اخبار فارس من افکار سنجی دانشکده انتشارات توانا فارس نوجوان

بین الملل  /  آفریقا

رایزنی ریاض با طرابلس و بنغازی برای ایجاد آتش‌بس در لیبی

وزیر خارجه عربستان امروز تلفنی با وزیران خارجه دو دولت موازی بنغازی و طرابلس در لیبی گفت‌وگو کرد و خواهان ایجاد آتش‌بس در این کشور شد.

رایزنی ریاض با طرابلس و بنغازی برای ایجاد آتش‌بس در لیبی

به گزارش گروه بین الملل خبرگزاری فارس، «فیصل بن فرحان» وزیر خارجه عربستان امروز دوشنبه با وزیران خارجه دو دولت بنغازی و طرابلس در لیبی گفت‌وگو کرد و گفت که عربستان از همه تلاش‌های مسالمت آمیز برای حل بحران لیبی حمایت می‌کند.

بر اساس گزارش شبکه الجزیره، وزارت خارجه دولت بنغازی در بیانیه‌ای گفت: «امروز یک تماس تلفنی بین عبدالهادی ابراهیم الحویج و فیصل بن فرحان آل سعود برقرار شد که در آن دو طرف تازه‌ترین تحولات در عرصه لیبی را بررسی کردند».

در این بیانیه آمده که عربستان به سلامت، امنیت، ثبات و وحدت لیبی اهمیت می‌دهد و از همه تلاش‌های مسالمت آمیز برای حل بحران لیبی بر اساس اعلامیه قاهره و نتایج کنفرانس برلین حمایت می‌کند و می‌خواهد راه حل بحران لیبی توسط خود لیبیایی‌ها ایجاد شود و راه حل سیاسی به دور از تاثیر منافع و برنامه‌های مرتبط با بیگانه ایجاد شود.

وزیر خارجه عربستان همچنین با «محمد الطاهر سیاله» وزیر خارجه دولت وفاق ملی لیبی در طرابلس هم درباره تازه‌ترین تحولات لیبی رایزنی کرد.

در بیانیه وزارت خارجه دولت وفاق ملی لیبی آمده است: «رایزنی درباره نشست وزیران خارجه اتحادیه عرب بود که قرار است فردا برای بررسی بحران لیبی برگزار شود.

بر اساس این بیانیه بن فرحان بر اهتمام عربستان به دستیابی به آتش‌بس واقعی و آمادگی ریاض برای رایزنی و همکاری در هر چیزی که موجب توقف خونریزی‌ها در لیبی می‌شود، تاکید کرد و گفت که عربستان از راه حلی که توسط لیبیایی‌ها به دست آید، حمایت می‌کند.

این در حالی است که تا پیش از این گزارش‌های عربی از حمایت مالی و نظامی عربستان از نیروهای موسوم به ارتش ملی لیبی به فرماندهی ژنرال خلیفه حفتر خبر دادند.

طی روزهای اخیر اظهارات «عبدالفتاح السیسی» رئیس جمهور مصر درباره احتمال مداخله نظامی قاهره در لیبی واکنشهای زیادی را برانگیخته است.

شورای ریاستی دولت وفاق ملی لیبی اظهارات السیسی را مداخله مستقیم در امور داخلی لیبی، نقض حاکمیت این کشور و به مثابه «اعلام جنگ» خوانده است.

لیبی از سال ۲۰۱۱ و از زمان سرنگونی حکومت «معمر قذافی» رهبر سابق لیبی با گسستگی سیاسی مواجه شده و تحت کنترل دو دولت موازی در شرق و غرب در آمده است؛ دولت وفاق ملی به ریاست «فایز السراج» در طرابلس (غرب کشور) و دیگری دولت طُبرُق در شرق لیبی که خلیفه حفتر فرمانده شبه‌نظامیان «ارتش ملی لیبی» را حمایت می‌کند. دو طرف از فروردین سال 98 وارد درگیری‌های شدیدی با یکدیگر شده‌اند که همچنان ادامه دارد.

اخیراً با تغییر معادلات در میادین درگیری بین ارتش تحت امر خلیفه حفتر و ارتش دولت وفاق و پیشروی نیروهای تحت امر این دولت، حامیان عربی و اروپایی حفتر پیشنهاد آتش‌بس و بازگشت به مذاکرات داده‌اند که دولت وفاق ملی آن را رد کرده است.

انتهای پیام/.

این مطلب را برای صفحه اول پیشنهاد کنید
نظرات
دیدگاه های ارسال شده توسط شما، پس از تایید توسط خبرگزاری فارس در وب سایت منتشر خواهد شد پیام هایی که حاوی تهمت یا افترا باشد منتشر نخواهد شد
Captcha
لطفا پیام خود را وارد نمایید.
پیام شما با موفقیت ثبت گردید.
لطفا کد اعتبارسنجی را صحیح وارد نمایید.
مشکلی پیش آمده است. لطفا دوباره تلاش نمایید.

پر بازدید ها

    پر بحث ترین ها

      بیشترین اشتراک

        اخبار گردشگری globe
        اخبار کسب و کار تریبون
        همراه اول