعتی ایران دریافت شده‌اند.

وی درباره طرح اختراعی شیپوره نمایی با پوسته تقویت شده فلزی و مقطع مربعی برای آزمایشگاه آکوستیک افزود: این طرح ارائه دهنده شیپوره نمایی با مقطع مربعی است که با بهره‌گیری از پوسته فلزی تقویت شده، ضمن حفظ اصول کارکردی شیپوره نمایی آکوستیکی، کاهش وزن و هزینه و سهولت اجرا را در بر دارد.

صالحی تصریح کرد: انواع مختلفی از شیپوره‌ها به منظور تقویت صوت در آزمایشگاه‌های آکوستیک محیط بازتابنده، مورد استفاده قرار گرفته‌اند. مستندات علمی زیادی در این خصوص وجود دارد که بیان می‌کند، شیپوره‌هایی که بر پایه منحنی‌های توابع نمایی طراحی و ساخته شده‌اند، دارای مزایای فراوانی نسبت به سایر نمونه‌ها هستند، از جمله اینکه پدیده تشدید آکوستیکی در آنها رخ نخواهد داد و امکان بهره‌گیری از آنها به عنوان فیلتر بالاگذر آکوستیکی نیز وجود دارد. لیکن ساخت این شیپوره‌ها دشواری‌های خاص خود با هزینه گزافی را دارد. ضمن اینکه مواد سازنده باید از جنس خاص و با ضخامت قابل توجهی باشند تا از ارتعاشات پوسته در حین عملکرد جلوگیری شود. اما، طرح اختراعی حاضر، ارائه‌دهنده شیپوره نمایی با مقطع مربعی است که مشکلات پیش‌گفته در آن رفع شده است.  

معاون طراحی و تضمین ماموریت پژوهشگاه فضایی ایران، در باره اهمیت دیگر طرح اختراعی، یعنی فرآیند ساخت دیواره تقویت شده عایق صوت و ارتعاش برای آزمایشگاه آکوستیک، ادامه داد: این طرح با حفظ اصول فنی مجموعه، موفق شده تا کاهش چشم‌گیری در وزن نهایی سازه و البته هزینه‌های تولید ایجاد کند.

صالحی اضافه کرد: که سازه آزمایشگاه‌های آکوستیکی محیط بازتابنده بنا بر نیازمندی ذاتی به ضرایب بالا بازتابش صوت و البته به دلیل وجود انرژی آکوستیکی در سطوح بسیار قابل توجه، باید به شدت صلب، حجیم و از مواد بسیار چگال ساخته شوند. لیکن، این امر هم هزینه فراوانی به همراه داشته و هم وزن سازه را به صورت چشم‌گیری افزایش می‌دهد.

وی گفت:  این طرح اختراعی ارائه‌دهنده دیواره‌های چندبخشی ترکیبی است و با مجهز بودن به شاسی اصلی و پوشش درونی فولادی، توانایی تامین ضریب بازتابش صوتی مورد نیاز را دارد، در ضمن، فرآیندکاهش ارتعاشات و افزایش میرایی آکوستیکی دیواره‌ها، با مسلح شدن شاسی اصلی به دولایه ترکیبی چوب و عایق پلی اورتان سلول باز تامین می‌شود. طرح ارائه شده ضمن حفظ اصول فنی مجموعه، موفق شده تا کاهش چشم‌گیری در وزن نهایی سازه و البته، هزینه‌های تولید داشته باشد.

انتهای پیام/

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول