اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آمریکا، اروپا

تحرکات دیپلماتیک مصر و امارات برای توقف پیشروی نیروهای دولت وفاق لیبی

منابع آگاه از تماس‌های متوالی مصر و امارات با آمریکا و طرف‌های اروپایی برای توقف پیشروی نیروهای دولت وفاق ملی لیبی و آغاز فوری مذاکرات سیاسی خبر دادند.

تحرکات دیپلماتیک مصر و امارات برای توقف پیشروی نیروهای دولت وفاق لیبی

به گزارش گروه بین‌الملل خبرگزاری فارس، منابع آگاه دیپلمات غربی در قاهره اعلام کردند که مصر و امارات در حال تماس با طرف‌های اروپایی وآمریکایی تاثیرگذار در پرونده لیبی هستند تا دولت وفاق ملی و ترکیه را به توقف پیشروی نیروهای این دولت و اکتفا به دستاوردهایی که تا به امروز کسب کرده‌اند، وادار سازند و گفت‌وگوهای سیاسی را فورا آغاز کنند.

به نوشته «العربی الجدید»، قاهره به این نیروها پیشنهاد داده تا شهر «سرت» را بدون درگیری و با هماهنگی ژنرال حفتر فرمانده نیروهای شرق لیبی در مقابل توقف عملیات‌های نظامی تسلیم کنند.

به گفته این منابع، این پیشنهاد مصر از سوی دولت وفاق ملی لیبی رد شده و خواستار استرداد سرت و پایگاه «الجفره» و منطقه «الهلال النفتی» است.

این منابع تاکید کردند که قاهره با واکنش تکان‌دهنده‌ای از سوی آمریکا و طرف های غربی درباره زمان توقف درگیری‌ها در لیبی که برای ساعت ۱۸ عصر امروز  برنامه‌ریزی شده بود، مواجه شد و این طرف ها اعلام کردند که ملزم کردن دولت وفاق ملی لیبی به این آتش‌بس در این زمان دشوار است.

 «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر و حفتر شنبه (۶ - ژوئن)، به همراه «عقیله صالح»، رئیس پارلمان شرق لیبی (مستقر در طُبرُق) بعد از دیدار چند ساعته، طی نشستی از توافق طرفین بر طرح ابتکار عمل سیاسی برای توقف درگیری‌ها در لیبی خبر دادند.

ابتکار عمل ادعایی مذکور خواهان توقف درگیری‌ها از امروز و ترسیم چارچوب راه حل سیاسی برای پایان دادن به بحران لیبی است.

در پی اعلام این طرح توقف درگیری‌ها در لیبی، دولت امارات با عقب‌نشینی از مواضع یک‌سال اخیر خود در لیبی، اعلام کرد که از آتش‌بس فوری در این کشور حمایت می‌کند. علاوه بر امارات، آمریکا، روسیه، اردن، اتحادیه عرب و فرانسه از این طرح استقبال کردند اما تنها دولت وفاق ملی لیبی آن را رد کرد.

سرتیپ خلبان «محمد قنونو»، سخنگوی رسمی ارتش مذکور، در واکنش به کنفرانس مشترک رئیس جمهور مصر و ژنرال حفتر در قاهره، گفت: «ما نبودیم که جنگ [در لیبی] را آغاز کردیم ولی قطعا ما زمان و مکان پایان این جنگ را اعلام خواهیم کرد».

او «ابتکار عمل آتش‌بس» پیشنهادی از سوی مصر و حفتر را رد کرد و گفت: «ما وقت اضافی برای مشاهده یاوه‌گویی‌ها جنایت‌کار جنگی ( خلیفه حفتر) در شبکه‌های ماهواره‌ای نداریم».

سخنگوی ارتش دولت وفاق ملی گفت که نیروهای تحت امر این دولت «با قدرت و قاطعیت» به عملیات تعقیب شبه نظامیان «تروریست» حفتر ادامه خواهند داد.

از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی در سال ۲۰۱۱ ، این کشور تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) که در سطح جهان به رسمیت شناخته شده است و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند.

حفتر با حمایت مصر، امارات و عربستان (و همچنین روسیه و چند کشور غربی) از اواخر فروردین ۱۳۹۸ با هدف اشغال پایتخت، عملیات نظامی علیه طرابلس را آغاز کرد اما با مقاومت شدید نیروهای دولت السراج و شبه‌نظامیان متحد با آن مواجه شده و تا به امروز موفق نشده است به داخل شهر نفوذ کند. نیروهای دولت السراج نیز از حمایت ترکیه، قطر و ایتالیا برخوردارند.

درژانویه سال جاری میلدادی (۲۰۲۰) کشورهای آمریکا، روسیه، فرانسه، بریتانیا، چین، آلمان، ترکیه، ایتالیا، مصر، امارات، الجزایر، کنگو و چهار سازمان بین‌المللی و منطقه‌ای شامل سازمان ملل، اتحادیه اروپا، اتحادیه آفریقا و اتحادیه عرب نشستی درباره لیبی برگزار و تصمیماتی اتخاذ کردند.

در فوریه سال جاری میلادی نیز وزرای خارجه آلمان، ترکیه، فرانسه، دیپلمات‌های ارشد روسیه، چین و آمریکا در حاشیه کنفرانس امنیتی مونیخ نشستی ویژه درباره لیبی برگزار کردند 

انتهای پیام/م

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول